Policijai iegādāts teju pustūkstotis jaunu automašīnu (+ VIDEO) 14

 
Nozare.lv | 16.novembris 2022 18:12

Valsts policija dažādām dienesta struktūrvienībām pēdējā laikā iegādājusies 449 jaunas automašīnas, tostarp, 18 ceļu policijai paredzētus netrafaretus spēkratus, aģentūru LETA informēja policijā.

No jauniegādātajām automašīnām 185 ir tā sauktie "mobilie iecirkņi" jeb speciāli pielāgotas un aprīkotas automašīnas, no kurām reaģējošie policisti varēs piekļūt visām nepieciešamajām sistēmām, tādējādi notikuma vietā raitāk risinot konkrēto jautājumu vienlīdzīgā kapacitātē, kāds tas iespējams policijas iecirkņos.

Šiem transportlīdzekļiem ir jauns, pilnvērtīgs un moderns aprīkojums operatīvai reaģēšanai dažādās situācijās. Tie aprīkoti ar 360 grādu kamerām, ātruma kontroles ierīcēm, automātisku numurzīmju atpazīšanas sistēmu, tostarp tajos ir speciāli ierīkota vieta diviem aizturētajiem, nodrošinot arī video un audio kontroli.

Tāpat papildu ceļu satiksmes uzraudzībai saņemtas 58 jaunas trafaretās un netrafaretās automašīnas. No tām 40 ir trafaretās, kā arī deviņas netrafaretās "Škoda Superb" un deviņas netrafaretās "Volkswagen Tiguan". Ceļu policijas rīcībā jau šobrīd ir desmitiem netrafaretu "Škoda Superb" un "Subaru Forester" spēkrati.

Minētās automašīnas ir jaudīgākas par līdz šim lietošanā esošajām, kā arī aprīkotas ar jaunu un modernu tehniku, tostarp 360 grādu kamerām, automātisko numurzīmju atpazīšanas sistēmu, uzlabotu speciālo iekārtu izkārtojumu un pārvietojamu planšeti ātrākai un efektīvākai iespējai fiksēto pārkāpumu demonstrēt pārkāpējam.

Vienlaikus saņemti transportlīdzekļi, kas paredzēti arī citām struktūrvienībām - Speciālo uzdevumu bataljona vajadzībām, izmeklētājiem, kinologiem, ekspertiem, arī administratīvajam blokam.

Jaunie transportlīdzekļi tiks nodoti visām teritoriālajām pārvaldēm policijas funkciju veikšanai, un tie būs redzami uz ceļiem visā Latvijā.

Papildu iegādāti desmit motocikli, kas jau rūpnieciski ir pielāgoti policijas vajadzībām un papildus satiksmes uzraudzībai, sabiedriskās kārtības uzraudzībai, kā arī izmantošanai citu uzdevumu izpildē iegādāti 16 bezpilota gaisa kuģi un sešas dronu detektēšanas iekārtas.

Jaunās transportlīdzekļu un dronu vienības iegādātas, piesaistot dažādus finanšu instrumentus.

Valsts policijas un Iekšlietu ministrijas vadība šodien Rīgā, Čiekurkalnā, prezentēja jauniegādātos policijas operatīvos transportlīdzekļus un dronus.

To nozīmīgumu izcēla Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, kurš norādīja, ka notiekošās pārmaiņas ir akcentētas uz policijas spēju reaģēt ātrāk un sniegt labāku pakalpojumu iedzīvotājiem, ļaut sabiedrībai just policijas klātesamību, preventīvi veltot ilgāku laiku darbam ielās.

"Šodien prezentētos jaunos policijas transportlīdzekļus turpmākos piecus gadus varēsim redzēt ik dienas. Izvērtējot iekšējos procesus un nepieciešamības, lielākais akcents šajos transportlīdzekļos ir likts kvalitātei, tehniskā aprīkojuma, transportlīdzekļa un sistēmu kapacitātei, vienlaikus domājot par to, lai policistiem būtu ērti veikt pienākumus, nodrošinot kvalitatīvu pakalpojumu," norādījis Ruks.
 

 
Visi komentāri
 
LMT 16.novembris 2022 20:37
6 1 Atbildēt

Māri! Varbūt var kādā brīvā brīdī apjautāties miličiem par subāriem? Cik samaksāja, cik nobrauca, par cik pēc tam pārdeva... Tak zini, par kuriem domāju!

Tt 16.novembris 2022 22:06
4 1 Atbildēt

Interesanti, kāpēc ir gan ford, gan vw vienas klases busi, un kā renault nav bijis lētākais piedāvājums

Jo 17.novembris 2022 6:12
5 0 Atbildēt

Uzsvars taču uz jaudu. No reno nebija, ko piedāvāt.

Kaut gan netrafaretos mierīgi varēja ņemt mopēdauto.

Ui, cik daudz un nemitīgi uzrautos taisni uz tiem...

anoagask 17.novembris 2022 12:06
0 0 Atbildēt

mobilajam iecirknim un kinologu auto extra jauda nepienākas, netrafarētajām škodām un tiguāņiem

rt 17.novembris 2022 11:30
1 0 Atbildēt

Nu gan miskastes atradi! Ar to reni labākajā gadījumā var fordu uz servisu aizvilkt.

ir ok 17.novembris 2022 11:20
0 0 Atbildēt

320zs Tiguani un 280zs Superbi. Bagātīgs zirgu stallis poličiem.

esam bagaati 17.novembris 2022 13:16
0 1 Atbildēt

Apetiite tiem zemkapota lopinjiem arii buus atbilstosha! Taa kaa maksaajiet nodokljus, lai zemkapotu lopinjiem arii kas tiek.

rt 17.novembris 2022 11:29
0 0 Atbildēt

Aizvakar jau viens netrafarēts šmiguāns tumsā lidoja, visus spiežot nost no ceļa.

anoagask 17.novembris 2022 12:07
1 0 Atbildēt

atbilstoši lietošanas instrukcijai pirmajos 5k vai cik tur km motoru negriezt vairāk par 3k apgriezieniem

650 17.novembris 2022 13:43
0 0 Atbildēt

Viltīgi gan.Netrafarētajiem numurzīmes ar dažādiem burtiem un šoreiz filmēts tikai no attāluma.Arī uz foto nav īsti skaidrs, bet izskatās, ka trūkst tradicionālo 3 antenu.Nu varbūt vēl nav līdz galam aprīkoti.

Zemesgramata 17.novembris 2022 16:00
0 0 Atbildēt

Nav vairs antenu

Vernons 18.novembris 2022 21:21
0 1 Atbildēt

Kad būs printeris policijas auto? Kāpēc protokolu raksta ar roku?

srt 20.novembris 2022 9:11
0 0 Atbildēt

Protokolus jau labu laiku sūta uz e-pastu.

Vabaļa 19.novembris 2022 18:50
1 0 Atbildēt

Es ceru, ka šie auto jaudīgi drāzīs agresīvos braucējus tā, lai pakaļa asinīs, nevis stāvēs Vestienas ielā kā parasti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 4

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti