Labs risinājums - uzraksti uz ceļa virsmas #IerēdniNesēdiAuto (+ FOTO) 16

 

Džērsija, Apvienotās Karalistes Foto: iAuto.lv

iAuto | 1.novembris 2019 11:01

Daudz kur pasaulē, tostarp arī Igaunijā, izmanto uzrakstus uz ceļa virsmas. Mūsu ziemeļu kaimiņi šādi norāda maksimālo ātrumu, ko nedrīkst pārsniegt noteiktajā ceļa posmā - vienkārši, uzskatāmi un efektīvi.

Apzīmējumi un norādes uz ceļa virsmas ir efektīvs risinājums - tas ir labi saskatāms jaunākās paaudzes pārstāvjiem, kas paraduši staigāt skatoties telefonā un vairāk veras uz leju nekā uz priekšu un tikpat labi pamanāms vecākiem cilvēkiem, kam redze vairs nav tik laba. Šāds apzīmējums, turklāt kontrastējošā krāsā, nepaliks nepamanīts arī braucot ar automašīnu, ko var apstiprināt tie, kas viesojušies Igaunijā. Šādus risinājumus varētu izmantot arī pie mums, taču atbildīgās instances nezin kādēļ par to neaizdomājas. 

Džērsija, Apvienotās Karalistes

Džērsija, Apvienotās Karalistes Foto: iAuto.lv

Džērsija, Apvienotās Karalistes Foto: iAuto.lv

Šādi risinājumi tiek izmantoti arī Igaunijā Foto: iAuto.lv

Šādi risinājumi tiek izmantoti arī Igaunijā Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
gunbox 1.novembris 2019 11:22
4 0 Atbildēt

Tas būs ļoti grūti paveicams. Atbildīgās instances, lai arī kādu pasūtījumu veiks, uzkrāsots tik un tā tiks ar nagu laku 1 mikrona biezumā, nevis 3mm asfalta krāsu, kura turas ilgāk par 2 gadi. Pazūd jēga šim pasākumam.

boliks 1.novembris 2019 11:26
5 1 Atbildēt

Pie tam kā parsti latvijas apstākļos tas būs ļoti dārgs risinājums.

boliks 1.novembris 2019 13:47
0 0 Atbildēt

Pardon Latvija ar lielo.

iAuto 1.novembris 2019 21:39
0 0 Atbildēt

Kur vēl lētāks risinājums par šo?

Bils 1.novembris 2019 11:43
5 0 Atbildēt

Pie mums pēdējās parastās līnijas beidz krāsot vasaras beigās, kas pa ziemu jau atkal pazūd. Respektīvi, neturās pat pusgadu. Nu priekš gājējiem rakstītais info varbūt vēl noturētos...

anonimikis 1.novembris 2019 12:11
2 0 Atbildēt

šādi risinājumi tiek izmantoti arī Latvijā. Piemēram, Jelgavā uz Tērvetes ielas pēdējā līkuma ir uzkrāsoti ātruma ierobežojumi uz asfalta. Turas jau vairāk par gadu.

Tas labi 1.novembris 2019 14:44
1 0 Atbildēt

tad ierēdņi būs pārtraukuši braukāt uz Jaunzēlandi un Dienvidāfriku pieredzes apmaiņā, bet paskatījušies, kas notiek tepat degungalā - Igaunijā un Lietuvā

eidis 1.novembris 2019 14:04
2 0 Atbildēt

LV gan pa ziemu apzīmējumi nav redzami.

Jaunās paadzes pārstāvjiem derīgas būtu elektriskas zīmes. Kautvai sliežu šķērsošanas vietās sarkanu diožu panelis 20cm virs zemes, kas barojas ar saules bateriju piem un automātiski iedegas, kad tuvojas vilciens. Mūsdienās tāds mezgls neizmaksātu pat 100 eur

Bils 1.novembris 2019 18:39
2 0 Atbildēt

Tas jau skaidrs ka lēti. Bet priekš ierēdņiem nav interesanti, nulles par maz, vajag vismaz vienu klāt un 100 projektus.

650 1.novembris 2019 19:21
1 1 Atbildēt

Nu par to slaveno mērvienību 600k eur var nopirkt veselu KRAVU mūsdienīgu atstarojošu materiālu, kuri ir reāli domāti CEĻAM.Jautājums, vai kāds to grib.

ha 2.novembris 2019 10:54
0 0 Atbildēt

Ceļi būs netīrīti,tad kāda jēga tādiem uzrakstiem?

Zviedrs 2.novembris 2019 12:19
0 0 Atbildēt

Tā jau ir sen zināma lieta, bet redz, nevienam nav interesanta. CSDD veic visādus monitoringus par satiksmes drošību, izdomā jaunas nodevas, jo peļņa mazā, bet par infrastruktūras sakārtošanu un uzlabošanu viss baigi buksē. Ceļa marķējumi un informācija uz ceļa ir galvenais CSN cēlonis. Tagad rudenī tumsā, lietus laikā mēģiniet atrast ceļa malu(apzīmējumu), un viss būs skaidrs. Mēs maksājam ceļa nodokli, bet ceļi nav kārtībā. Vai valsts tev dod pabalstu auto remontam?

650 2.novembris 2019 16:12
0 1 Atbildēt

Ja kādam interesē, reku var palasīt.Kas nekur nekad nav bijis ne rakstīts nedz redzēts.Bet īstenībā tas jau ilgu laiku ir pieejams.Jo- "Speciālisti Uzskata", ka (mūsu) koLohozniekiem tas nav jāzin, jo trulāk, jo labāk..

"Īstie" speci to vien runā un gudro- kā nodrošināt redzamību tumsā jebkuros gadalaikos un laikaapstākļos, ieskaitot pat caur ūdens kārtu.Līniju uzvilkšanai izgudro speciālas krāsas ar mikrokristāliem,remonta vietu norobežošanai pielieto visvisādus krāsainus brīnumus,pagaidu līnijas līmē ar atstarojošu līmlentu,gājēju pārejas izgaismo,plus vel tam visam izstrādā un apstiprina speciālus standartus.lai nebūt ne par tumšu, ne arī pārāk spīdoši.

Izpētījuši ir, ka pienācīgu marķējumu klātbūtne samazinot negadījumu risku teju par trešdaļu.Protams- tas 29%ir izsmiekls, jo kiberradari kopā ar 1080grādu gigapixeļkamerām un infragaismas mēraprātiem strādā par visiem 99%.

multimedia.3m.com/mws/media/536...w-brochure.pdf

multimedia.3m.com/mws/media/849...sell-sheet.pdf

650 2.novembris 2019 16:35
0 0 Atbildēt

Ja ??

imzz 3.novembris 2019 11:20
0 0 Atbildēt

Tikai gājējiem skatīties pa kreisi un pa labi mūsdienās ir par maz, jāskatās arī pār plecu, vai netuvojas riteņbraucēji un elektroskūteristi no aizmugures.

Vernons 3.novembris 2019 11:27
0 0 Atbildēt

Vispār uz salas ir arī ar dzeltenām gaismas diodēm apzīmētas gājēju pārejas mirgojošā režīmā. Nesanāca nofotografēt. Kā lidostā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti