Pie Jēkabpils vandāļi mēģinājuši iznīcināt vidējā ātruma kontroles ierīci 21

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 11.jūlijs 2024 14:04

Daugavpils šosejas (A6) 159. kilometrā netālu no Jēkabpils vandāļi ir mēģinājuši iznīcināt vidējā ātruma kontroles ierīci. Pateicoties iekārtas drošības sistēmai, tā netika bojāta – vidējā braukšanas ātruma kontroles posms darbojas un ierīces fiksē pārkāpumus.

Par noziedzīgo nodarījumu VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) vērsusies Valsts policijā (VP).

Kā zināms 16 valsts autoceļu tīkla posmos ir ierīkota vidējā ātruma kontroles sistēma un, kā liecina sākotnējie statistikas dati, šajos posmos par 38% ir samazinājies ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) ar cietušajiem skaits, savukārt CSNg ar ievainotajiem un smagi ievainotajiem samazinājušies par 50%. Tuvākajā laikā uz valsts autoceļiem plānots ierīkot vēl 17 vidējā ātruma kontroles posmus.

 
Visi komentāri
 
Jobo 11.jūlijs 2024 14:22
11 7 Atbildēt

Sen jau bija laiks tos vid ātruma radarus demontēt. Žēl, ka līdz galam tas neizdevās. 

Visi tie radari ir hu*iņa, kas neuzlabo satiksmes drošību, bet pārceļ apdzīšanas un ātruma pārsniegšanu uz citām vietām.

650 11.jūlijs 2024 15:07
4 0 Atbildēt

Kur diez ir kāds pētījums, ka ātrumu nevarētu pārsniegt pašā V/vid radara darbības zonā? Vai turpat riskanti apdzīt,pārkāpt nepārtraukto, agresīvi uzvesties? 

Cik ir reālo sodīto/Par! momentālā (reālā) ātruma pārkāpumiem tieši V/vid iecirkņos? 

Ja pārkāpjošā bandīta ceļamērķis (vai Galamērķis) atrodas padsmit km garās V/vid zonas vidū- nu kādā diez veidā viņu varētu saukt pie kaut minimālākās atbildības?

Xo 11.jūlijs 2024 15:08
3 0 Atbildēt

Kādēļ? Tagad vismaz var mierīgi radara zonā atvilkt 200plus un pēc tam vilkties uz 50plus, lai vidējais izveidojas ap tiem 90

John 11.jūlijs 2024 14:27
12 1 Atbildēt

Būtu labāk to naudu, ko tērēja radariem ieguldījuši dažādu krustoju pārbūvei. Piemēram uztaisījuši ieskrējiena joslas vai joslu, lai nogriestos no ceļa.

Tas ka kāds izdomā lidot uz 180km/h nenozīme, ka visi autovadītāji ir lielie ātruma pārkāpēji, kas par katru cenu ir jāsoda.

reku 11.jūlijs 2024 17:36
12 0 Atbildēt

Ieskrējiena josla nenes naudu.

Kanibaals 11.jūlijs 2024 21:26
2 1 Atbildēt

Vēl labāk izglītojot pāķus un iešujot viņiem čipus, lai var iesūtīt pārkāpumus tiklīdz izdomā lidot.

Sawron 11.jūlijs 2024 14:29
5 4 Atbildēt

Tā kā tādi pajoli- iznīcināt! Vajag padarīt to neredzīgu. Piem. sašaut ierīces aci ar pneimatiku, ja tādas nav, ir bērnu ūdenspistole, kurā iepilda šķidru javu, kas smuki aizklāj redzamību. Un uzņēmīgiem cilvēkiem vajadzētu uzsākt ražot ierīces aizdedzināšanas komplektu- vecu riepu, kas pildīta ar kādu degmaisījumu, garu kātu, kas šo riepu nogādā uz augšu, un piesūcinātu striķi! Šķiltavas, vai sērkociņi komplektā neietilpst(drošības nolūkos)😄

Hmm 11.jūlijs 2024 14:34
5 0 Atbildēt

Ir tikai viens "bet" - naudiņu remontam vai jauniem noslauks no mums visiem.

Sawron 11.jūlijs 2024 14:46
4 1 Atbildēt

Tā naudiņa jau ir noslaukta, viss tagad tiek segts no radaru peļņas, t.i. no pārkāpējiem un neuzmanīgajiem...

Meistars 11.jūlijs 2024 15:05
4 4 Atbildēt

Nav izslēgts, ka paši ierēdņi ir pasūtījuši fotoradaru bojāšanu. Pa lielām naudām varēs atjaunot. Ieguvēji būs visi sistemā izņemot nodokļu maksātājus.

0pis 11.jūlijs 2024 14:58
3 2 Atbildēt

Atradīs postītāju, uzsāks lietu un kārtējais Sprīdītis steidzami  dosies uz ārzemēm mainīt Vēja Mātei pamperus par minimālo atalgojumu. Tak izdevās cilvēkam, uzveica sistēmu 😊

650 11.jūlijs 2024 14:58
6 0 Atbildēt

Klassika,ierastajā progandon-stilā, neatslābstošs psihiskais pressings- KATRA iespējamā raksteļa galā (aptuveni trešdaļu vai pat pusi no visa raksta apjoma) sastāda šo te demagogu pašreklāma.

Kāds tas "uzraugošais" āksts varēja aizbraukt reāli izvērtēt "drošibu" uz jelgavas šos rekonstruējamā iecirkņa no jaunolaines līdz apvedceļa viaduktam!

Tur tie remontētāj/meergļi tagad tīšām velk gumiju- asfalts jau nezkuro nedēļu kā ieklāts visā platumā (protams, melns piķis, kurš vadītājam/vidējajam nakts tumsā jauc orientāciju un rada reālu trauksmes sajūtu), taču marķējuma līnijas viņi tur laikam krāsos uz Z-vētkiem

Atstarojošie apdriskātie strīpainie statīvi beidzamajās pāris naktīs tur TĪŠĀM! tika salikti maksimāli šaurā koridorā, pie kam daļa no tiem ir  sagriezušies vai sasvērušies šķībi un/vai pat (!!!) jau mētājas nogāzti (vismaz kādus 8gab apgāztus tur šonakt saskaitīju).

Pilnīga anarhija- nevienu polipolicijas aģentu tur ne ar uguni neieraudzīsi.Ikdienas lohi tur tumsā pārvietojas nevis ar noteiktajiem 70, bet dažs pat mierīgi ar visiem +70. Taču uzraugošie āaksti sava būdīgā pr-nieka vadībā galvenokārt nodarbojas ar demagoģiju un pašreklāmu.Gar reālo DROŠĪBU tur nevienam nav daļas.

Beidzamajā laikā dažādi remontētāji vienkārši kļuvuši ir maksimāli nekaunīgi.Sarkanbalt strīpaino statīvu šodien var uzlikt jebkurā vietā ,kaut dzīvā satiksmē un pašā braukšanas joslas vidū.Diennakts tumšajā laikā var arī atļauties lāpīt bedres vai krāsot marķējuma līnijas pilnīgi bez jebkāda iepriekšēja brīdinājuma,labākajā gadījumā uz slēgtās joslas pāris metru iepriekš formāli uzmetot pāris plastmasas konusus. Bet viss ir štokos- tas gaidāmais suudaradaru pievedums mums drošvien atrisinās itin visu, ieskaitot atsevišķu vippersonu patiesā labuma guvumu.

Sergejs 11.jūlijs 2024 16:05
0 2 Atbildēt

Tikmēr kautkur tālajā galaktikā ceļus šādi remontē (~60sek)

www.youtube.com/shorts/Qji6ksQmc08

Sergejs 15.jūlijs 2024 14:09
0 0 Atbildēt

Diviem LVC darboņiem nepatīk doma ka var "Ceļu remonta projekta vizualizācijas un sertifikācijas" biroju vietā naudu šādām lietām kā Šveicē iztērēt, lai nav visiem braucē'jiem "čakars uz ezera" pusgada garumā kad kāds posms jāpalāpa.

650 11.jūlijs 2024 14:59
2 0 Atbildēt

No dižā Pr-nieka nesenās intervijas laikrakstam (pastarā)Diena- 2023jā phfoto un Vvid-eo radari esot izkonstatējuši 306 tūkst pārkāpumu,no tiem kādi 27 tūkst esot bijuši Ātruma pārkāpumi... vienkārši tā, bez lieka komentāra- sanāk, ka skaļi izbazūnētie "ātrumam veltītie" radari tikai par knapiem 11% ir konstatējuši ĀTRUMU. Kas diez ir tie pārējie 89% konstatēto pārkāpumu un kāda ir iekasēto summu attiecība "par ātrumu" un par kko "citu" ??

janis palis 11.jūlijs 2024 15:05
3 1 Atbildēt

malaci vairak tadu labdaru neka piidaruuu kantoris kas tik naudu grabj zaglu bars

msh 11.jūlijs 2024 17:35
4 0 Atbildēt

Vadoties pēc "drošības iekārtas" frāzes, minēšu ka čaļi uzkarināja degošu riepu, ko apdzēsa piekarinātie bugatieri.

Kanibaals 11.jūlijs 2024 21:27
2 1 Atbildēt

Tas jau pēc Nelsona Mandelas (Nobela prēmijas laureāta) modes.

BMW 11.jūlijs 2024 22:47
4 1 Atbildēt

Tie nav  vandāļi, bet Latvijas lepnuma kandidāti, varbūt pat trīs zvaigžņu ordeņa kavalieri!

1984 13.jūlijs 2024 13:41
1 0 Atbildēt

Brīvības cīnītāji

Bad 17.jūlijs 2024 10:34
0 0 Atbildēt

Dedzinātāji idioti un lielākā daļa komentētāju tādi paši.

Tak nopērc savai grabažai OCTA, izej skati un brauc noteikumu ietvaros un nevienu centu tev valsts par braukšanu papildus nenokāsīs.

Skaidrs, ka šie radari nerisina bezsmadzeņu lidotāju problēmu, kuri uz tā radaru ceļa posma uzbrauc vai nobrauc kaut kur šim posmam pa vidu, plus, tos gadījumus, kā jau te kāds minēja, kuri velkas un tad vnk nežēlīgi "velk", un finālā iekļaujas vidējos 90 km/h.

Un tiem, kas nesaprot elementāras lietas - šie radari primāri domāti, lai normalizētu (izlīdzinātu) satiksmes plūsmu um mazinātu vēlmi veikt bezjēdzīgas apdzīšanas, tādējādi samazinot avāriju skaitu.

Kaut vai paskatāmies uz Liepājas šosejas statistiku. Dēļ apdzīšanām letālu avāriju skaits ir vairāk kā "pietiekams".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ginetta Akula - jauns superauto no Apvienotās Karalistes (+ FOTO) 4

Lielbritānijā izstrādāts jauns superauto Ginetta Akula, kas būs pieejams ierobežotā skaitā un, jā, - par diezgan lielām naudiņām. Lasīt vairāk

 

Iedzīvotāji vēja turbīnu tuvumā saņems kompensāciju (+ VIDEO) 12

Valdības apstiprinātie noteikumi, kas nosaka vēja parku attīstītājiem maksāt vietējai pašvaldībai un apkārtnes iedzīvotājiem ikgadēju kompensāciju, sākotnēji attieksies tikai uz tiem vēja parkiem, kuri pašlaik vēl ir projekta stadijā un nav nodoti ekspluatācijā. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti