Izpūtēji, spuldzes, stikli, riepas - policija kontrolē tehnisko stāvokli (+ FOTO) 18

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/Valsts.policija/

Valsts Policija | 27.jūlijs 2021 15:05

Valsts policija sadarbībā ar CSDD veica tehnisko kontroli reģionos. Kontroles laikā Cēsīs, Smiltenē un Valmierā tika pārbaudīti 27 auto.

Cēsīs, Smiltenē un Valmierā pārbaudīti 27 auto. Desmit auto saimniekiem pārbaude noslēgusies ar tehnisko defektu novēršanu, lai atjaunotu derīgu auto tehnisko apskati dalībai ceļu satiksmē.

Pārbaužu laikā vieglajiem auto konstatēti tādi defekti, kā paaugstināts izplūdes sistēmas trokšņu līmenis, aizliegta iejaukšanās bremžu sistēmā, neatļauta LED spuldžu uzstādīšna tiem nepiemērotos lukturos un nepietiekams riepu protektora dziļums. Papildus tika veikti arī atbilstības mērījumi vieglo auto stiklu pārklājumam ar aptumšojošām vai necaurspīdīgām plēvēm.
Savukārt, motocikliem vasaras laikā tiek pārbaudīta vispārējā atbilstība tehniskās apskates prasībām- gaismas ierīces, kā arī numura zīmes novietojums un trokšņa līmenis.

Tehnisko kontroli uz ceļa saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto veic CSDD sadarbībā ar Valsts policija

 
Visi komentāri
 
anonimikis 27.jūlijs 2021 15:33
6 8 Atbildēt

sniegpārsliņas atkal vaimanās, ka šiem ne par ko piesienas.

WALA 27.jūlijs 2021 17:14
15 5 Atbildēt

No CSDD TUV latvia pieredzes - piepisienes notike arī ļoti bieži pilnīgi ne pa tēmu ( servisojos balkus mazā kantorī kura īpašnieks ar driftu darbojas), BMW ar visiem uzstāditājiem "dzelžiem" ar Vācu TUV sertifikātu - tāpat tika izpists, un patiesībā diezgan ne pa tēmu ...

Tā kā šitam visam nereti ar satiksmes drošību nav nekāda sakara ...

Un savukārt interesanti, ka ka teiksim visādus jumta bagāžniekus un ko tik visu neko - da metini kaut pats ... kravas ved kādas ienāk prātā utt. utjpr.

Nja 28.jūlijs 2021 10:26
0 3 Atbildēt

Kalašņikos arī ir drošs stāvot skapī, ieto mērkaķim un ....

Pļurkt 27.jūlijs 2021 16:49
10 11 Atbildēt

Ko nozīmē LED spuldžu uzstādīšana nepiemērotos lukturos?????

Ja tā LED spuldze rada precīzi tādu pat zīmējumu kā halogenā - vienalga nevar - tā teikt principa pēc!!!

Manam draugam reiz bija - atdzina no Zviedrijas PILNĪGI JAUNUS Volvo vilcējus, bet Latvānijas CSDD negribēja tos piereģistrēt, jo uz miglinieka stikliņa nebija kāda tur burta!! Pēc milzīga trača tomēr iedeva uzlīmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drauga arguments bija - Latvānija ir auto modes un likumdošanas noteicēja, ka AIZLIEDZ braukt ar vicējiem, kas izgājuši no Volvo rūpnīcas??!!

WALA 27.jūlijs 2021 17:18
6 3 Atbildēt

Tā gluži nebūs, ja lukturim ir teiksim prasīta H4 spuldze, tad tai tur āri jābūt, un ja ķīnizerim nav H4 - tad sorry.

Un savukārt visiem auto kas ir EU tirgum normāli uz lukturu stikliem ir En marķējums, bet kā tavs draugs tika pie Volvo bez šāda marķējuma uz lukturiem - man paliek mīkla, jo tā ir aboslūti normāla ieksējā tirgus aizsardzības procedūra ka tiek prasīts šis marķējums:

www.tuvsud.com/en/industries...-certification

Kanibaals 27.jūlijs 2021 23:57
0 0 Atbildēt

Marķējumā ir spuldzes tips(halogēns vai lokizlādes) norādīts.

zinu 27.jūlijs 2021 18:49
9 3 Atbildēt

Tas, ka vilcējs jauns, neko nepaskaidro kam tas ražots. Ne-EU tirgum, un lukturi atbilst Ķīnas standartam, jo tur nevienam nevajag Eiropas standartus.

Rexx 27.jūlijs 2021 21:18
7 1 Atbildēt

Afigenna...

Drošības karkass žigulī....... par to tak jāšauj nost!!!! A to vēl kādu smago vai džipu apsitīs!

Kanibaals 27.jūlijs 2021 23:59
0 0 Atbildēt

Vadās pasažierus, durvis ta ir.

Mehs 28.jūlijs 2021 8:09
4 5 Atbildēt

Pareizi ir šitos cukurgalvas vajag patramdīt. Braukā ar izgāztiem, iznestiem, ratiem, pļerkšķošiem izpūtējiem pa koplietošanas ceļiem. Nolieciet BE, nopērciet piekabi autovedēju un vediet savus sporta auto uz lidlauku. Savukārt tie kam skate logā un var pierādīt, ka pēc tās iziešanas auto pārveidots, sodīt ar auto konfiskāciju, lai vairāk pirkstiņi neniez.

VisuMehuMehs 28.jūlijs 2021 8:34
8 1 Atbildēt

Piekrītu, bet vispirms vajadzētu izķert visus tos kuriem izgriezti dpf filtri.

Jo tevis pieminēto auto uz ielām ir cik? 500gab? Nu ok maksimums 1000 gab.

Un cik ir tādu ar izgrieztiem filtriem? Katrs 2, dīzeļauto auto kurš ir vecāks par 2012 gadu, un pat jaunākiem sāk griezt laukā. Tādu auto Latvijā ir vismaz 100k!! Tu padomā, ja visiem atņem uzlīmes, kas tur pa piķi savāktos!?

Mehs 28.jūlijs 2021 17:10
0 2 Atbildēt

Nu bļodiņa tiem 500 vai 1000 jau nu droši ir visi katalizatori.

Vairums tautas ir spiesti izgriezt DPF, citādāk auto nebrauc, jo nav naudas salabot degvielas aparatūru, dzinējs ir izdilis, diagnostam līkas rokas.

Te ir runa par ala sportu un bez tā veselu baru You tube salietojušos drifteru atdarinātāju. Varbūt iesāksim Monster truck kustību un vālēsim pa ceļu ar milzu riteņiem?

VisuMehuMehs 28.jūlijs 2021 20:13
1 1 Atbildēt

Protams, ka nav tur katu, tadel arī varētu ņemt nost no "ceļa".

Un kas vainam tavam "ala sportam"?

Drošība? Redz es ari negribu elpot kaut kādu lohu melnos dūmus, tikai tadēl, ka viņi nopirkuši tādu miskasti un nevar atļauties to uzturēt!

Mehs 28.jūlijs 2021 20:46
0 1 Atbildēt

Cietpauri!!! Tu gribi kupināt sava prieka pēc, bet citiem vajag auto, lai tiktu uz darbu vai pēc maizes. Atšķirību redzi!!!

VisuMehuMehs 28.jūlijs 2021 21:06
1 0 Atbildēt

Nu nemētājies te ar apvainojumiem ņerga!

Nevajag pirkt tos vecos audi, bmw un tml miskastes, kuriem nevar atļauties visu savest kārtībā, nu un kur garantija, ka tādam cilvēkam tur viss kārtībā ar riepām, vai vispār auto ir labā teh. stāvoklī? Jeb viņi nabadziņi drīkstētu uztēst virsū taviem bērniem?

Da beidz te izlikties apvainotais....

WALA 28.jūlijs 2021 11:09
3 1 Atbildēt

Hmm, bet tur jau nav vajadzīgs pat mērkaķis ... tehniski jebkura lieta ko kāds nemāk lietot ir bīstama, cirvis, zāģis un pat lāpsta vai nazis ...

WALA 28.jūlijs 2021 11:09
3 1 Atbildēt

Tas bija Nja rakstītajam domāc.

v 30.jūlijs 2021 21:04
0 0 Atbildēt

Visus tos samopalus uz šrotiem. Jebko, kas uzstādīts neorģināls nost un vāģi konfiscēt. Tā ir Vacijā un tā jabūt pie mums! Visus ķīniešu sūdus, antispārnus, riepas un motora čakarēšanu, izpūtējus...utt. Sīkie lohi saliek tos mēslus un pēc tam ārstē viņus pa mūsu naudu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 12

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti