Kas jādara, ja pretī vai Tavā virzienā brauc speciālais transports ar ieslēgtu zilo sarkano gaismu? (+ VIDEO) 19

 
iAuto | 21.jūnijs 2022 8:31

Lūk, uzskatāms piemērs no CSN likuma par "Transportlīdzekļa vadītāja pienākumiem īpašos gadījumos".

27. Ja tuvojas operatīvais transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu un sarkanu bākuguni un ieslēgtu speciālu skaņas signālu, citiem tajā pašā virzienā braucošo transportlīdzekļu vadītājiem un pretim braucošo transportlīdzekļu vadītājiem (ja nav konstruktīvi izveidota ceļa elementa, kas atdala brauktuvi, piemēram, barjeras, sadalošās joslas) jādod tam ceļš, apturot transportlīdzekli pie ietves vai uz nomales, vai, ja tā aizņemta, – iespējami tuvāk brauktuves labajai malai.

Transportlīdzekļu vadītājiem, kas tuvojas krustojumam (ceļam) no cita virziena ceļiem, jāaptur transportlīdzeklis pirms šķērsojamās brauktuves. Uzsākt (turpināt) braukt drīkst tikai pēc tam, kad garām ir pabraucis transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu bākuguni, kurš brauc aiz pavadāmā transportlīdzekļa (kolonnas).

 
Visi komentāri
 
Opis 21.jūnijs 2022 9:00
3 2 Atbildēt

Man reiz sanāca kurioza situācija, braucu pa Ulmaņa gatvi un man pa labo pusi aiziet garām jauns, glauns BMW, un tad vēl VW Tuarag un aizgriež priekšā, bremzē, brauc pa pus joslu tā kā tāds pilnīgi sadzēries jaunietis, kas pirmo reiz pie stūres. Nu neko, iedevu čībā un apbraucu tuaregu un jau pie luksafora apstājos blakus BMW. Bet nevarēju saprast, ko čalīši tajā BMW tik šausmīgi blenž virzū ar kreņķīgu skatu. Tikai tad pamanīju, ka bembim spārnā karodziņš un svarīgais pasažieris visticamāk ir spārnoto mēmju autors, kurš sildās stūrī, jo tur 90 grādi. Nu neko pagriezsu galvu uz otru pusi un izlikos ka neko nesaprotu. Lai jau brauc tālāk šķībi, greizi, nepareizi. Ja būtu ieslēguši bākugunis, tad vēl kaut kā varētu saprast to mērkaķošanos uz ceļa un braukšanu pa 2 joslām vienlaicīgi.

Sipo 21.jūnijs 2022 10:18
3 0 Atbildēt

Man arī reiz līdzīgi gadījās - VVF bija vizītē uz Madonu un atpakaļ uz Rīgu atgriezās pa Madonas-Pļaviņu ceļu. Nu tā, kā tu saki - ja kāds brauc ceļam pa vidu, turklāt ātrumā ap 120-140 km/h, sajūtas nav diezko labas - tā karavāna tādā ātrumā garām panesās, ka īsti pat nobīties nepaguvu.

WALA 21.jūnijs 2022 9:27
10 11 Atbildēt

Virsraksts maldinošs ar zilo un sarkano var braukāt viņi kopējā plūsmā, un tikai ātros un ugunsdzēsējus (ar zilajām) un bez skaņas signāla respektēju (bet arī netaisu neadekvātus brīnumus tādēļ uz ceļa).

Ezis 24.jūnijs 2022 10:45
0 0 Atbildēt

Vēl ko stulbāku nevarēji uzrakstīt? Ar zilo un sarkano bākuguni pārvietojas kolonnas. Kā lai kolonna brauktu kopējā plūsmā? Tas, kas paredzēts noteikumos nav atkarīgs no tā, ko tu respektē.

WALA 24.jūnijs 2022 23:03
0 0 Atbildēt

Tātad CSN tev tumša bilde, zili sarkani uguņi bez skaņas signāla var tikt lietoti tikai stāvot, ja šamie stāv man pie kājas kādu kollonnu "viņi pavada" ...

lai brauc/stāv kopējā plūsmā ...

imzz 21.jūnijs 2022 10:01
8 5 Atbildēt

"jādod tam ceļš, apturot transportlīdzekli pie ietves vai uz nomales, vai, ja tā aizņemta, – iespējami tuvāk brauktuves labajai malai."

Aha. ar piezīmi, ka noteikumos, video un ilustrācijās aprakstīta ideālā situācija - joslas praktiski brīvas, reālā dzīvē tā bieži nav. Un, kas notiek, ja kolonna "ar zilo un sarkano tuvojas" pa otro joslu, bet es esmu trešajā un visas joslas praktiski aizņemtas ? Doties uz labo malu, šķērsojot tās kolonnas ceļu. Protams, ka ne. Reālais ir dot ceļu tādā veidā, kādā tas iespējams, šādā gadījumā maksimāli pa kreisi. ( Kreisajā joslā biju tāpēc, ka pie nākošā krustojuma bija jānogriežas pa kreisi.)

anoagask 21.jūnijs 2022 14:12
4 3 Atbildēt

vācijā vismaz uz bāņa ir atrunāts, kā laicīgi jāatstāj vieta operatīvajam transportam - labā josla pa labi, kreisā pa kreisi, jau pirms zilo uguņu parādīšanās

Kārlis 21.jūnijs 2022 15:09
9 6 Atbildēt

nu kā ieraugi mērkaķus jābrauc no ceļa pēc tam jānoģērbj trusi un bikses un jārāda trešā acs dzīves pavēlniekiem. bet ja nopietni - tikai ātrie, ugunsdzēsēji un policisti - pārējie lai iet ieskrieties.

WALA 21.jūnijs 2022 15:19
0 2 Atbildēt

Nu, nu gāzes avārijas dienestu nelaist ar var beigties letāli diezgan lielam skaitam cilvju ...

Rīgas Satiksmes dienestu čakarēt ar nav tā labākā doma ... mazums kas tur ar sab. transu noticies, bieži tas nav letāli, bet ja nu tomēr ...

es 21.jūnijs 2022 17:32
3 11 Atbildēt

Pēdējā laikā tās pseido-militāristu kolonnas ir aktivizējušās. Vairākas reizes ir nācies no apdzīšanas pirms līkuma mes nost no 150 līdz 0, jo no līkuma pretī nāk atbrīvotāju kolonna! Smieklīgi, protams.

msh 21.jūnijs 2022 17:48
0 0 Atbildēt

Man kādus piecus gadus atpakaļ bija situācija, braucu pa A9, pretī brauca fūre ar kaut kādu ļoti resnu trubu - nepiefiksēju ka vajadzētu kaut kā īpaši rīkoties, pavadošā mašīna bija nevis parastā, ar dzeltenu diskotēku, bet menti ar zilisarkanu - ments gan rīkojās profesionāli, ar asu manevru mani nobiedēja uz malu...

Garais 21.jūnijs 2022 19:54
0 0 Atbildēt

Kas ir zilā sarkanā gaisma?

core 21.jūnijs 2022 20:18
5 1 Atbildēt

Sarkanā gaisma, tikai zilā krāsā

imzz 22.jūnijs 2022 10:10
1 1 Atbildēt

Nuja, sakarā ar Doplera efektu

1984 24.jūnijs 2022 15:13
1 0 Atbildēt
2. C klase 22.jūnijs 2022 6:11
2 0 Atbildēt

ilIeslēgtu zilo sarkano gaismu.. Saprotu, ka kļūdas gadās.. Bet nu ne jau virsrakstā un ne jau tik stulbas kļūdas 🤦 Vai arī tas ir speciāli domāts praida sakarā?

Latvietis 22.jūnijs 2022 11:09
2 0 Atbildēt

Esi Lohs Un Nedod viņiem ceļu, labāk izbrauc pretīm un nobloķē to. Tā dara vismaz daļ no šoferiem kam smadzenes aug no dirsas.

puritumse 25.jūnijs 2022 11:54
0 0 Atbildēt

Amazing information providing by your article, thank you so much for taking the time to share a wonderful article.

puritumse 4.jūlijs 2022 14:24
0 0 Atbildēt

Thank you for sharing... panorama charter com

19216811.bid

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 26

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti