Dubultos nocērt liepu aleju 17.06.2021. Būvdarbu sezona kūrortpilsētā var sākties! (+ VIDEO) 17

 
iAuto | 17.jūnijs 2021 13:55

Zigfrīda Meierovica prospektā Jūrmalā, tiek sākti būvdarbi, kuru gaitā nozāģēs liepas un pļavas vietā ierīkos auto stāvvietu.

Skatu uz Lielupi tagad garām braucošajiem autovadītājiem aizsegs stāvošie auto.

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Šajā projektā atrādām būtiskas projektēšanas kļūdas (pievienotas raksta beigās), bet pašu galveno kļūdu izdarīja vēlētāji balsojot par Gati Truksni un Zaļo Zemnieku savienību, jo uzskatu ka pēdējos astoņus gadu Jūrmalas pilsētas telpa ir degradējusies, ko mēs redzam šajā piemērā, kā arī ceļu satiksmes negadījumos pilsētā, satiksmes organizācija paliek bīstamāka. Taču vēlētāju izvēle vienlaicīgi ir arī jārespektē.

Lai nesastrādātu jaunus "satiksmes mezglus" iesaku pilsētas attīstības pārvaldē pieņemt darbā profesionālu pilsētas plānošanas speciālistu(i), lai pārliktu akcentu no prioritārā auto transporta uz gājējiem, sabiedrisko transportu un divriteņu pārvietošanās līdzekļiem."

Rakšanas darbi tika sākti 16.jūnijā:

Bet šādi te izskatījās līdz būvdarbu uzsākšanai:

Jūrmalas pilsētai jāsāk domāt un ieviest maksas stāvvietas, savādāk sanāk, ka tiek likvidētas pilsētas zaļās zonas par labu bezmaksas stāvvietam, tā vēl vairāk piesaistot privāto transportu un mazinot vietējo iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Jūrmalā nav nevienas pareizi izbūvētas velojoslas vai velo ceļa. Ja ir, lūdzu rakstiet komentāros kur!

Lasi iAuto vēl par šo tēmu:

 
Visi komentāri
 
anonimikis 17.jūnijs 2021 14:05
5 1 Atbildēt

Pag, a kas tie par iepriekšējiem video ar ielu remontiem? Tie no pagājušā gada, ja būvdarbu sezona tik tagad sākas? Vai tā bija cita Jūrmala?

kolumbs 17.jūnijs 2021 14:14
3 0 Atbildēt

Būvatļauju pārsūdzējāt?

Pļurkt 17.jūnijs 2021 14:33
5 2 Atbildēt

Toties ja kāds sadomā uztaisīt sev dzīvojamo māju, tad nu gan visi koki ir jāsaglabā lai tur vai kas! Pat pussapuvis vītols ar tukšu vidu, 3 zariņiem no stumbra vidus un pa 5 lapām uz katra zara!!!

Pajāt ka tas sapuvušais vītols būs pagalma vidū.... DABA TAKŠ JĀSAUDZĒ!!!!!!!!!

Kanibaals 18.jūnijs 2021 10:10
2 0 Atbildēt

Ievazātās sugas, papeles, arī esot jāsaglabā, jo koks neesot nezāle. Tas nekas ka pūkas met un pa pusei aizlūzuši. Ar liepām tas pats. Arboristi galīgi saspiedušies. Tie koki nav mūžīgi un tiecoties pēc CO2 izmešu samazinājuma kā reiz jāstāda jauni koki, vecie jau vairs tik strauji neaug un oglekli nepiesaista. Vecs koks pilsētā ārpus parka ir drošības apdraudējums nevis tikai rota.

Aleja 17.jūnijs 2021 15:23
15 4 Atbildēt

Kopš kura laika 3 nokaltušu sakārņu nozāģēšana ir kļuvusi par veselas liepu alejas izciršanu! Projektā taču bija paredzēts sastādīt arī jaunu skociņus! Vot ka nav par ko rakstīt, tad nodarbojas ar figņu!

Valteru prospektā un Kauguros vesels mežs izcirsts. Kauguros vispār afigeļi, izcērt meču, lai bērniem būvētu parku. Čausmas, bērniem būs jāpavada laiks parkā, nevis sēņojot mežā, kā tā var!

iAuto 17.jūnijs 2021 15:57
7 2 Atbildēt

Šeit izbūvē vietu autosstāvietai zaļajā zonā, ko varēja realizēt tur pat plakus degredētajā betona flīžu laukumā, kur agrāk stāvēja piemineklis.

Bet tieši tā, ja vairākumam liekas, ka pilsētvidē tas ir ok, tad tā arī ir jādara, jo pilsētas telpas attīstību un vērtību nosaka iedzīvotāji.

ezis71 17.jūnijs 2021 17:53
4 3 Atbildēt

Skatos tev pienācis vecumdienu plānprāts jo sācis čīkstēt par kokiem.Apskati pirmās brīvvalsts foto,tur no džungļiem ne smakas.

iAuto 17.jūnijs 2021 19:19
0 1 Atbildēt

Komentārā nav pieminēti koki???

Jānis 21.jūnijs 2021 2:30
0 0 Atbildēt

Vai zini, ka koks neizaug 1 gadā un pat ne 10? Kā tā sanāk, ka noliekot mašīnu visi meklē koka ēnu, bet būvējot stāvvietu visus kokus nocērt!

Antons 17.jūnijs 2021 16:31
12 2 Atbildēt

Nesaprotu - galvenā problēma, ka vadītājs nevarēs skatītīties uz upi? Moška, uz ceļu ir jāskatās? Tur, kur citās valstīs ir kilometriem gari tuneļi, arī visi sūdzas, kā nav skats?

650 17.jūnijs 2021 16:42
1 0 Atbildēt

Kūrortā visam jābūt simetriskam.Iepretim vienai degradēti betonētai territorijai noteikti ir jāizbūvē otra.Kūrorts tieši priekš tam ir paredzēts, lai pašā karstākajā kūrorta mēnesī tieši visšaurākajā kūrorta vietā notiktu rakšana, ciršana un piķa ķēzīšana tiešā un pārnestā nozīmē.Jā.

p/s,- tā arī nav uzsklavēti tie Kretīni, kuri nupat veica Asaru prospekta plānveida uzrakņāšanu un atstāja aiz sevis asfaltā iegrimušus ielāpus un pa brauktuvi izbārstītas šķiembas.

Daudzās vietās nupat arī tika veikta mistikski fragmentāra asfalta uzklāšana.Tai skaitā tādās,kur rodas šaubas par šādu nepieciešamību.Īpaši, ja ņem vērā neaiztiktos acīmredzami defektīvos fragmentus turpat tiešā tuvumā.Šādu loģiku ir tiešām gruti saprast.

Beidzamajā archeoLoģisko izrakumu vietā pie Vaivaru rehcentra jau nedēļu rēgojas šķembām aizbērts fragments visas joslas platumā.Šķembas izkaisītas atkal pa abām joslām, Lohi mauc tajā bedrē kā nu kurš māk,zobus un piekares dauzīdami un zilā caurspīdīgi smaržīgā Kūrgaisa kvalitāti nodrošinādami.Pāris spaiņu magiskās melnās vielas tur pietrūka.Varēja vismaz uz Svētkiem atvest kādu mūžzaļo velēnu no tās ienesīgās dubultu brīnumpļavas.

Nja 17.jūnijs 2021 19:07
5 2 Atbildēt

Lasot to iAuto caureju par Jūrmalu, uz turieni vispār negribas braukt. It kā saproti ka no mušas pūšs ziloni, bet nu nafig, vēl uzskries virsū tam pūtējam.

Kllm 17.jūnijs 2021 21:05
0 0 Atbildēt

Kā ar teritorijas plānojumu? Paredzēta stāvvieta te? Kas plānojumā iezīmēts otrā pusē esošajā laukumā?

Slinkais 18.jūnijs 2021 0:33
2 0 Atbildēt

betona laukumu būtu ļoti negudri atdot prastai stavvietai. tas laukums cerams, reiz atdzims kkā vertīgak. man personīgi projekts neraisa negācijas. no mašīnas loga tā Lielupe neko daudz nav redzama))

Dīvāna komentāri 18.jūnijs 2021 7:00
6 0 Atbildēt

Vienkārši Māris dzīvo tur Meirovica prospektā un viņam jaunā stāvvieta aizsedz skatu uz upi. Tāpēc te raud.

Kanibaals 18.jūnijs 2021 10:13
2 0 Atbildēt

Iekrita uz mākleru pasaciņu, ka skaists skats uz mauriņu un upi, kas gan mājai nepiekrīt, bet tas jau pluss pašiem nav jāpļauj. Bet tad mauriņa īpašnieks pārdomā vairs nepļauj vai ierīko stāvvietu un sākas kaimiņu gaudas, nu kā tā var.

iAuto 18.jūnijs 2021 19:14
0 0 Atbildēt

Kā arī dzīvoju Dāvja ielā un pie Bulduru stacijas, un Medņu ielā utt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti