Latvijas sabiedrība ierosina piecus jaunus nerakstītos likumus 14

 
CSDD | 10.oktobris 2017 10:37

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) kampaņas “Par labām attiecībām” laikā vairāk nekā 500 Latvijas iedzīvotāji sniedza priekšlikumus braukšanas kultūras uzlabošanai.

 Tos apkopojot, CSDD ir izvirzījusi piecus jaunus nerakstītos likumus, kam izstrādātas arī spilgtas ceļazīmes un asprātīgi skaidrojumi ar vienotu mērķi – uzlabot dažādu satiksmes dalībnieku attiecības uz ceļa. 

Biežāk saņemtie ieteikumi saistīti ar satiksmes plūsmas uzlabošanu un saprātīgu, cieņpilnu brauktuves vai ietves sadalīšanu starp auto, moto un velo braucējiem, kā arī gājējiem. Pieci jaunizveidotie likumi papildinās kampaņas “Par labām attiecībām” vasarā publiskoto desmit nerakstīto likumu klāstu:

• M nozīmē arī mīlestību - esam pieklājīgi un iecietīgi pret tiem, kuri vēl mācās un apgūst auto vadīšanas iemaņas;
• Tu neesi viens - nekavējam satiksmi - braucam plūsmā un ritmā;
• Neliec uz sevi gaidīt - neguļam pie zaļās gaismas - sākam kustību uzreiz;
• Ar visiem pa labam - turamies pie labās malas arī gājēju un velo celiņos;
• Dod iespēju citiem - braucam pa labo joslu, kreiso atstājam apsteigšanai.

“Latvijas sabiedrībai ir svarīgi ievērot labas braukšanas kultūras principus. To apliecina iedzīvotāju aktivitāte, iesaistoties kampaņā “Par labām attiecībām”. Ceļu satiksmes dalībnieku lielā atsaucība un iesaiste mums ir ļāvusi papildināt nerakstīto likumu klāstu, kā arī izvērtēt, kuri ir mūsu braukšanas kultūras klupšanas akmeņi. Tas ir pozitīvs rādītājs, ka satiksmes dalībnieki paši uzņemas iniciatīvu un domā par to, kā veicināt drošu braukšanu un pārvietošanos pa Latvijas ceļiem,” uzsver CSDD kvalifikācijas daļas priekšnieks Juris Teteris.

Kampaņas apkopoto desmit nerakstīto likumu topu www.nerakstitie.lv ir apmeklējuši vairāk nekā 18 000 cilvēku, no kuriem 11 000 ir arī ratificējuši, kas liek domāt arī par satiksmes dalībnieku paškritisku braukšanas ieradumu izvērtēšanu.

 

 
Visi komentāri
 
X6,lēnprātīgais 10.oktobris 2017 11:33
1 0 Atbildēt

Savulaik.kad M.Gandijs atklāja,kai vairumam Indijas iedzīvotāju nemaz nav bikšu aiz galējas nabadzības (tikai gurnu apsējs),viņs arī atteicās no biksēm.

elastīgais šarnīrs 10.oktobris 2017 11:40
1 0 Atbildēt

Ierosinu Latvijā izveidot apmaksātas prakses vietas igauņu ceļu policistiem,lai pārbaudītu viņu korupcijnoturību.

klm 10.oktobris 2017 12:00
1 0 Atbildēt

tufta

soda neizbēgamība, tas būtu vienīgais nerakstītais likums, redz cik labi viņš strādā fotoradaros.

Kloķa&Klaņa biedrība 12.oktobris 2017 10:53
0 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu.Kā realizēt?Kā lai visur izveido krūmu saliņas,kur CP-istiem slēpņot?

anonimikis 10.oktobris 2017 12:07
0 3 Atbildēt

Pilsētās būtu gan pareizāk šādi:

Dod iespēju citiem - braucam pa kreiso joslu, labo atstājam izbraukšanai no stāvvietām un sānceļiem.

viencexperc 10.oktobris 2017 12:51
2 2 Atbildēt

"Sargi sevi, tad kosmoss tevi sargās". Ja pats sevi sargāsi braucot pa labo joslu, tad arī citi tevi sargās.

viencexperc 10.oktobris 2017 12:51
7 0 Atbildēt

Bet iauto tikai par to lai bandīti karotu ar policiju un radariem. Katram savs.

gunbox 10.oktobris 2017 15:39
3 1 Atbildēt

CSDD būtu tiesīgs izteikties sabiedrības vārdā? Interesanti.

Manuprāt, pirmais punkts neatbilst faktam. Auto apmācīšana masveidā notiek tad, kad vēl kursants neprot zīmes un tas vēl būtu sīkums. Kursants neprot pārslēgt ātrumus un skatīties spoguļos. Un tāds tiek ielaists blīvā satiksmē. Otrais punkts - netiek sodīti neviens par lēnāku braukšanu bez pamatojuma. CNS ir teikts, ka drīkst braukt lēnāk tikai tad, kad netraucē citiem. Kā arī ātruma samazināšana zem radariem par 5km/h zem atļautā būtu jāsoda tā pat kā par atļautā ātruma pārsniegšana. Trešais punkts ir apsurds. Ja reiz tante krāso lūpas, viņa tā arī visu dzīvi labos seju pie katra sarkanā. ;)

iciks 10.oktobris 2017 20:59
1 0 Atbildēt

Un kā būs ar 1. punktu? Tieši runāju par tiem, kas iemetas kreisajā joslā un pie pirmajiem kreisā veicējiem cenšas līst labajā un atgādināt "ievērojiet rāvējslēdzēju". Vienmēr forumā cenšas stāstīt, cik stulbi ir neievērot to (respektīvi, nelaist viņus). Varbūt CSDD ieteikumus būtu vērts ņemt vērā un agresīvi nebāzties tur, kur vismaz viens otrs jūs negaida?

650 10.oktobris 2017 21:19
0 0 Atbildēt

Neuztraucies- viņus palaidīs aiz tevis esošie 3-4 aizmigušie vai sms dibenbakstītāji.Šai ahujējušajai sabiedrībai vispār vajadzētu ieviest tikai vienu joslu.Piem no lidostas viadukta nonstopā līdz hipokrāta ielai.Galvenais neturēt sevī negatīvas emocijas.Varētu vēl pievienot aka "neesi lochs, apšļaksti gājēju","sit pirmais","uzspļauj autobusa vadītājam un viņa priekšniekam",etc

Trrr 11.oktobris 2017 15:57
3 0 Atbildēt

Vajadzēja apmēram šādi:

"Nevienam nav tiesības pārkāpt likumu - brauc droši pa kreiso joslu saskaņā ar atļauto atrumu, ja labā josla ir aizņemta vai ir lēnāka";

imzz 11.oktobris 2017 22:42
0 0 Atbildēt

aha. pēc tam droši lienam iekšā otrajā vai pirmajā, ja mums to vajag, un tieši mūsu dēļ tās joslas ir lēnākas ;) Piemērs: kaut vai Salu tilts virzienā uz Pārdaugavu.

650 12.oktobris 2017 0:12
0 0 Atbildēt

Kā tad tā, kā lēnākas- kamēr tur Telts ielas krustojumā vidējās jopslas rezidenti nodarbojas ar pašapmierināšanos un no sava deguna izrubināto produktu notiesāšanu un zaļās gaismas 6-jā sekundē sajēdz ka "nupat ir jāstartē" , tikmēr uz katru ciklu pa trešo joslu trīs normāli braucēji uzspēj pārkārtoties un pat sekojošo Vienības gatvi pārbraukt praktiski bez apstājas.Vienreiz tak shito propagadu vajadzētu piemierināt-ja nepatīk kā kāds brauc, tak jāmočī viņam durvīs un miers, ko te raudāt.Vai pie Liepājas ielas lai noķer un kārtīgi trijatā tādam vienam iedod bietē,izsit logu, vel izvelk kādu blakussēdētaju aiz matiem utt. Tur tajā vidējā rindā jau no pašas Lāčplēša ielas pirkstu sūkādami stāvētu 3km rindā, ja ne tie normālie braucēji, kuri izmanto iespējas.Ne tur kāds formāli ko pārkāpj, ne tur līnija aizliedz, ne ātrums, ne tur kas.Normālie braucēji, kas pats pārkārtojies, otru līdzīgu pat sev priekšā palaidīs.Dots devējam, normāli cilvēki parasti normāli saprotas.Nemeklē kašķi un netēlo prokurorus. Viņi vnk brauc .Piketu vajag pie cssd uzrīkot, lai tak brīvdienās pirms sniega uzmālē visur vienu joslu un būs miers.

zbps 12.oktobris 2017 10:50
0 0 Atbildēt

Laikam par daudz naudas otkatā aizgāja.Tā video izrādīšanās man liekas jēla haltūra.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti