Rīgā sāk sodīt kravas transporta vadītājus, kuri neievēro tranzīta satiksmes aizliegumu pilsētas centrā 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 23.janvāris 2024 11:03

No šodienas Rīgā sāk sodīt kravas transporta vadītājus, kuri neievēro tranzīta satiksmes aizliegumu pilsētas centrā, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Lelde Rudzika.

Kopš pagājušās nedēļas Rīgā cauri pilsētas centram ir aizliegta kravas transportlīdzekļu tranzīta satiksme. Pirmajās dienās pēc jaunās satiksmes organizācijas ieviešanas Rīgas pašvaldības policija noteikumu pārkāpējus brīdināja, bet no šodienas tiek sākti administratīvā pārkāpuma procesi ar sodu piemērošanu.

Pirmdien kravas transportlīdzekļu kustību aizlieguma zonā Daugavas labajā krastā uzrauga vairākas Rīgas pašvaldības policijas ekipāžas, savukārt Daugavas kreisajā krastā šāda veida pārkāpumiem pastiprinātu uzmanību pievērš ikdienas norīkojumā esošās ekipāžas.

Pašvaldība atgādina, ka Ceļu satiksmes noteikumos zīme "Kravas automobiļiem braukt aizliegts" nosaka aizliegumu braukt kravas automobiļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 3,5 tonnām vai, kuru pilna masa ir lielāka par zīmē norādīto, kā arī traktortehnikai. Par ceļa zīmes prasības neizpildīšanu, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu 30 eiro apmērā.

Atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem, aizliegums neattiecas uz transportlīdzekļiem, kuri nogādā vai brauc saņemt kravu, un speciālajiem transportlīdzekļiem, piemēram, autoceltņiem, kas brauc veikt darbus zonā, kura apzīmēta ar konkrēto ceļa zīmi. Tāpat aizliegums neattiecas uz transportlīdzekļiem ar kuriem, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā notiek vadīšanas iemaņu pārbaude.

Kā vēstīts, Rīgā veiktas būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas, kas turpmāk aizliedz tranzīta satiksmi cauri pilsētas centram. Tranzīta satiksme abos virzienos aizliegta uz Akmens tilta, Krasta ielas posmā no Salu tilta līdz Ģenerāļa Radziņa krastmalai, no Ģ. Radziņa krastmalas līdz 13.janvāra ielai, 11.novembra krastmalas posmā no 13.janvāra ielas līdz Vanšu tiltam, kā arī Eksporta ielas posmā no Vanšu tilta līdz Hanzas ielai.

Šie ir tikai pirmie tranzīta satiksmes aizliegumi no plašāka aizliegumu plāna, kas izmaiņas paredz arī Brasas un Grīziņkalna apkaimēs, liedzot tranzīta satiksmi, piemēram, pa Pērnavas, Zirņu un Senču ielu.

Rīgas pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus būt vērīgiem un ņemt vērā jaunās satiksmes organizācijas izmaiņas.
 

 
Visi komentāri
 
0pis 23.janvāris 2024 11:37
0 0 Atbildēt

Nu jā.

ZZZZ 23.janvāris 2024 14:57
0 0 Atbildēt

Kurš zin atbildi? Kāpēc tie suņi kož riepās?

650 23.janvāris 2024 22:06
0 0 Atbildēt

Vaig pajautāt pašiem tiem suņiem.Kā pēc.Priekš kam. 

Otr diena,23.jan vāris,-Grieta, Rebeka, Strauta:  jauns.lv/raksts/zinas/...umu-konteineri

iJuris 24.janvāris 2024 8:54
11 0 Atbildēt

Ak tad tāpēc bija norīkota brīgāde, lai stāv joslā, traucē citiem braukt.

Kaut kā dīvaini risina problēmas, cīnas ar sekām nevis cēloni.

Ja jau tik daudzi joprojām nezin par izmaiņām, tad jāpieņem ka izmaiņas bija slikti izziņotas, esošā informācija uz ielām nav pietiekama, vai nav saprotama. (mēs visi zinām cik glupas zīmes māk taisīt). Pie pastāvošā zīmju bardaka, nav brīnums ka nonācis tik tālu, ka tās sāk ignorēt. Viss kas uz dzeltene netiek ņemts vērā, jo bija pārāk daudz gadījumu kad tā nav taisnība. Piemērs Slokas iela, zīme uz ceļa strādā, bet jau 2us mēnešus tur neviens nav strādājis.

Google maps vēl pat neved pa jauno superīgo maģistrāli... 

Varbūt vajag tā, ka sākumā sakārto visu kas saistīts ar šīm izmaiņām, un tad tikai kko maina satiksmē.

Kā var nesaprast, ka satiksme jāskata kā tāda ūdens plūsma, tā vienmēr labāk iet tur kur vieglāk, un piespiest braukt tur kur ir grūtāk nav prātīgi.

Problēma jau nav atrisināta, tā ir pārnesta prom no krasta ielas uz citām vietām, lai dažiem būtu ērtāk. Tiem kuri negrib saprast, ka Rīga bez smago auto kustības nav pilsēta, viņi nesaprot ka mums ir lielas industriālās teritorijas, kurām priekš attīstības vajag ērtas piebraukšanas iespējas. Tie malači kuri lepni saka ka visu vajag iznest ārpus Rīgas, nezin cik milzīgas naudas summas ienes šie uzņēmumi, cik darba vietas rada.

Tas ir kā ieiet mežā un sūdzētie ka baigi ēnains, vajadzētu izcirst kokus. Pēc tam varēs sūdzēties ka baigi karsti, vajag kkā dzesēties...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti