Valsts policija ar drona palīdzību Rīgā pieķer 11 agresīvos braucējus (+ VIDEO) 30

 
VP | 14.marts 2023 19:22

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki akcijas “Drošākas Rīgas mēnesis” laikā aizvadītajā piektdienā, 10. martā, pastiprināti uzraudzīja ceļu satiksmes drošību, izmantojot bezpilota lidaparātu jeb dronu.

Aptuveni pusotras stundas laikā likumsargi Rīgā pie Gaisa tilta fiksēja 11 autovadītājus, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, braucot agresīvi. 10. martā no pulksten 16.00 līdz 17.30 Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ar drona palīdzību uzraudzīja satiksmi un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Rīgā, pirms Gaisa tilta, braucot Centra virzienā.

Aptuveni pusotras stundas laikā tika pieķerti 11 autovadītāji, kuri, ignorējot citu satiksmes dalībnieku intereses, gan pa sabiedriskā transporta joslu, gan arī pa tramvaja sliedēm, neievērojot ceļa zīmi “Iebraukt aizliegts”, apbrauca stāvošu vai lēni braucošu automašīnu kolonnu. Šādi pārkāpumi ir uzskatāmi par agresīvu braukšanu. Visos gadījumos fiksētie ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēji apturēti brīdī, kad viņi pārbrauca pāri Gaisa tiltam un vadītājiem visos gadījumos piemērots sods par agresīvu braukšanu.

Valsts policija atgādina, ka par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam paredzēts sods no 70 līdz 280 eiro un seši soda punkti. Šī gada pirmajos divos mēnešos Valsts policija kopumā valstī fiksējusi 341 autovadītāju, kurš braucis agresīvi. Pērn šādā pat periodā fiksēti 398 agresīvie braucēji. Lai uzlabotu kopējo autovadītāju braukšanas kultūru, ar drona palīdzību Valsts policija veic periodisku ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu kontroli, uzsvaru liekot uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, piemēram, automašīnu kolonnu apbraukšanu vai nepamatotu joslu mainīšanu.

Tāpat atgādinām, ka Valsts policija kopā ar Rīgas pašvaldību martu ir pasludinājusi par “Drošākas Rīgas mēnesi”. Šajā laikā Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju pastiprināti veic dažādus uzraudzības un kontroles pasākumus sabiedriskās kārtības un drošības jomā, lai pilsētas iedzīvotāji un viesi Latvijas galvaspilsētā justos droši. Likumsargi visu mēnesi pastiprināti uzrauga gan ceļu satiksmi, gan pievēršas ielu noziedzības mazināšanai. Darbs šajos virzienos ikdienā notiek nepārtraukti visā Latvijā, taču martā Rīgā tas ir pastiprinātā režīmā.

 
30 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jihaa 15.marts 2023 7:20
15 4 Atbildēt

Ļoti labi un veselīgi! Steidzīgie dabūja pa seju tā ka maz neliekās! Šādus reidus vajag vairāk, daudz vairāk un dažiem fiksi izpildīsies punktu limits! Labs darbs, malači!

Opis 15.marts 2023 9:02
14 10 Atbildēt

Nu baigie malači, tagad "satiksme ir drošībā" un policijas ekipāžas varam izformēt, atlaist un ietaupīt naudu, jo ir taču droni, foto radari un varēs ar dronu sekot pārkāpējam visu ceļu un brauciena beigās paziņot, ka tiesības atņemtas,jo konstatēta deguna bakstīšana pie dtūres, nepārtrauktās līnijas šķērsošana, braukšana pie dzeltenās gaismas, pagrieziena nerādīšana, stāvokļa nefiksēšana pie stop zīmes, ātruma pārsniegšna par 5km/h benzīntankā, mašīnas novietošana pie veikala ar priekšu, kaut zīme rāda ka jāliek ar pakaļu utt, tiks izrakstīti protokoli par maksimāli iespējamo kopējo summu 20000 eur.

Laikam jau vairs tāds brīnums, ka policists tevi aptur un paska, vecīt tev octa 2 dienas kā beigusies vai skate nav izieta vairs nebūs, jo izdevīgāk taču no aizmāršīgajiem, neuzmanīgajiem pilsoņiem pie katras kameras izrakstīt 650 euro par OCTA un 55 euro par neizietu skati un atsūtīt protokolu čupu pēc mēneša, kā uzreiz pateikt cilvēkam, ka tālāk braukt nevajag, būs sūdi.

GTD2 15.marts 2023 9:45
9 4 Atbildēt

Tai lietā lai nodrošinātu kārtību ikdienā, to dara speciālās akcijās, pārējā laikā laikam rekstīs protokolus šiem pieķertajiem. Kā var runāt par satiksmes drošības uzlabošanu ja uzraudzība notiek tikai tad kad ir policijas akcijas, nākamā noteikti būs pa lLieldienām, pārējā laikā po ,kas notiek uz ceļiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti