Rīgas centrā kārtību uzraudzīs policijas velopatruļas 30

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/RigasPP/

Nozare.lv | 13.aprīlis 2023 12:32

Sākoties siltā laika periodam, Rīgas centrā darbu sākušas Rīgas pašvaldības policijas velosipēdu patruļas, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

To pienākumos galvenokārt ietilps patrulēt Rīgas centrā, kur tiks pievērsta uzmanība automašīnām, kas novietotas uz ietvēm vai veloceļiem, un parkos, kur tiks pievērsta uzmanība atpūtniekiem, kuri parkā nolēmuši uzdzīvot ar alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī citu sabiedriskās kārtības pārkāpumu kontrole.

Policijas novērojumi liecina, ka visbiežāk stāvēšanas noteikumus Rīgas centrā pārkāpj dažādi piegādes pakalpojumu sniedzēji, kuri izvēlas savus spēkratus novietot uz ietvēm un velosipēdu ceļiem.

Tikmēr citi autovadītāji nereti mēdz aizņemt speciālās piegādes stāvvietas, kas savukārt apgrūtina piegādes transporta darbu. Tādēļ šīs divas pārkāpumu kategorijas būs velopatruļu prioritāte.

Pagājušajā gadā pašvaldības policija Rīgā kopā konstatējusi vairāk nekā 47 000 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.
 

 
30 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 13.aprīlis 2023 15:13
4 1 Atbildēt

Nav tiesa. Var apturēt lohu, kas braucot spīdinot gaismu pretībraucošajiem tieši sejā (nevis uz ceļa) vai brauc divi blakus, aizņemot visu veloceliņa platumu. Un izdrāzt ar rokas pumpi.

uupis 13.aprīlis 2023 16:48
3 4 Atbildēt

Nu tad kad autovadītāji sāks ievērot CSN un pārstās braukt pa trotuāriem un veloceliņiem tad arī varēs pievērsties velosipēdistiem, bet kamēr šoferiem ir pajāt uz CSN tikmēr medīs tos kuriem CSN ir pie kājas!

Opis 14.aprīlis 2023 11:14
3 0 Atbildēt

Neesmu redzējis nevienu auto, kas brauc pa trotuāriem. Velohuligānus pie sarkanās gaismas un lielā ātrumā uz trotuāriem redzu katru dienu. Man bail no tiem velopsihiem, nevis no mašīnām, kas brauc pa ielu. Pat bail ar riteni braukt, jo uz velo celiņa tie idioti brauc virsū, un neievēro iezīmētās joslas un virzienus. Da nu nafig, sadurties ar velopsihu ir drošāk, kad sēdi mašīnā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti