Vidzemē policija aptur autovadītāju par braukšanas ātruma pārsniegšanu teju par 80 km/h 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 4.janvāris 2024 15:41

Trešdien Vidzemē policija apturējusi kādu automašīnas "Volvo" vadītāju par braukšanu ar ātrumu 169 kilometri stundā (km/h), atļauto braukšanas ātrumu pārsniedzot teju par 80 km/h, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Rūta Smilga.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas 3.janvārī ap plkst.16 Valmieras novada Burtnieku pagastā, uz autoceļa Valmiera-Mazsalaca, fiksēja automašīnu "Volvo", kuras vadītājs traucās ar 169 km/h lielu ātrumu, lai gan atļautais braukšanas ātrums konkrētajā vietā bija 90 km/h.

Apturot automašīnu, policijas darbinieki konstatēja, ka pie transportlīdzekļa stūres sēdies kāds 1987.gadā dzimis vīrietis.

Valsts policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par vairāk nekā 60 km/h. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar 380 līdz 480 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu uz pusgadu.

Valsts policija aicina autovadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošana, apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmesdalībnieku drošību.
 

 
Visi komentāri
 
WALA 4.janvāris 2024 15:51
1 0 Atbildēt

Pa lielam, nekas sevišķs ne ātruma ne arī soda ziņā  ...

😂😂😂

Pa lielam 4.janvāris 2024 15:53
3 0 Atbildēt

nu tak, vienkārši cilvēkam vajadzēja "pa lielam"

uupis 4.janvāris 2024 16:55
4 0 Atbildēt

Izredzes uzrauties pusgada laikā ka stūrē bez tiesībām tuvojas nullei ar nosacījumu ka nepārkāpsi.

Alkonauters 4.janvāris 2024 17:01
3 0 Atbildēt

Es jau gadus 10 braucu šmigā un bez tiesībām, ne reizi neviens nav apturējis! Vienīgi Jaungada rītā un Jāņu rītā nebraucu, jo pārāk liela iespēja uzrauties uz reidu!Pārējās gada dienās, ja netaisa sūdus, nevienam nekas neinteresē.

Sergejs 5.janvāris 2024 10:42
2 0 Atbildēt

Ir reiz lasīts ka Eiropā vienu pensionāri apturējā nejauši un izrādijās ka šis bez tiesībām visu mūžu bez neviena pārkāpuma nobraucis. Piešķira automātiski tiesības.

 Tā kā jā, var braukt bez tiesībām nepārkāpjot un nekas nenotiks un, manuprāt, tas ir labāk nekā braukt ar tiesībām un pārkāpt visu ko vien var, apdraudot citus satiksmes dalībniekus. 

 Jautājums gan tāds filozofisks kas ir svarīgāk - vadītāja apliecības eksistēšana jeb droša braukšana bez pārkāpumiem

650 5.janvāris 2024 12:04
5 0 Atbildēt

Priekš kam vajadzēja turēt.Kas tā pa izšķērdību.Būt braukuši pakaļ un ik pa brīdim fiksējuši.Valsts būtu saņēmusi vairākkārt pa "380 līdz 480".Rīt viņš atkal brauktu un Valsts atkal Saņemtu.Kad beidzot sāksim Domāt.

nesapraša 6.janvāris 2024 15:55
1 0 Atbildēt

A kādēļ apstājās?Nu joņotu un joņotu līdz degviela beidzas!Puse valsts policijas sasildītos un kaut ko izpelnītos,izņemot tos,kuri sita pie video.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti