VP brīdina par lielgabarīta tehnikas konfiscēšanu, ja to izmantos nesakcionētos protestos 24

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.augusts 2021 8:15

Valsts policija (VP) aicina neorganizēt un nepiedalīties nesankcionētos protestos, brīdinot, ka tajos izmantotā lielgabarīta tehnika var tikt konfiscēta.

Kā aģentūru LETA informēja VP, tās rīcībā esošā informācija liecina, ka atsevišķas personas plāno rīkot piketus ar lielgabarīta transportlīdzekļu izmantošanu, savukārt oficiāli šāda veida akcijas nav pieteiktas. Policija aicina lielgabarīta transportlīdzekļu un lauksaimniecības tehnikas īpašniekus nepakļauties atsevišķu personu provokācijām un neaizdot nevienam savus spēkratus, jo pasākumu norises laikā, rodoties situācijas eskalācijai, tie var tikt sabojāti, vai arī policija tos var konfiscēt.

VP aicina protesta akciju organizatorus un dalībniekus būt apdomīgiem un izvērtēt riskus. "Nav pieļaujama ielu nobloķēšana, tādējādi radot kaitējumu visai sabiedrībai, tostarp traucējot pieaugušajiem nokļūt darbā vai bērniem skolā. Potenciāli šādas nesaskaņotas protesta akcijas ietver arī situācijas eskalācijas riskus, un var tikt radīti zaudējumi arī protesta dalībnieku īpašumam, proti, bojāti protestā izmantotie transportlīdzekļi," uzsvēra VP.

VP strādās un rīkosies atbilstoši situācijai, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību. Ja policija konstatēs ceļusatiksmes, epidemioloģisko noteikumu vai citus pārkāpumus, pārkāpēji tiks saukti pie atbildības.

Administratīvās atbildības likuma 85.pants nosaka, ka administratīvā pārkāpuma izdarīšanas priekšmeti var tikt konfiscēti. Konstatējot pārkāpumus, policija atbilstoši likumam patur tiesības konfiscēt nesankcionētās protesta akcijās izmantotos transportlīdzekļus.

VP aicina lielgabarīta transportlīdzekļu un lauksaimniecības tehnikas īpašniekus nepakļauties atsevišķu personu provokācijām, neaizdot nevienam savus spēkratus, kas, izmantoti nesankcionētajās protesta akcijās, var tikt sabojāti vai arī policija tos var konfiscēt.

VP priekšnieks Armands Ruks norādīja, ka policija ir daļa no sabiedrības, un tāpat kā pārējie Covid-19 pandēmijas dēļ viņi jau ilgstoši veic savus uzdevumus paaugstinātas intensitātes un spriedzes režīmā. "Valstī notiek arī citi procesi, un policija turpina nodrošināt savu uzdevumu izpildi, ikdienā apkarojot noziedzību, rūpējoties par sabiedrisko kārtību, uzraugot ceļu satiksmi, kā arī sniedzot atbalstu Valsts robežsardzei Latvijas robežas aizsardzībā, " norādīja VP priekšnieks.
 

 
24 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iciks 28.augusts 2021 22:31
11 1 Atbildēt

Paskat tik. Bet kad pamperbikši nobloķē visas ielas ar savu kritisko masu, tad tas ir slavējami un pats satiksmes ministrs piedalās. Visādi maratoni, kas varētu notikt kur citur. Motobraucēju praids. Pederastu praids u.t.t.

Liekulīgi. Šāda iebiedēšanas taktika ir nožēlojama.

WALA 28.augusts 2021 11:06
8 3 Atbildēt

Neatbalstu šādu protesta veidu, bet vel vairak riebjas šitā iebiedēšanas taktika, preti liekam pareizu juridisku formulejumu (piem. šoferis braucot uz ostu/ objekty apmaldījās, jo adrese nekorekti ietakstita utml.) , un nepieciešamību tehniku pārvietot, un VP konfiskacijas gadijuma bus tikai spiesti maksat kompensacijas biezā slānī.

Teiktu ka VP un IeM kāds pārāk sadomājies ...

zjbs 28.augusts 2021 12:08
7 0 Atbildēt

Tad jau vajadzētu konfiscēt auto arī par braukšanu dzērumā - apdraudējums pārējiem ir daudz, daudz lielāks!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti