Jelgavā sieviete tiek pie 250 eiro soda par sirēnas izmantošanu automašīnā 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 29.jūnijs 2021 8:13

Pirmdien kāda sieviete Jelgavā sodīta ar 250 eiro naudas sodu, jo savā auto izmantojusi sirēnu, kas līdzīga operatīvo dienestu skaņas signālam, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa.

Likumsargi saņēma informāciju, ka Jelgavā, Meiju ceļā, kādas automašīnas "Volkswagen Golf" vadītāja maldina citus tranportlīdzekļu vadītājus, lietojot skaņas signālu, kas atgādina operatīvā transporta signālu. Apturot automašīnu, kas atbilda norādītajām pazīmēm, policisti konstatēja, ka 2001.gadā dzimusi jauniete savai automašīnai bija uzstādījusi sirēnu un skaļruni.

Policijā par notikušo ir sākts administratīvā pārkāpuma process un autovadītājai piemērots naudas sods 250 eiro.

Policija atgādina, ka Ceļu satiksmes noteikumi aizliedz braukt ar transportlīdzekli, kas aprīkots ar tādu speciālo zilo vai sarkano bākuguni, skaņas signālu, plafonu vai gaismas kontrolsignālu, kas atbilstoši normatīvajos aktos par transportlīdzekļu reģistrāciju noteiktajām prasībām ir paredzēti operatīvajiem transportlīdzekļiem un var maldināt pārējos ceļu satiksmes dalībniekus. Savukārt Ceļu satiksmes likumā noteikts, ka par braukšanu ar transportlīdzekli, kurš aprīkots ar speciālām ierīcēm, ja transportlīdzeklis atbilstoši normatīvo aktu prasībām nav operatīvais transportlīdzeklis, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 140 līdz 430 eiro.
 

 
Visi komentāri
 
imzz 29.jūnijs 2021 10:11
4 0 Atbildēt

ka 2001.gadā dzimusi jauniete savai automašīnai bija uzstādījusi sirēnu un skaļruni,

Uzstādījusi ? Jādomā, tāda lampa ar kaucekli, kam apakšā magnēti, un ko var uzlikt uz auto jumta īslaicīgam pasākumam. Filmās redzēts, dabā arī noteikti ir.

msh 30.jūnijs 2021 18:45
0 0 Atbildēt

Mazāk vajag skatīties bojevikus. Gan jau te bija darīšana ar to verķi kas sastāv no tādas kā signalizācijas taures un pajebeņas kas līdzīga rācijas mikrofonam. Kaimiņam busā tāda ir, nopirka busu ar to visu - trīs veidu skaņu signāli un iespēja runāt.

hihi 29.jūnijs 2021 10:31
1 0 Atbildēt

Glupiņā noteikti pat nezināja, ko saka CSN par sirēnām, ķērcējiem un zibšņiem. Visticamāk, domāja ka labs prikols bez iespējamām sekām.

Kanibaals 29.jūnijs 2021 13:18
0 0 Atbildēt

Salonā apgaismojumu var žibināt tas CSN nav noteikts, kādā krāsā jābūt salona apgaismojumam.

Kānis 29.jūnijs 2021 15:22
0 0 Atbildēt

Csn arī nenosaka radiatora redeles apgaismojuma veidu. Uzliec tur zili-sarkanas gaismas un pabraukā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti