Likumsargi dažu stundu laikā aptur vairākus steidzīgus autovadītājus (+ VIDEO) 5

 
Valsts Policija | 17.septembris 2024 14:53

Aizvadītās nedēļas izskaņā, 14. septembrī, Valsts policijas Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību gan Ropažu novadā, gan Smiltenes novadā, fiksēja trīs īpaši steidzīgus autovadītājus – viens no viņiem brauca ar 177 km/h pie atļautajiem 110 km/h, taču vēl viens autovadītājs ne tikai krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, bet brauca arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Minētie autovadītāji tika apturēti un saukti pie atbildības.

Sestdienas, 14. septembra, pēcpusdienā likumsargi Ropažu novadā, uz autoceļa A2 (17. km), virzienā no Rīgas puses uz Siguldu pamanīja kādu īpaši steidzīgu automašīnas “Volvo” vadītāju, kurš ārpus apdzīvotas vietas, pie atļautā braukšanas ātruma 110 km/h, vadīja savu spēkratu ar ātrumu 177 km/h.

Spēkrata vadītāju Valsts policijas darbinieki apturēja un par izdarīto pārkāpumu uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu pēc Ceļu satiksmes likuma 55. panta 23. daļas, proti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 61 kilometra stundā līdz 70 kilometriem stundā –piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 720 līdz 960 eiro apmērā un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz deviņiem mēnešiem.

Otrs steidzīgais autovadītājs, kuru likumsargi pamanīja, brauca pa autoceļu P27, virzienā no Smiltenes puses uz Gulbeni ar automašīnu “BMW” un pārvietojās ar ātrumu 148 km/h pie atļautiem 90 km/h. Arī šis spēkrata vadītājs tika apturēts un par izdarīto pārkāpumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 55. panta 19. daļas, proti par ar atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā – piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 240 līdz 320 eiro apmērā un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz trim mēnešiem.

Turpinot satiksmes uzraudzību tuvējā apkārtnē, policijas darbinieki pēc pulksten 18.00 Smiltenes novadā, uz autoceļa A2 (119.km), virzienā no Bērzkroga uz Smilteni, fiksēja kādu automašīnas “Volvo” vadītāju, kurš ārpus apdzīvotas vietas, pie atļautā braukšanas ātruma 90 km/h, brauca ar ātrumu 151 km/h.

Likumsargi, apturot šo spēkrata vadītāju, konstatēja, ka viņš brauc bez noteiktajā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Automašīnas “Volvo” vadītājam ne tikai uzsākts administratīvā pārkāpuma process par ātruma pārsniegšanu, bet arī par braukšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, par ko paredzēts naudas sods no 280 līdz 570 eiro apmērā. Aizvadītajās brīvdienas, 14. un 15. septembrī, valstī kopumā Valsts policijas darbinieki fiksējuši 470 ātrumpārkāpējus. Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem uz ceļa – ievērot atļauto braukšanas ātrumu, jo ikviens transportlīdzekļa vadītājs ir atbildīgs par paša un apkārtējo satiksmes dalībnieku drošību.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
uupis 17.septembris 2024 16:23
5 0 Atbildēt

Policija izgājusi ielās...

Sviesc 17.septembris 2024 17:14
5 0 Atbildēt

nu ja, akcija takš šonedēļ. Roadpool vai kā tur viņu. tie skrejēji laikam ziņas nelasa. tak šonedēļ vajag paciesties un neskriet. nākamnedēļ varēs atkal vīlēt.

650 18.septembris 2024 0:56
3 5 Atbildēt

Tad jau pa pāris dienām visi steidzīgie ir apturēti, tagad urodpolam būtu laiks ķerties pie Nesteidzīgajiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas Latvijā samazinās vēlreiz 3

Sekojot globālajām tendencēm, 18. septembrī degvielas cena Latvijā samazinājusies vēlreiz arī 95 markas benzīna litram nonākot zem atzīmes 1,40 eiro. Lasīt vairāk

 

Ķīnas premium Wey 05 pirmizrāde no 59 990 EUR; Latvijā jauns "Subaru" un "Great Wall Motors" salons Kārļa Ulmaņa gatvē (+ VIDEO) 4

iAutolv apmeklē autosalonu, kas līdztekus Subaru un GWM Ora sāk piedāvāt arī GWM Wey - Ķīnas zīmola luksuss nodalījuma produkciju. Lasīt vairāk

 

160 000 eiro: Audi piesaka elektrisko RS e-tron GT performance – Gran Turismo sedanu ar 925 Zs jaudu (+ FOTO)

Audi e-tron saimes virsotnē nostājas RS e-tron GT performance – vēl jaudīgāks, dinamiskāks un modernākas konstrukcijas modelis, kas Vācijas tirgū maksās nedaudz vairāk par 160 000 eiro. Lasīt vairāk

 

50 kilometri ar elektrību - Ford iepazīstina ar jauno Ranger PHEV (+ FOTO) 1

IAA Transportation izstādē Hanoverē Ford prezentējis pikapa Ranger uzlādējamo hibrīdversiju (PHEV), kas ar elektrību spēj nobraukt līdz 50 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti