Tērbatas ielā ar stabiņu likšanu sabojāto vēsturisko bruģi sola aizstāt ar citu 13

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 10.jūlijs 2021 9:00

Tērbatas ielā, stabiņu likšanas laikā ar urbumiem sabojātais vēsturiskais bruģis tiks aizstāts ar citu vēsturisku bruģakmeni, pēc tikšanās ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi (NKMP) sola Rīgas domes Satiksmes departaments.

Departamenta skatījumā, satraukums par pagaidu risinājumu satiksmes mierināšanai - bruģī ieurbtajiem stabiņiem - Tērbatas ielā atspoguļo gan sabiedrības neizpratni, gan nepietiekamu komunikāciju starp dažādām atbildīgajām pilsētas struktūrām. Saskaņā ar departamentā pausto, NKMP nav iebildumu pret satiksmes mierināšanu mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošībai, tomēr pārvaldes ieskatā tam nepieciešams vienots, augstas dizaina kvalitātes risinājums.

Pārvalde esot aicinājusi pašvaldību turpināt meklēt vēsturiskajai pilsētvidei piemērotus cilvēka dzīves kvalitāti uzlabojošus satiksmes mierināšanas risinājumus un iesniegt NKMP konceptuālu redzējumu par satiksmes drošības risinājumiem un to ietekmi uz Rīgas vēsturiskā centra kultūrvēsturiskajām vērtībām.

Lai sadarbība pilsētas vēsturiskā centra saglabāšanā būtu veiksmīga, minēto konceptuālo risinājumu ieteicams izvērtēt arī Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomē. Tajā ar balsstiesībām darbojas trīs Rīgas domes pārstāvji, kā arī konsultanta kapacitātē - Rīgas pilsētas arhitekts.

Attiecībā uz Tērbatas ielas bruģim nodarīto kaitējumu starp departamentu un NKMP panākta vienošanās, ka situācija tiks labota pēc pagaidu risinājumu noņemšanas. Departamentā solīja, ka izņemtais vai urbjot sabojātais bruģis tiks aizstāts ar citu vēsturisko bruģakmeni.

Jau ziņots, ka NKMP veikusi Tērbatas ielas apsekošanu un konstatējusi satiksmi norobežojošu elementu nesaskaņotu izvietošanu, tos ieurbjot vēsturiskā bruģa segumā.

Respektējot velosipēdistu brīvu pārvietošanos un sabiedrībai ērtākas vides organizāciju, šajā gadījumā NKMP ieskatā negatīvo blakņu ir vairāk nekā ieguvumu. NKMP negatīvi vērtē un neatbalsta Rīgas vēsturiskajā centrā īstenotos nepārdomātos satiksmi norobežojošo elementu izvietošanas risinājumus, kas, pārvaldes ieskatā, pašlaik būtiski ietekmē un bojā Rīgas vēsturiskā centra pilsētvides tēlu.

NKMP atbalsta pašvaldības centienus veidot kvalitatīvu, sabiedrībai ērtu un drošu pilsētvidi, aicinot respektēt, izmantot cilvēku labā un nebojāt unikālās kultūrvēsturiskās vērtības, kas piemīt Rīgas vēsturiskajam centram,satiksmes organizāciju pilsētā risinot kvalitatīvā kultūrvēsturiskās vides un mūsdienu dizaina dialogā, kas telpiskajā vidē rada pievienoto vērtību.

NKMP lūdz Rīgas domes Satiksmes departamentu meklēt citus, vēsturisko pilsētvidi un cilvēka dzīves kvalitāti uzlabojošus satiksmes mierināšanas risinājumus un NKMP saskaņošanai iesniegt konceptuālu redzējumu parsatiksmes drošības risinājumiem un to ietekmi uz Rīgas vēsturiskā centra kultūrvēsturiskajām vērtībām.

 
Visi komentāri
 
... 10.jūlijs 2021 10:40
4 0 Atbildēt

Kurš par to maksās?

Vai (bez)atbildīgās amatpersonas to darīs no savas kabatas?

Bradypus 12.jūlijs 2021 9:47
0 1 Atbildēt

Gan Ušakova gāzēji, gan tie, kas nebalsoja par Staķi. Ne jau amatpersonas - vai tiešām nav skaidrs, kā strādā demokrātija?

Kanibaals 10.jūlijs 2021 12:04
0 0 Atbildēt

Nu apskatīsimies cik pilnas ir noliktavas.

650 10.jūlijs 2021 14:08
1 0 Atbildēt

Lohi vēl nav apjēguši, kadā viņiem neaizsniedzamā attālumā/augstumā sēž šis te visas Lēmumus pieņemošās amatpersonas un par kādu neticami lielu lielumu šis attālums ir palielinājies tieši beidzamā gada/pusotra laikā.Jā.

Anna 10.jūlijs 2021 16:26
0 0 Atbildēt

Kapec sos noziedzigos aferistus neviens nesoda!Kur skatas prokuratura?Kada banditu un aferistu zeme mes dzivojam?

Bradypus 12.jūlijs 2021 9:51
0 0 Atbildēt

Prokuratūra pieskata, lai lietu kārtībai netraucētu kaut kādas Annas ar savām pretvalstiskajām idejām.

Krotow 10.jūlijs 2021 17:24
0 1 Atbildēt

Starp akmeņiem ieurbt āzis traucēja?

Kanibaals 11.jūlijs 2021 11:58
1 0 Atbildēt

Ieurbt kur? Smiltīs?

WALA 12.jūlijs 2021 9:11
1 1 Atbildēt

Tur nebutu jāurbj, varētu ieķīlēt , bet tā kā mietiņus izvieto kā cirvji, tad pieprasīt gudrākus risinājumus ir bezjēdzīgi.

Es nekad neliktu tik bezjēdzigi daudz plastmasas uz ceļiem , tam nav nekadas objektīvas nepieciešamibas, vienalga kādi mērķi tur "tiek slēpti" ...

Nelabojams 12.jūlijs 2021 12:21
0 0 Atbildēt

Nu kā var nesolīt!

anonimikis 12.jūlijs 2021 12:42
1 0 Atbildēt

Vēsturiskajam bruģim ir vieta vēsturē. Ielas, kas paredzētas bruģim un vēstures baudīšanai, jādefinē kā lokālās satiksmes. Ja tā iela ir svarīga, tad bruģi nah nost!

Bradypus 13.jūlijs 2021 9:56
0 0 Atbildēt

Ka tu taisies definēt to "lokālās satiksmes"? Doma jau pareiza, tikai pašlaik viesstrādnieku tranzīta un P&R vajadzību dēļ tieši vietējiem iedzīvotājiem tiek radītas lielākās problēmas.

WALA 13.jūlijs 2021 10:29
0 0 Atbildēt

Tā īsti nav, jo bruģis uzkarst mazāk(pareizak gan laikam teikt lēnāk) par asfaltu, lidz ar ko pilsētā vieglak elpojas, taču brugis traucē visiem satiksmes dalibniekiem - pat gājējiem, un Rīga vietumis tas atstats nesaprotamu iemeslu dēļ, bet varbūt vienkārši tā uzglabāšana noliktavās maksa pārāk dārgi, tāpēc tas turpina "stāvet ielās".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti