VP brīdina par lielgabarīta tehnikas konfiscēšanu, ja to izmantos nesakcionētos protestos 24

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.augusts 2021 8:15

Valsts policija (VP) aicina neorganizēt un nepiedalīties nesankcionētos protestos, brīdinot, ka tajos izmantotā lielgabarīta tehnika var tikt konfiscēta.

Kā aģentūru LETA informēja VP, tās rīcībā esošā informācija liecina, ka atsevišķas personas plāno rīkot piketus ar lielgabarīta transportlīdzekļu izmantošanu, savukārt oficiāli šāda veida akcijas nav pieteiktas. Policija aicina lielgabarīta transportlīdzekļu un lauksaimniecības tehnikas īpašniekus nepakļauties atsevišķu personu provokācijām un neaizdot nevienam savus spēkratus, jo pasākumu norises laikā, rodoties situācijas eskalācijai, tie var tikt sabojāti, vai arī policija tos var konfiscēt.

VP aicina protesta akciju organizatorus un dalībniekus būt apdomīgiem un izvērtēt riskus. "Nav pieļaujama ielu nobloķēšana, tādējādi radot kaitējumu visai sabiedrībai, tostarp traucējot pieaugušajiem nokļūt darbā vai bērniem skolā. Potenciāli šādas nesaskaņotas protesta akcijas ietver arī situācijas eskalācijas riskus, un var tikt radīti zaudējumi arī protesta dalībnieku īpašumam, proti, bojāti protestā izmantotie transportlīdzekļi," uzsvēra VP.

VP strādās un rīkosies atbilstoši situācijai, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību. Ja policija konstatēs ceļusatiksmes, epidemioloģisko noteikumu vai citus pārkāpumus, pārkāpēji tiks saukti pie atbildības.

Administratīvās atbildības likuma 85.pants nosaka, ka administratīvā pārkāpuma izdarīšanas priekšmeti var tikt konfiscēti. Konstatējot pārkāpumus, policija atbilstoši likumam patur tiesības konfiscēt nesankcionētās protesta akcijās izmantotos transportlīdzekļus.

VP aicina lielgabarīta transportlīdzekļu un lauksaimniecības tehnikas īpašniekus nepakļauties atsevišķu personu provokācijām, neaizdot nevienam savus spēkratus, kas, izmantoti nesankcionētajās protesta akcijās, var tikt sabojāti vai arī policija tos var konfiscēt.

VP priekšnieks Armands Ruks norādīja, ka policija ir daļa no sabiedrības, un tāpat kā pārējie Covid-19 pandēmijas dēļ viņi jau ilgstoši veic savus uzdevumus paaugstinātas intensitātes un spriedzes režīmā. "Valstī notiek arī citi procesi, un policija turpina nodrošināt savu uzdevumu izpildi, ikdienā apkarojot noziedzību, rūpējoties par sabiedrisko kārtību, uzraugot ceļu satiksmi, kā arī sniedzot atbalstu Valsts robežsardzei Latvijas robežas aizsardzībā, " norādīja VP priekšnieks.
 

 
Visi komentāri
 
WALA 28.augusts 2021 11:06
8 3 Atbildēt

Neatbalstu šādu protesta veidu, bet vel vairak riebjas šitā iebiedēšanas taktika, preti liekam pareizu juridisku formulejumu (piem. šoferis braucot uz ostu/ objekty apmaldījās, jo adrese nekorekti ietakstita utml.) , un nepieciešamību tehniku pārvietot, un VP konfiskacijas gadijuma bus tikai spiesti maksat kompensacijas biezā slānī.

Teiktu ka VP un IeM kāds pārāk sadomājies ...

zjbs 28.augusts 2021 12:08
7 0 Atbildēt

Tad jau vajadzētu konfiscēt auto arī par braukšanu dzērumā - apdraudējums pārējiem ir daudz, daudz lielāks!

ezis71 28.augusts 2021 15:11
5 1 Atbildēt

Viss tāpat kā Krievijā,notiek cilvēku iebiedēšana.

Pļurkt 28.augusts 2021 15:30
1 1 Atbildēt

Vot ka līdz šitam OMONieši 1991. gada 20. janvārī nebija aizdomājušies!!!

A laikam vajadzēja, lai šitā zagļu varza netiktu pie šprices un neizlaupītu Latviju līdz pēdējai lupatai!!! Taču tika un kā kviec.......

s 28.augusts 2021 17:56
2 3 Atbildēt

Koronavīruss apdraud nevis tikai "šito varzu", bet gan visu sabiedrību...

iciks 28.augusts 2021 22:31
11 1 Atbildēt

Paskat tik. Bet kad pamperbikši nobloķē visas ielas ar savu kritisko masu, tad tas ir slavējami un pats satiksmes ministrs piedalās. Visādi maratoni, kas varētu notikt kur citur. Motobraucēju praids. Pederastu praids u.t.t.

Liekulīgi. Šāda iebiedēšanas taktika ir nožēlojama.

s 29.augusts 2021 0:28
3 3 Atbildēt

Jā, tas viss arī ir slikti. Taču antivakseru muldēšana ir liekulīga. Kādas gan probkēmas novakcinēties?!

Par ko tieši viņi cīnās; ko viņi vēlas panākt?? Savas kaut kādas sazvērerestības teorijas pierādīšanu?

Pļurkt 29.augusts 2021 8:09
2 2 Atbildēt

Es nekad neesmu vakcinējies pret gripu, un slimoju ar to vienu reizi savā jaunībā.

Mana tante vakcinējās katru gadu un vismaz katru otro gadu slimoja ar to gripu.

Mans šefs pēc vakcīnas ir pārvērties par galīgi nevarīgu veci.

Mana darba biedrene (63) pēc vakcīnas 10 dienas nevarēja pakustināt roku un ievērojami pasliktinājās garšas izjūtas, kas viņas darbā ir ļoti svarīgi.

Mana radiniece (51) pēc vakcīnas 3 dienas nogulēja uz gultas.

iedzer šmakauku 29.augusts 2021 8:42
6 2 Atbildēt

un mazāk muldi, tam ko tu tikko pastāstīji nav ne mazākā sakara ar realitāti jeb citiem vārdiem sakot, tas ir stāsts par 10 gadus veco pilnīgi jauno mašīnu no Vācijas un mācītāju, kurš pa svētdienām uz baznīcu braucis. Es strādāju 15 cilvēku kolektīvā un tur visi izvakcinējās neko sliktu nepieredzot. Jā, viena kolēģe sajuta gripai līdzīgu simptomus apmēram uz 24 stundām, citi pat lāga nepamanīja mani ieskaitot, izņemot to vietu kur iešpricēja. Man ir gana daudz piemēru, kur cilvēki aiziet no covid izraisītajām komplikācijām pirms tam būdami veseli kā rutki. Maķ tvaju - KĀPĒC?, izskaidro to man. Manas kolēģes vīrs, būdams nesmēķētājs, mednieks un gana aktīva dzīves veida piekritējs nogulēja mēnesi slimnīcā ar kovid, pieslēgts pie sistēmām. Vari izskaidrot? utt, utt, man vnk slinkums rakstīt, te vietas un laika nepietiks. Bet sliktākais ir tas, ka tu un citi antivakseri nesaprot, ka tad ja tev dirsā būs suņunagla jāārstē, nebūs kas palīdz, jo slimnīcas būs pilnas ar kovidniekiem. Jeb tu neatceries, kā bija ziemā? Starp citu, neviens jau tevi nespiež to šprici durt - palūdz kādam, lai piespēlē vīrusiņu un tad izbaudi bija vērts vai nē. Zinu gana daudz tādus, kas smagi izslimojot, savas domas izmainīja

Pļurkt 29.augusts 2021 9:38
2 2 Atbildēt

Ja jau tu dzer, tad vismaz uzkod, lai murgot nevajag!!!

Man (un visiem maniem darbiniekiem) darbā ir ārkārtīgi svarīga ožas un garšas izjūta. Ja tā man zūd veicot poti vai kaut vai testu, tad darba man nav vispār ar to pašu momentu!!

Pagaidām neviens nedod nekādas garantijas pēc potes, līdz ar to eksperimentus uz sevis netaisos veikt un krievu ruletē arī netaisos piedalīties!!

s 29.augusts 2021 9:51
4 1 Atbildēt

Es novakcinējos un pilnīgi nekādas problēmas man nebija. Maniem radiem gluži tāpat. Varbūt problēma patiesībā ir feisbuks, kur visādus melu stāstus izplata?! Kādā sakarā pēc vakcīnas lai pazustu ožas un garšas sajūta?!

Starp citu, Pfizer vakcīna ir pilnībā apstiprināta.

www.leta.lv/home/importan...-58E95AC3FD49/

Proti - nav vispār nekāda pamata runāt par kaut ko "eksperimentālu". Visi klīniskie pētījumi ir pabeigti.

Pļurkt 29.augusts 2021 11:13
1 0 Atbildēt

Ļoti iespējams tu nemanīji problēmas, jo pats esi tikai viena liela problēma...

Pļurkt 29.augusts 2021 14:15
0 1 Atbildēt

Sveiks Dalbajob!!! Zagt nav labi - arī svešus nikus zagt nav labi, bet īsteniem dalbajobiem tas jau ir pie dirsas!!

Pļurkt 29.augusts 2021 10:43
3 2 Atbildēt

Ja tev nebija problēmu, tas nenozīmē ka visi tie kam bija problēmas melo!!!

Es runāju par tiem cilvēkiem ar kuriem gadiem kopā strādāju un par saviem radiem, nevis saklausītas tirgusbābu tenkas!!

Atkārtoju vēl reizi - man neviens nav spējīgs dot garantijas, ka pēc vakcinācijas es varēšu strādāt savā profesijā. Grūti saprast???

WALA 29.augusts 2021 10:00
3 0 Atbildēt

Nav tadas vakcinas no kuras "pilnigi nekas" nav ... tas būtu viena lieta, es par sevi varetu teikt ka ari "itka nekas nebija", ja neskaita augstaku temperaturu ka parasti, un mazliet lielaku nogurumu. BET tas nav gluži "nekas".

Tāpēc ja sākam aizrādit citiem par "melu" izplatīšanu, tad paskatamies spogulī ... ir ļoti maz cilvēku kuriem reakcijas uz vakcīnu var nebūt, un daļai no tādiem kā par nelaimi ari no pašas vakcīnas jēgas nav !

Tāpat kāda jēga lauksaimniekam/mežsaimniekam vakcineties, ja lielu dienas daļu tas viens pats sēž traktorā, un tās pareizis reizes ko iespejams šim veikalā kaut ko vajag, risks ir tuvs nullei. Bērnus klāt šeit nevelkam, jo bija brīdis kad Covid laikā vini mācījās klātienē, un nevienu tas "netraucēja" ...

s 29.augusts 2021 10:15
1 2 Atbildēt

Gribi teikt, ka feisbukā neizplata melu stāstus? Kādā sakarā tu te kādam kaut ko aizrādi?!

Ikvienai vakcīnai var būt blaknes, jā. Taču tās nebūt nebūs visiem vakcīnu saņēmušajiem, bet vien nelielai daļai. Savukārt nevakcinētu cilvēku problēmas, ja saslims ar koronavīrusu, būs ar daudz lielāku problēmu risku. Daudz lielāku. Kāpēc par to antivakseri neuztraucas? Vai tad tā nav "krievu rulete"?

Pateikt, ka nevakcinētu cilvēku risks saslimt ir tuvu nullei, ir neloģiski. Tagad vasarā, tikai sēžot traktorā (neejot ne pie viena ciemos - ne pie draugiem, ne radiem), risks tiešām ir neliels. Tāpēc, ka tagad nav augstas saslimstības. Taču viss norāda, ka tuvojas trešais vilnis, kad tāds risks atkal ļoti pieaugs.

Antivakseru argumenti ir neloģiski un balstīti tikai savā pārliecībā un emocijās, gluži kā ticīgo argumenti par labu savai reliģijai.

WALA 29.augusts 2021 11:51
0 0 Atbildēt

Es neesmu ne feisi, ne draugos, nav man intereses par to kas manā skatijuma ir meslu bedres pēc definicijas, tapec nevaru komentet par tiem neko, un attiecīgi neko arī negribu teikt (to sakarā).

Bet kopsummā katrs uztraus/neuztraucas par kaut ko citu, katram ir savi apsverumi, iemesli utt. Negrasos tādēļ apstrīdēt vai iebilst, jo lai katra iemeslos iedziļinatos - tas paņem parak daudz laika, un vai vajag ? Bet tādēl jau nav jamet visi "vienā katlā" ...

Krotow 29.augusts 2021 14:37
2 0 Atbildēt

Dabūsi infarktu vai insultu vai pakļūsi zem auto (smagi) un nosprāgsi. Jo visas gultas vietas pieejamajās slimnīcās būs pilnas ar kovidniekiem. Domā ar galvu, nevis ar to kas starp kājām.

Ja reiz sākām 29.augusts 2021 10:36
2 0 Atbildēt

par to vakcīnu, tad īsumā: runāju ar kādas Vidzemes pilsētiņas pret vakcinācijas protestētāju apvienības vadītāju. Lūk, viņu uzskati: valsts uzspiež vakcināciju, pote ir inde, ko pierāda, ja pieliek pie ķermeņa magnētu (tam jāpielīp, ja cilvēks ir vakcinēts), ikviens mediķis ir saistīts ar globālo sazvērestību, jo viņiem maksā, bet kopumā viss lielais piķis aiziet tiem, kas šo vispasaules vakcināciju izdomāja, valdība slēpj, ka no inficēšanās var izvairīties, ja lieto spirtā samērcētu drāniņu, viņiem esot zināms, ka pēc vakcinācijas āra paviljonā šīs pilsētiņas svētkos šovasar ātrās palīdzības mašīnas "nespējušas vest" sapotētos, kuriem kļuvis slikti un vispār, no potes mirušo esot vairāk kā to, kas miruši no Covid. Vēl: LV mediji neatspoguļo to, ka visā pasaulē, arī LV, pret potēšanās protestētāju ir simtiem tūkstošu, drīz arī pie mums ikvienā pilsētā būs mītiņi protesti utt. Argumenti: LV medijus nelasa, neklausās, neskatās, jo tie melo, patiesību var atrast Facebook, Youtube, kā arī nemitīgi uzsver: man teica, es dzirdēju, viena veca tante, onkulis, kurš nekad nebija slimojis, jā, nomira, trīs nedēļas pēc potes, trīs mēnešus pēc potes...

Protesti tajā pilsētā pēc laika tiešām bija, savācās apmēram 30-40 kustības piekritēju

Kalvis99 29.augusts 2021 14:45
0 0 Atbildēt

Šis gan vairāk populārāķajā tematā. Vēl piemirsi to ka vakcīnā ir čips ko redz Bluetooth un kaut kas bija vēl saistībā ar 5g

Bet nu forši ka aprakstīji to. Kurš var parakstīties ka tam tic?

99 29.augusts 2021 15:20
0 0 Atbildēt

Kā ūdenī skatījies - mans klasesbiedrs tā arī pateica - nepotēšos, jo sieva Facebook izlasīja, ka tā esot čipēšana

Vernons 29.augusts 2021 17:12
1 0 Atbildēt

Žils Verns netiek līdzi!

Ruks 7.septembris 2021 22:30
0 0 Atbildēt

91gada barikādēs gan neviens neiedomājas smago tehniku konfiscēt. Kaut toreizējie dienesti bija spēcīgāki par brīvvalsts dienestiem, tādas domas nemaz nebija stāties pretī tautai.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti