Policija skaidro gadījumu par sociālajos medijos izplatīto video, kur autovadītāja apturēta par it kā ātruma pārsniegšanu 19

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 13.jūnijs 2022 14:09

Policija skaidro gadījumu par sociālajos medijos izplatīto video, kurā šofere tikusi apturēta par it kā atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu Jelgavas novadā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldē.

Kāda sieviete sociālajā vietnē izplatījusi ierakstu kopā ar video, kurā norāda, ka viņa braukusi pa autoceļu Jelgava-Eleja un viņu apturējis policists, kurš norādījis, ka viņa braukusi ar ātrumu 115 kilometri stundā (km/h). Viņa skaidrojusi, ka tā ir kļūda, jo viņa braucot piesardzīgi un neesot pārsniegusi 90 km/h. Kad autovadītāja pieminējusi videoreģistratoru, amatpersona ļāvusi viņai braukt tālāk, līdz ar ko viņai radies iespaids, ka policists vēlējies rīkoties negodprātīgi un pretlikumīgi.

VP skaidro, ka, pārbaudot policijas automašīnas videoierakstu un iepazīstoties ar amatpersonas ziņojumu, tika konstatēts, ka 10.jūnija rītā pēc plkst.4 VP Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa darbinieki pildīja dienesta pienākumus satiksmes uzraudzībā un sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, kad uz autoceļa "Jelgava-Eleja", kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 km/h, dienesta automašīnas radars fiksēja divas pretim braucošas automašīnas, no kurām vienai tika fiksēts ātrums 115 km/h, bet otra brauca atbilstoši atļautajam braukšanas ātrumam.

Policists pieņēmis lēmumu, ka ar ātrāku ātrumu pārvietojas pirmā automašīna, tāpēc devis norādījumus tai apstāties. Sarunas laikā likumsargs ievēroja, ka pēc dažām sekundēm garām pabrauc mikroautobuss, kā arī autovadītājas skaidrojums likumsargam radīja pamatotas aizdomas, ka, iespējams, atļauto maksimālo braukšanas ātrumu ir pārsniedzis mikroautobusa vadītājs, tāpēc vieglās automašīnas vadītājai tika ļauts turpināt ceļu.

Vēlāk, pārbaudot video ierakstu, policista aizdomas apstiprinājās, jo tajā brīdī, kad viņš jau bija devies uz ceļa braucamās daļas, lai apturētu vieglo automašīnu, ir skaidri redzams, ka nākamās braucošās mašīnas vadītājs vēl nav pamanījis policijas dienesta transportlīdzekli un turpina braukt, pārsniedzot maksimālo atļauto braukšanas ātrumu, skaidro VP.

Tāpat arī saistībā ar publiskoto video ir izskanējusi informācija, ka policists pārkāpis normatīvo aktu noteikumus, jo nav nosaucis savu vārdu un uzvārdu, sākot sarunu ar apturētā transportlīdzekļa vadītāju. VP vērš uzmanību, ka atbilstoši likuma "Par policiju" 5.pantam ikreiz, kad policijai nākas ierobežot personu tiesības un brīvības, policijas darbinieks sniedz tām paskaidrojumu, kurā pamato katru konkrēto ierobežojumu. Šādos gadījumos pēc personu pieprasījuma policijas darbiniekam jānosauc savs uzvārds, amats un dienesta vieta, kā arī jāuzrāda dienesta apliecība.

VP skaidro, ka konkrētajā situācijā likumsargs rīkojies atbilstoši normatīvajiem aktiem, proti, pēc transportlīdzekļa apturēšanas sasveicinājās, palūdza attiecīgā transportlīdzekļa vadīšanai nepieciešamos dokumentus un izskaidroja transportlīdzekļa apturēšanas iemeslu. VP piemin, ka nav pamata apšaubīt policijas tehnisko līdzekļu kvalitāti un darbinieku profesionalitāti, jo šī situācija ir izņēmuma gadījums, turklāt autovadītājam ir tiesības aplūkot video, kurā ir fiksēts pārkāpums.

VP aicina iedzīvotājus, pirms sociālajās vietnēs ievietot video vai ierakstus par iespējamiem koruptīviem riskiem saistībā ar likumsargu rīcību, vērsties Valsts policijā, lai objektīvi noskaidrotu notikušā apstākļus.

 
Visi komentāri
 
BlaBlaBla 13.jūnijs 2022 14:32
7 2 Atbildēt

Kārtējā ķeršana uz muļķa. Nebūtu bijis reģistrators, uzliktu sodu acis nemirkšķinot...

andris 13.jūnijs 2022 14:54
1 2 Atbildēt

Nav jau ko teikt- visos gadijumos šāds blā-blā iet cauri-sākot ar slepkavībām un beidzot ar štrunta ātruma pārkāpumu,pat nezinu kurš pie mums vainīgs , kurš nē.Bet strādā visi un saņem labu algu(izņemot tos kuri pašī uz ceļa,tāpēc jau arī ir pofig kura mašīna pārkāpj , kura nē),labi kā dakteri tā nekļūdās.Ko darīt ja balodis pie ligzdas taisīšanas tiek.

viencexperc 13.jūnijs 2022 21:27
1 6 Atbildēt

Bet tu pats kļūdas nekad nepieļauj.

Nu tu klauns.

Opis 13.jūnijs 2022 15:11
17 0 Atbildēt

Un kad es paprasu ierakstu, saka, ka nav jārāda. Kad prasu caur tiesu, saka, ka tehnisku iemeslu dēļ nav saglabājies, bet jātic uz vārda, ka bija tā, kā saka!

M.J 13.jūnijs 2022 15:39
14 0 Atbildēt

Noskatījos abus ierakstus. Sanāk, ka kopš brīža, kad apturēja sievietes auto, pagāja apm.50sekundes, līdz garām pabrauca busiņš. Ja viņš brauca ar ātrumu 100km/h, tad aptuvenais attālums starp sievietes auto un busiņu bija 1300 -1500m. Tad rodas jautājums miličiem, kā jūs varējāt kļūdīties par pusotru kilometru?

WALA 13.jūnijs 2022 16:31
1 0 Atbildēt

Tās ir pasakas, ja vien neizmanto kaut kādus ūber vecus radarus, kas ķer ar ļoti plašu "staru". Bet arī tad auto kurš seko būtu daudz tuvāk, tādam auro kurš tikko apstādināts ...

WALA 13.jūnijs 2022 17:42
14 0 Atbildēt

Noskatījos VP skaidrojumam pielikto video - to lūzni radaru ir vai nu jāizmet, vai jāaizliedz lietot miglas/pie kondēsojošās mitruma laika apstākļos - tas sūds gļuči nemērā lēkākaja no ~ 80km/h uz 100+ un pat uz kravinieku kurš labu brīdi aizsedz saktu rādīja 105+ km/h.

Kā minimums ar steigu prom uz kalibrāciju/verifikāciju.

Kanibaals 15.jūnijs 2022 17:33
0 0 Atbildēt

Tie radari tiek lietoti neatbilstoši instrukcijai, pie tam ar tiem nav paredzēts noteikt max ātrumu, bet gan jāizvērtē ātruma atbilstība, ja ātrums lēkā, bet vizuāli mērķis strauji ātrumu nemaina, tad mērījums nav derīgs. Mūsējie gan speciāli lieto šos radarus, jo var uzšaut kādu ātrumu vajag, pie tam video var arī nesaglabāt un ātrums būs "derīgs".

viencexperc 13.jūnijs 2022 21:33
2 10 Atbildēt

Nezin kāpēc neviens neraksta par to mauķeli, kura baidās braukt, bet tajā pašā laikā viņai ir tiesības to darīt.

Un nekas jau video nenotika. Apturēja. Noskaidroja apstākļus, palaida. Viss. Bet mauķele filmēja kā lielu problēmu viņas dzīvē.

Iedomājaties, ka viņa, piemēram, strādā par kasieri Maximā.

Viņa saka - man bail no aparāta, tāpēc apkalpo 1 klientu pa 10 minūtēm. Un kad klients pasaka - "man lūdzu cigaretes... A nē, nevajag.." uzreiz filmē un liek sociālajos tīklos, tādiem pašiem pamuļķiem priecāties.

Pļekspertam... 13.jūnijs 2022 22:24
7 1 Atbildēt

Kāpēc Tu šo sievieti apvaino? Iedomājos ka tāds mēsls kā tu strādā par kasieri maximā Tev nāk pircējs ar preci 2€ vērtībā, bet zaglīgs mēsls pārdevējs izdod 3€ no 10€. Ja pircējs aizrāda, tad tāds zaglēns sāk stāstīt pasakas, ka sajuca ar nākamo pircēju, kam rokā ir 5€... Tikai tāds smirdīgs zaglis kā Tu aizstāv citus zagļus un krāpniekus...

edis 15.jūnijs 2022 16:24
0 0 Atbildēt

Neraksta , jo ne jau viņa kādu kavēja apturot un kaut ko pārkāpa, bet dienesta rūķi. Bet tādam aprobežotam dalbajobam ka tev tik vien iekšā kā kādu sievieti pazākāt..Realāja dzīvē tā uzvedās mīzēji, sanāk pats viens esi siekalpuņķaina mauka..

Kurmis 13.jūnijs 2022 23:17
5 0 Atbildēt

Kaut kas te 100% tīrs nav. CP Skaidrojums sviestains un nepārliecinošs. Panorāmas sižetā vispār CP pārstāve iebruc pilnīgās auzās un vāvuļo par auto masu.

mehs 14.jūnijs 2022 8:24
3 1 Atbildēt

CP darbonim jālasa instrukcija, ja to nav apguvis tad atstādināt no ierīces lietošnas līdz brīdim, kamēr instrukciju iemācās no galvas. Tur rakstīts aptuveni tā, ka ja mērījums notiek plūsmā, tad radara stars var fokusēties uz dažādiem mērķiem, pārlecot no viena uz otru un tāpēc mērījumu šādā situācijā nevar attiecināt uz kādu konkrētu transporta līdzekli. Bieži ir dzirdēts, ka saka: "vizuāli noteicu, ka tas bija ātrāks", diemžēl tas nav fiksēts ar tehniskiem līdzekļiem un tiesa nepieņems, kā pierādijumu. Ps Nekādā gadījumā neatbalstu

ātruma pārkāpējus!

Nelabojams 14.jūnijs 2022 16:57
0 0 Atbildēt

Pirmā doma, skatoties TV šo sižetu - mentozaurs nav izlasījis instrukciju

Bet momentānā atšūšanās pēc reģistratora pieminēšanas liecina, ka nemaz tik neļaunprātīgi varēja arī nebūt.

Aha 14.jūnijs 2022 8:55
3 0 Atbildēt

Un tad vēl mums stāsta, ka var paņemt ātrumu no 2-3 dažādām mašīnām. Kurš tad te dirš tagad?

Nelabojams 14.jūnijs 2022 16:59
0 0 Atbildēt

Jaunie fotoradari principā var. Taču arī tur bija kādi ierobežojumi, ja kadrā ir vienlaikus vairākas mašīnas.

Raivo 14.jūnijs 2022 13:55
2 0 Atbildēt

Pirmo reizi dzirdu ka policijas kamera nofiksēt kurš auto pārsniedza ātrumu bet vienkārši uzrādīja ka kāds jo abiem to dara 😁 man gribas domāt ka viņi mo šis ķibeles cenšas izlīst laukā lai nebūtu sūdi 😁😁

mareks 14.jūnijs 2022 20:29
0 0 Atbildēt

man ari ta bija kadi 10 gadi atpakal .biju iesacejs kas ievero atlauto atrumu un te peksni mani aptur un apgalvo ka braucu uz 110.kadu laiku stridejos preti bet kad uzinaju ka sods 10 lati piekapos

Kanibaals 15.jūnijs 2022 17:44
0 0 Atbildēt

Komunikācijas stils abām iesaistītajām pusēm pāķu līmenī. Un tādi vēl policijā strādā, sveškauns to klausoties.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti