Ventspilī automašīnas “Mazda” vadītājs pieķerts, traucoties ar ātrumu 124 km/h (+ VIDEO) 3

 
Valsts Policija | 12.septembris 2022 13:25

Naktī no 10. uz 11. septembri Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Ventspilī, veicot satiksmes uzraudzību, fiksēja kādu ātrumpārkāpēju, kurš traucās ar ātrumu 124 kilometri stundā ar automašīnu, kurai pēc pusnakts vairs nebija spēkā OCTA.

11.septembrī ap pulksten 03.30 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Ventspilī, Dzintaru ielā fiksēja transportlīdzekli “Mazda”, kuras vadītājs vietā, kur atļauts pavietoties ar ātrumu 50 kilometri stundā, traucās ar ātrumu 124 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 74 kilometriem stundā.

Tāpat konstatēts, ka transportlīdzeklim nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, proti, šajā gadījumā apdrošināšana bija spēkā līdz iepriekšējai dienai, 10.septembrim. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas par notikušo uzsāka divus administratīvo pārkāpumu procesus.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz 12 mēnešiem.

Savukārt par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, piemēro naudas sodu no 85 līdz 120 eiro. Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 12.septembris 2022 15:14
5 0 Atbildēt

Jadod atlaide ,jo steidzās pēc octas

Krotow 12.septembris 2022 14:31
1 0 Atbildēt

Šķiet ka dažs labs Aivara laikā vēl nebija piedzimis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti