Vai braucam ar atļauto ātrumu? (+ VIDEO) 70

 
LTV Ziņu dienests | 7.augusts 2022 21:05

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīca nākusi klajā ar iniciatīvu autovadītājiem, kuri pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu līdz desmit kilometriem stundā, piemēro naudas sodu.

Līdz šim par šādu pārkāpumu pienācās brīdinājums. Kāda ir reālā aina uz Latvijas ceļiem, un kas notiek, ja kāds autovadītājs brauc pa šoseju ar atļauto braukšanas ātrumu? 

 
Visi komentāri
 
Oskrs 7.augusts 2022 22:19
2 29 Atbildēt

Pa nomali? 3sā minūte. Khmm! Tas taču ir Eiro ceļš, kur pa nomali ir jābrauc, ja velcies. Sazin par ko ir video.

Izskatās par to, ka nemāk braukt un nezina visus noteikumus!

Ivars 7.augusts 2022 23:24
17 2 Atbildēt

Osi, izskatās, ka noteikumus nezini pats un mēģini audzināt citus. Tajā gabalā līdz pat Saučiem ir nepārtrauktā, to nemaz nevar pārkāpt. Eiropā kopš 90tajiem neesmu redzējis 1.5 joslu ceļus, tādiem vispār nav jābūt. Vaio nu 2 joslas katrā virzienā, vai brauc kā jēriņš, kamēr var apdzīt droši.

Dzirdat? 7.augusts 2022 22:41
15 15 Atbildēt

Dzirdat kaukšanu un bļāvienus? Tur ārdās cilvēki, kas ikdienā brauc +10-15 virs atļautā un uzskato, ka viņiem tas PIENĀKAS un doma par sodu liekas kā uzbrukums viņu TIESĪBĀM (jā, tieši tik tālu viņi ir aizfantazējušies).

WALA 7.augusts 2022 22:56
8 9 Atbildēt

Kā brauca tā arī brauks, pie pakaļas tie sodi. Galvenais lai "lēnbraucēji nesāk raudāt" kad joka pēc sākšu braukt ar 80km/h un stāstīt cik tas ir labi un oareizi un gelvenais pat 2 litrus dīzeļa uz 100 km tā varu ietaupīt jau tikai ar vieglo, un tad visu ietaupīto varešu 100+ pa granteni teiksim Kangaru kalnos nokurināt

Taksits 8.augusts 2022 9:00
0 0 Atbildēt

Jā, drošība pirmā vietā, ar taksi tagad brauksim uz 20km/h, jo nu taču drošība! PS: un skaitītājs griežas uz minūtēm!

Nuja 8.augusts 2022 9:32
0 1 Atbildēt

>>Kā brauca tā arī brauks, pie pakaļas tie sodi.

Par to jau arī runa - policija ar savu +10 toleranci ir izaudzinājusi vadītāju slāni, kas tos +10 uzskata par savu likumīgo privilēģiju. Bet suni, kas kož saimnieka rokā, vajag mācīt, lai neaizmirst savu vietu.

WALA 8.augusts 2022 9:42
0 0 Atbildēt

LV nav unikala balats ar šādām braukšanas tradicijām, ASV arī no štata uz štatu šī tokerance atšķiras, ja tagad pēkšņi nesajaucu tad California drivers norma bija +10mph no atļautā, un pat citos štatos jamie sevišķi neraustas ...

WALA 8.augusts 2022 9:42
0 0 Atbildēt

tfu biha jabut : LV nav unikāla valsts ...

Šerifs 8.augusts 2022 10:15
0 1 Atbildēt

Dēls, kur tu īsti dzīvo - ASV vai latvijā?

WALA 8.augusts 2022 10:47
1 0 Atbildēt

Pietiks muldēt, zinam tādus brēcejus par šausmigu ātrumu īpaši dzivojama zonā, un ka smejies viens no lieliem blavejiem arvadijas no tiesībām uz pus gadu ...

Tā ka šito diršanu par to kā visi citi ir slikti un pārkāpj 90km/h utt. ir skaidri redzams darbos - dzivojamā zonā mani ar pirkstiem grib nobadīt kad braucu ap 25km/h pec speedo, vai lenak ja kāds ar sīčiem iet/brauc ...

GB12 8.augusts 2022 16:40
6 0 Atbildēt

Ne tikai ASV - šāda 10 km/h tolerance ir vairumā Eiropas valstu. Vācija, Polija, Lietuva, Spānija, Slovēnija, Horvātija, Ungārija utt. utjp.

Drirdu 8.augusts 2022 10:01
43 15 Atbildēt

Dzirdu kārtējā debilā kverpļa bezjēdzīgo spiegšanu. Tik pretīgus apgraizītus propogandas video parasti gatavo krievijas TV.

Sāksim:

1. Kā redzam pa mežu plūsma velkas "-10". Tātad iemesla spiegt par gresīvajiem pārkāpējiem NAV!!!

2. spiedziens - ak šausmas meža vidū zīme (50) un visi nemet strauji pa bremzēm un vēl pārsimt metrus ripo ar 6o km/h. Butu filmēts tālāk, visticamāk ka pašā ciematā ātrums būtu zem 50, bet tas jau nav izdevīgi sūdu propogandai.

3. Kur ierakstā pazuda Baltvilla, Baltezers un Ādaži? Tur parasti ātrums ir ~10km zem atļautā.

4. Nu un tad BEIDZOT! Ak laime - pie Lilastes atrada pāris reāli steidzīgos. Tikai secinājums pilnīgi greizs - tie kas apdzina NOTEIKTI nav kategorijā "+10", bet gan vairāk. Ja tagad sāks sodīt no pirmajiem kilometriem, tad noteikti būs daudz vairāk tādu kas brauks "-5" km pēc spidometra - tātad reāli tie būs vismaz "-10". Tātad mērķis ir nevis ieromežot tos dažus agresīvos apdzinējus, bet gan vēl vairāk sačakarēt satiksmi.

650 8.augusts 2022 10:46
19 0 Atbildēt

Lielisks izklāsts.Būtu noderīgi pievienoties iA pastāvīgo komentētāju kompānijai.Savādāk iniciatīva arvien vairāk pāriet propagan donu pusē.JO- viņi šobrīd ir cieti (un NEatgriezeniski!) okupējuši gandrīz visus iespējamos mēē'dijus, nerunājot par pārējo atklātā textā nekaunīgo demagoģiju no dažādu "sižeta autoru" puses.

Šitas te sliddenaiss X-perts mums palicis spilgtā atmiņā kaut vai pēc motocicikla avārijas Baltezerā.Kā tur tika zutis/slidināts un izmanīgi uzmanīgi lavierēts, izvērtējot acīmredzami skaidru situāciju.

Tagad jo vairāk- nezcik garus teju 30 gadus tas suuuda ceļš tur tāds pastāv, ar nāves draudiem un (normālam cilvēkam) nesaprotamu satiksmes organizāciju.Desmitiem reižu ir rādīts TV un "anālīzēts".Kā tur vajag, un kā nevajag.Un NAV bijis tur sodīto par šo te nepārtrauktā suuda šķērsošanu, ja kāds kādu "palaiž".Bet lūk cienijamais EX-PERTS to visu nava redzējis, neee,oiii, oijoijoiii, aiii, viņam nabadziņam nava sagagadījies pa turieni izbraukt.Un pēkšņi šodien šitādi te Zili Brīnumi (ZB).....KAMPAŅA ir izdevusies! Lohiem galva sajaukta , diskussija notiek.

Vienīgi ka (joprojām!) nav skaidrs, kas īsti notiek uz ceļa.JOPROJĀM fotoradaru (reālā) tolerance ir (ar nodomu, Lohiem aiz/mugurass) "uzgriezta" apaļi (vismaz) +13kmh, joprojām pienāk komentāri, ka cp "nevienu" nestādina (pat) par +20, joprojām (visos virzienos!) notiek purnābraukšana (gandrīz bez jebkādiem sodītajiem par šo MASSVEIDA bandītismu!), joprojām katri 6 no 5 braucējiem driš pa mobilo,un joprojām veiksmīgi darbojas acīmredzami nepilnīgie (ekspLohtācijā nodotie!) LV Varoņ Ceļi- trīsjoslu Saulkrasstu nēvesceļš un (re-konstruētā) A9 bez ieskrējiena/noskrējiena joslām un Kok-neses līķu trakts (pa 600k eur/gab.) un utttt.Taču KAMPAŅA ir perfekti izdevusies!

iAuto bataljons 8.augusts 2022 11:46
0 17 Atbildēt

650, būsi Pretestības kustības ģenerālis? Nu, kā Lūks Skaivokers vai uz to pusi...reku, Čūvijs jau augstāk pieteicās. Meklējiet Leiju)))

650 8.augusts 2022 12:03
4 0 Atbildēt

-meklē labāk bankomātu un steidz nobučot expertam DiBenu, kamēr nav rinda sastājusies

Gonšiks 7.augusts 2022 22:55
12 9 Atbildēt

Es parasti braucu atļautais +20, pie radariem atmetos uz + 10. Policija (es nopērku loterijas biļeti tajā dienā, kad viņus redzu uz trases) mani nekad nav turējusi ar +20 un pat +25. Diskusija par to, kā būtu, ja būtu.

Arbalets 7.augusts 2022 23:06
9 10 Atbildēt

Tieši tā, es nesaprotu lēnos. Policija ir zināmās vietās: Rīgā Krasta iela, tad Rīga - Saulkrasti, Rīga Ķekava, Rīga - Ikšķile. Vairāk ekipāžu nemaz nav (vēl viena formē negadījumus), var droši topīt cik iet un dzīt bailīgo kolonas aiz fūrēm, kas čakarē satiksmi ar 60 - 80km/st ātrumu.Ja ceļā trāpās kombains ar hederi, tad mīzēji labi ja 6 stundās tiek līdz Liepājai

Rr19 8.augusts 2022 7:54
6 0 Atbildēt

Vakar dažiem ātrajiem nepaveicās Vienības g., no zila gaisa CP uzradās,bet pirms Ozolciema ielas tur bieži fočiks stāv, skaties, ka neaplauzies.

Jūrmalnieks 8.augusts 2022 9:03
6 0 Atbildēt

Un kā tieši tie radari samazina krievu oligarhu ātrumu pa latvijas ceļiem? Viņi pat sodus nesaņem un pat ja atnāks papīrītis pa pastu, atslaucīs ar to vienu vietu, jo piedzīt neko nevarēs.

Olegarhs 8.augusts 2022 9:34
0 0 Atbildēt

Cik viņu te brauc? Pārsvarā Jāņi un Madaras ar pohu pēdām sejās ir tie, kas grib rādīt ātruma varoņdarbus.

Jūrmalnieks 8.augusts 2022 9:53
1 0 Atbildēt

Daudz! Jūrmalā ļoti daudz! Braukā ar visādiem ķīniešu brīumiem, pat nav skaidrs, vai tie atbilst kaut kādiem EURO standartiem.

WALA 8.augusts 2022 9:56
2 0 Atbildēt

Ar leilu varbūtību ka neatbilst, tā kā RU ir pilnīgi citi izmešu utml. standarti, kas būtiski "atpaliek" no ES !

Pie kam bija gadi, kad šamiem pat tehniskās apskates nebija, jo korupcija bija aizgājusi tādā līmenī, ka teh. apskate. vairs neko negarantēja ...

650 7.augusts 2022 23:29
1 7 Atbildēt

Ahā,nu tu tik passkat ko.Nu re kā.Hm.Eksperts laika 1moreiz izbraucis pa to suuda ceļu.Appaļus nezcik gadu desmitus tur tā brauc pa aplohapmali,tā spiež un cits citu čakarē.Un ne čiku ne grabu,ne kāds piekjerts,nedz sodīts.Hmmmm.Jā.

Opis 8.augusts 2022 8:59
11 1 Atbildēt

Ziemā pa Jūrmaleni visi brauc uz 90 un gandrīz katru dienu redz pa kādam negadījumam. Vasarā pie atļautā 110 visi vālē bez maz ar 130 un avāriju nav? Kā domnīcas dalībnieki šito var izskaidrot? Vai ir kāda stacistika cik negadūjumu uz Jūrmalenes ir atr atļauto 90 un cik ar atļauto 110? Manuprāt tas ātrums tiek piesaukts, jo tas ir vienīgais pārkāpums, ko ir viegli monetizēt un papildināt kasi.

Kad pamuļķis noķer akvaplanēšanu uz Jūrmalenes un ietriecas sadalošajā barjerā, vienmēr viegli ir ierakstīt protokolā, ka vainīgs ātrums, nevis šofera stulbums, jo viņš nejēdz rises paņemt starp riteņiem, bet brauc pa peļķīti, lai aizlietu visiem logus un nenovaldītu savu pepelacu. Nu un ja tā padomā, kāpēc ir rises, kurās krājas ūdens? Principā jau varētu arī sodus ceļa uzturētājiem un īpāsniekiem piemērot uzreiz kāda miljoniņa apmērā, nebūtu tad ar tiem ātrumiem jāčakarējas, viens liels sods un kase pilna!

650 8.augusts 2022 11:28
1 0 Atbildēt

Rises (vairs) NAV uz šosejas.Tās (joproj;am!) ir uz (Rīgas Pašvaldības pārziņā esošās!!) Uļmanna gatves.Kopā ar visu ilggadējo (augstajiem drošības standardiem Atbilstošo!!!) dziļūdens Basseinu līkuma iekšmalā (pa pusotru joslu) pēc ikkatra lietus un ar traktoristu un bandītu ilggadēji rūpīgi izlauzīto caurumoto Zaļo Drošībass Sētu (ZDS, nejaukt ar D..), kopā ar garāmbraucēja cieņu pazemojošo izlocīti izčakarēto Drošibass Barjeru (DB).

Pilnīgi oficiāls Valsts Simbols, kuru NAVa ""ievērojis"" neviens ne ex-Perts, nedz arī ne kuplgalvainā jūras malas virzienā (ik dienu!) kursējošā Valsts Amatpersonu un/vai Valsts Augsto Viesu saime.

Nee. Neviens to neredz, un LTV per to neveido nekādus sižetus un šis te šausminošais uz Saulkrastiem braucot galvu/trieku saķērušais (Drošības)EX-perts arī tur nava ne aizbraucis, ne izbraucis.Kur nu vēl (lohiem) būtu pastāstījis, kā (pareizi) braukt pa plaukstas dziļuma risēm un ko darīt, ja nu gadās tajās ie-braukt.Neee, priekš kam.Jo vairāk Lohu, jo (visiem) labāk.Jā.

KURŠ bija tas, kas "ieviesa" stacionāro fotoradaru toleranci uz +13 (vai pat plus vairākpadsmit) km/h ??? KURŠ to (gadiem ilgi!!!) šitā te kultivēja un (Lohiem nezinot) programmiski iestatīja? Kurš??????

Kur skaidrojums un kur secinājumi no ex-pertu un AmatPersonu puses? Kuŗš tad (īstenībā!) te iekultivēja šo te nesodāmības vīrusu?? Kāds morāls pamatojums tagad pļūtīt par +1km/h, ja GADIEM ILGI notikusi šāda te amorāla cūkošanās ar šiem te +13?

Iautofans 8.augusts 2022 9:24
5 0 Atbildēt

Tajā domnīcā kaut kādi pajoliņi savākti...

Hihi 8.augusts 2022 9:35
0 1 Atbildēt

Domnīca nav pilnīga bez galvenā pajoliņa Iautofana

Opis 8.augusts 2022 9:51
2 0 Atbildēt

Ja priekšvēlēšanu laikā valdība nāktu klajā ar paziņojumu par agresīvāku sodīšanas politiku, tas garantētu balsu skaita samazinājumu vēlēšanās! Tāpēc tika izveidota kaut kāda aiz matiem pievilkt domnīca uz kuru uzkarināt atbildību par šādu lēmumu, sak, ne jau mēs, jūs paši!

Bet tautai ir jāseko kādus lēmumus stumj uz Ministru kabinetu un seimu, un kas tos stum un atbalsta to turpmāko virzību un iAuto būtu jāinformē par dokumentu autoriem, virzītājiem un atbalstītājiem.

Ābols 8.augusts 2022 10:07
8 2 Atbildēt

Ikdienā braucu ar +2 pēc gps vai +5 rāda speedo. Un daudzi mēģina mani pārmācīt. Gan pilsētā gan ārpus tās kaut braucu pa labo joslu, tāpat lien pakaļā un agresīvi apdzen pārkārtojoties asi priekšā, it kā mēs būtu trasē un būtu kādas sacensības.

Ehh.. kād prātiņi pieaugs Latvijā?

WALA 8.augusts 2022 10:51
7 0 Atbildēt

Nekad, tapec ka kadam pa lēnu un kādam par ātru, tik visi aizmirst rūpēties par drošību uz ceļa - viens sēž otram astē ta lai gribēdams neviens neielīstu, un cits tur tāpat spiedīsies ... un tā mēs radam pilnigu haosu uz ceļa ...

MadarsVizbulis 8.augusts 2022 13:41
1 2 Atbildēt

Tikai runa nemaz nav par ātrumu vai distanci, ne jau puse valsts tā steidzās, ka 5 minūtes ceļā šurp vai turp kaut ko maina. Timrots stāstīja par interesantu pētījumu, ka, jo sliktākas mašīnas un sliktāki ceļi, jo vairāk avāriju. Citiem vārdiem sakot, jo mazāks pimpis, jo vairāk gribās sev un citiem kaut ko pierādīt. Uz ceļa to ir viegli izdarīt. Tas nav izaudzināt bērnus normālā ģimenē par normāliem cilvēkiem vai 60 gados spēt noskriet maratonu. Pietiek tikai paņemt 3L behu sms kredītā (bet arī nav obligāti), pēc tam spied pedāli un jūties kā kaut kas vairāk, jo galīgākais lohs taču tā nespētu. Šis ir galvenais iemesls, kāpēc pie mums regulāri vajag lietus laikā dzīt 10 auto kolonnu, kurai priekšā brauc fūre un met gaisā tādu miglu, ka neko nevar redzēt.

Edmuds Zivele 8.augusts 2022 11:22
6 3 Atbildēt

Nu re, tu taču esi viens agresīvs pārkāpējs, ja sodītu no +1, tu jau sen būtu izaudzināts par kārtīgu cilvēku! Ja tu par sevi nedomā, tad par citiem padomā, katri 2 km/h ko gonko, pagarina bremzēšanas ceļu! Tāpēc jau godīgie pilsoņi tevi apdzen un bremzē, jo tādā veidā cenšas pasargāt tevi no ātruma pārsniegšanas un par tevi rūpējas!

Bils 8.augusts 2022 12:11
2 0 Atbildēt

Fiens sarkasms

Bils 8.augusts 2022 12:17
47 0 Atbildēt

Iesaku noskatīties pēdājo "Zebru" (04.08.2022.).

Pauls Timrots visu raidījumu veltīja šai tēmai un pat visnotaļ ar labiem argumentiem izklāstīja ka domnīcas dalībniekiem nav taisnība. Pilnībā atbalstu!

zinas.tv3.lv/auto/raidijum...ometru-stunda/

Pieļauju ka jāmeklē cits avots, patreiz saite nestrādā

Bils 8.augusts 2022 12:19
3 0 Atbildēt

P.S. Viss OK, AdBlock bija palicis ieslēgts

MMX 8.augusts 2022 12:35
71 0 Atbildēt

Iauto tovideo varētu uzlikt arī pirmajā lapā, Timrots principā uz pirkstiem paskaidroja kāpēc šī brīža darbības ar to +4 no satiksmes viedokļa ir drīzāk kaitnieciskas.

Kas mani tā video sakarā kaitina - parasts žurnālists var paņemt publiski pieejamus datus un pāris minūtēs konstatēt ka ideja ir sūds, bet vesela domnīca ar pieaicinātiem ekspertiem, pa nodokļu naudu pie tam vēl, pie šāda secinājuma nespēj nonākt. Un tas ir pie fakta, ka minētajai domnīcai ir pieejami plašāki dati. Tātad vai nu minētie kungi ir mērķtiecīgi kaitnieki un par viņiem vajadzētu interesēties atbildīgajām iestādēm, vai arī vienkārši nekompetenti un neatbilstoši ieņemamajiem amatiem, kas arī ir risināms moments.

MadarsVizbulis 8.augusts 2022 13:16
2 10 Atbildēt

Viena lieta ir dati par avāriju skaitu FR vietās, bet cita - satiksmes kultūras mainīšana. Tās sekas mēs varētu redzēt tikai pēc laika kā, piemēram, kopumā mierīgāku satiksmi. Vai tā būs? Velns viņu zina. Es esmu tā noguris no pašnāvniekiem/slepkavām satiksmē, ka neiebilstu pamēģināt arī šādu risinājumu, ja nekā labāka nav.

... 8.augusts 2022 14:29
14 0 Atbildēt

Kas ir mierīgāka satiksme? Manā uztverē mierīga satiksme ir, ja es varu braukt ar atļauto ātrumu un bez asiem manevriem.

Un pa labu ceļu arī braucot ar 130km/h satiksme būs daudz mierīgāka un drošāka, nekā pa sūdīgi uzprojektētu raustoties ar 65km/h...

Pašnāvnieki/ slepkavas parasti sākas tur kur ir ceļš ar intensīvu satiksmi, tai skaitā fūrēm un ar vienu joslu katrā virzienā, nepārskatāmiem līkumiem, atļautiem kreisajiem pagriezieniem u.t.t.

MMX 8.augusts 2022 15:23
11 0 Atbildēt

Satiksmes kultūru var mainīt tikai konkrēta reāla CP ekipāža uz ceļa. Par šo es te jau labu laiku cepos, un arī Timrots uz to norāda savā video.

Sodi, kas ķers tā saucamos "mazos pārkāpējus", nekādā veidā neietekmēs pilotus, kas brauc 130+, attiecīgi viss kas tiks panākts ir tās, ka apzinīgie drošības pēc nometīs uz 80 aizdomīgās vietās, savukārt piloti tā arī lidos uz sava 130 panākot vēl lielāku ātruma atšķirību starp ātrāko un lēnāko braucēju un vēl vairāk saraustot satiksmi.

Papildus tam sāksies vēl vairāk debīlu apdzīšanu, jo tagad apzinīgais godīgi varēs nomest uz 80, viņam aizmugurē iesēdīsies fūre uz tiem pašiem 80 (pēc spidometra) un tālāk jau visi šo lasošie var iedomāties kā notiks apdzīšanas posmā aiz fūres un kādi pigori sāksies, kad fūres dzinējs konstatēs ka tur pa priekšu vēl viens velkas. Un tas pat neskaitot, ka pati fūre var iziet uz apdzīšanu, kas arī ir ahujennijs manevrs. Tā teikt gribam izvairīties no pašnāvniekiem radot iespēju vēl lielākam braucēju pulkam pamēģināt kļūt par pašnāvniekiem.

Cilvēki nesaprot, ka ne jau ātrums ir bīstams, bet gan paši vadītāji. Kad es aizbraucu uz Vāciju, man nebija nekādu problēmu iekļauties turienes plūsmā, jo plūsma praktiski vienmēr bija viendabīga un DINAMISKA!!!. Ja ir zīme 90, tad visi brauc uz 90, bet tas 90 Vācijā liekas ātrāks nekā Latvijā, jo plūsma braucot uz 90 nemet katrā līkumā uz 80, pagriezienus ieslēdz laicīgi, ietur distances un dara citas jaukas lietas, kas palīdz plūsmai kustēties ātri. Kāpēc pie viņiem tā? Jo viņiem ir tāda institūcija kā ceļu policija, kas zin arī citus CSN punktus, netikai tos, kas attiecas uz ātrumu. Pie mums uzliek fotoradarus un cer, ka samazinoties ātrumam uzlabosies braukšanas kultūra. Nekas tur neuzlabosies, būs vēl vairāk debīlisma.

kurats 8.augusts 2022 20:01
1 0 Atbildēt

Ko tad gribi, ja savēl šmurguļus gandrīz uzreiz pēc skolas sola bez dzīves pieredzes! Šie uzskata, ka nu ir baigie spečuki likumu rakstīšanā, phēēēeee...

Reku 8.augusts 2022 21:14
0 0 Atbildēt

Pļurkta dēls kurats))

650 8.augusts 2022 13:03
31 0 Atbildēt

Jā, nu tu tik passkat ko,kāda Sagadīšanās sagadījusies.KAMPAŅAS materiāli lien purnā jebkurā pieejamajā vietnē, taču,lai uzdzirdētu Timrota viedokli ,ir jāiziet paszemojoša preocedūra.Saite stradā, izslēdz reklāmu bloķētāju un "pacieties" 150 sekundes. play.tv3.lv/clips/zebra-s...a,clip-4506902

Timrots ir tolerants, taču vecais tirāns ĻOTI LABI ZIN, ka šobrīd pakarinātie fotoradari jau necik gadus strādā ar APZINĀTI iestatītu toleranci (Vismaz!!) uz +13km/h.Tas ir tur (visur) kur (lohi) spriež par +5 un/vai -2.Kā viņiem būt.Bet REĀLI ir +13..Nu kā tad TĀ, vecais labais biedri Vectirān ???

Ja reiz runāt- ok, runāsim atklāti! Normālam vadītājam NAV dižu problēmu iekļauties arī tajā +1nā.Problēmas ir LOHIEM.Visur.Vienmēr.

Taču ir arī viena KOPĒJA "problēma"- tā ir acīmredzama necieņa pret sabiedrību un APZINĀTI mērķtiecīgi izplatīta pretīga demagoģija! (Bez)darbībass imitācija- KAMPAŅA !

AdBlock 8.augusts 2022 13:44
0 0 Atbildēt

Adin raz - ne pidaras!

Tolerance 8.augusts 2022 14:05
2 0 Atbildēt

Viss ir vienkārši, ar +13 tika samazināts administratīvai slogs, proti, no šādu pārkāpumu apstrādes nav tādas fiansiālās atdeves, kā no lielajiem pārkāpumiem un arī presē nevarēsi palielīties, ka baigais grābiens. To, ka miličiem patīk sevi lielīt norāda raksti par cigarešu kontrabandu, kur norāda cigarešu skaitu, nevis paciņas, blokus, vai kastes.

650 8.augusts 2022 14:25
2 0 Atbildēt

Viss ir vēl/1kāršāk.LOHI (joprojām) nava apjēguši TO, ka tā saucamā "Domnīca" (diemžēl) nav nekāds ne likum ne noteikum izdevēj "orgāns".Tā ir muldēšanas un darbības redzamības publiskais izrādīšanai izveidota personu apvienība, kuras (šobrīd, veiksmīgi) īsteno KAMPAŅU.

Lūdzu, sodiet kaut par 0,1km/h.Bet sabiedrībai godīgi pasakiet- KĀ tas būs tehniski iespējams un ar KO jūs to (24/8/369) reāli (visas Valsts territorijā) nodrošināsiet.Nevis ka tīksmināties par pašu ģenerēto fufeli, vienlaikus aizkadrā turot stacionāros fotoradarus uz +13.

Šis ie reāls fufelis, kam "prasītos" reāli passkaidrojumi.Ja reiz kaŗš, nu tad ok, vajag "karot" pa īstam, nevis 1kārši (kā parasti) pāris d paplātīties ar saukļiem un jēdzieniem.

Tikko redzam 1gab (iespējamo) pārkāpēju par 1km/h- visi korī zvanam uz 112 ! Tikko (rīgā,sasstrēgumā) redzam,ka kāds pieskaras mob ierīcei (un/vai atver bikšu priekšas rāvēj Slēdzēju)- lecam ārā un fotogrāfējam! Ja šis ko iebilst- aiz matiem ārā un zvanam jau 113, lai ved prom uz tvaika/gaujass rehabiltācijas iestādēm.Katrā krustojumā kārtīgu mentu ar Lielo ZīZli (rokā) ;P

MMX 8.augusts 2022 15:36
3 0 Atbildēt

Da tūlīt līgumi būs saslēgti par visādu iekārtu iegādi un servisu, atnāks vēlēšanas un uz 4 gadiem visi aizmirsīs par šo tēmu. Kamēr mēs te kasamies savā starpā, tikmēr mūs kā lohus piesmej ar kārtējiem iepirkumiem.

650 8.augusts 2022 15:59
2 0 Atbildēt

Nu taču jau vakar un/vai pat aizvakar bija skaidri zināms.Šodien tas ir (tomēr) minēts blakus raksta aizkadra trešās rindkopas apakšājajājā četrrindē.Proti,šo KAMPAŅU (mums, kā jau Parasti))) rīko kāds tāds SIA.Pie kam, gluži brīv prātīgi,tāteikt ,konkrēti par 39,400.00 EUR/gab.

Tātad, mēs (Lohi) maksājam (algu..) LV lielceļa polisijai (par/Darbu), taču, lai nodrošinātu (jau apmaksātā Darba) reālos rezultātus, mēs (ar Tevi, 2gab Lohi, tāteikt) vaļsirdīgi sametamies vēl *(arī) KAMPAŅAI.Jā.

Kāpēc piem iAuto (vai piem SIA Kverpelis) neuzrīko kādu savu "pretkampaņu"?? Kampaņa pret kampaņu, zobs pret/par 39k eur.

Kur ir (kad/vai būs?) skaidrojums- KĀPĒC stacionāro fotoradaru tolerance (šobrīd) ir (jau gadiem ilgi!!!) (aizkadrā, slepeni,plašākai sabiedrībai nereklamēti, acīmredzami nepārprotami pēc iepriekšējas Vienošanās) ir tikusi noteikta +13km/h? Kāpēc? Kā tā? Kuŗš atļāva?

Un kāpēc (ņemot vērā augstāk minēto) šobrīd (pēkšņi) ir runa par 1km/h? Kas šis ir? Psiholoģija, vēss/praktisks aprēķins (ko saskaņā ar tā saucamo izsludinināto "ie-pirkumu" veicis kāds tāds privāts sabiedrisko akciju SIA), vai vienkārši prasta klaja NEkaunība?

MMX 8.augusts 2022 16:34
2 0 Atbildēt

Par tiem +10 atradu britu pētījumu par to, kā iestatītas viņu kameras. Praksē lielākoties tie ir 10%+2mph, kas pārnesot uz mūsu situāciju būtu 70+7+2=79km/h. Pieņemot, ka pilsoņa spidometrs melo par tiem pašiem 4km/h pie tiem pašiem 70, attiecīgi iegūstam tos +13. Tajā pašā Vācijā līdz 100km/h soda pie +3, kas praksē pie ierobežojuma 70 nozīmētu, ka jābrauc kaut kādi 77km/h pēc spidometra.

speedingeurope.com/

Attiecīgi, ja mūsējie plāno sodīt pie +1, tad iespējams esam kaut kādi tehnoloģiju celmlauži, uzprasamies uz tiesas prāvām, vai arī vienkārši duļķojam ūdeni.

650 8.augusts 2022 17:10
1 0 Atbildēt

Jau 6x te stāstīju (brīdinājāju;) - cilvēkčakarēšanas paradīsē Austrālijā (tā pirms gadiem 7 vai 10) tika noteikts tas 1km/h.Divas nedēļas maksāja VISI- pat ātros un policiju IESKAITOT.Idejas autoru uzvārījums bija vienkārši fanta$tisks.Sekoja skandāls (šīs valsts) parlamentā, pēc kura tika noteikti 5km/h.Kā (tur) ir šodien- to nezinu, bet tā reāli bija un tas nav jūtupa materiāls.

Tā ka nekauņām un cilvēknīdējiem ir uz ko tiekties.Rīkot demagoģiskas KAMPAŅAS, taču aizkadrā noklusējot TO, ka kopš fotoradaru ieviešanas ir noteikti (iestatīti) šie te 13km/h. Kuri (kāreiz!) ir veicinājuši visatļautības iesakņošanos.Vistiešākajā veidā tajā piedalījušies! Ar sekojošo (veco/labo) paņēmienu- pieradini Lohus pie vienas kārtības, taču (pēkšņi, pl.4 no rīta, nepiesakot Karu) uzgriez 1km/h.Vismaz pat formāli piesakot- pirmajā pusgadā passakaini ienākuumi būs garantēti.

Vai to tiešām tā darīs- nu diez vai,visdrīzāk šis ir (apzināti sacelts) fufelis,lai novērstu uzmanību no (cita) visapkārt šajā jomā valdošā bardaka un aizkadrā izbīdītu citas (lohiem nesaprotamas) lietas.

Praksē ir tā- lamzaki sūdzas plašsaziņas zombiju iestādēm, ka esot sodīti/par 61km/g.Jautājums- ar kādu (pēc viņu domām nesodāmo) spidometra rādījumu viņi pieraduši (pieradināti) braukt? Vai viņi zin sava auto radījumu (riepu izmēru,gps datus)?Vai viņi spējīgi noturēt bultiņu precīzi 1mm robežās, ja tai mašīnai nav citu atribūtu ātruma uzrādīšanai?.

Reāli (tomēr, visdrīzāk,iespējams) ir tā: bultiņa pofigā kkur tā ap 70,reālais ātrums 64km/h, mīnus oficiālā radara kļūda 3km/h= rezultātā sods par +11.

Bultiņa uz 66, - kļūda 3 = reāli piefiksēts 60 un soda NAV.Jo- tas (neesot..) ekakonomiski pamatoti.KURŠ šo suudu šitā te izgudroja? Simpozijs bija, ŠOFERI to tā ieteica? Vai kā tur bija? Kurš to tā ieviesa (pieļāva) un tagad noveļ visu uz vadītājiem (lohiem) un pa visu muti te tagad plati rīko publicitātes KAMPAŅU ar kārtējo (bez šaubām) aizmugurējo (gudro) Domu?

GB12 8.augusts 2022 17:09
0 0 Atbildēt

Celmlauži nebūsim. Igaunijā soda par +1... Man atnāca sods 12.86 euro apmērā par 73 km/h vietā, kur atļautais bija 70...

Pļurkt 8.augusts 2022 17:55
0 0 Atbildēt

73 pēc spidometra, jeb pēc GPS?

:-) 8.augusts 2022 15:19
8 19 Atbildēt

Tik ļoti žēl, ka Timrots, savos, tuvu pensijas, gados vēl nespēj rast atšķirību starp maksimāli pieļaijamo ātrumu kādam atsevišķam transporta līdzeklim un maksimālo atļauto ātrumu kādā konkrētā ceļa/ielas posmā! Tas nav vins un tas pats, jeb "varēt" un "drīkstēt" nav sinonīmi!

650 8.augusts 2022 15:24
6 0 Atbildēt

-jā, lohs nava tas pats, ka Lohs(-i).

KAMPAŅA (pa 39k eur, kuru rīko kāds SIA) ir izdevusies,un tas nava tas pats, kas (Lohiem) ikdienas darbs.Par kuru (citilohi elvē) viņiem maksā Algu.Nee.Jā.

WALA 8.augusts 2022 15:36
7 0 Atbildēt

Žēl ka dažs cilvēks vispār nespēj atšķirt kas viņam ir drošs ātrums ...

tad vasarā "bremzē" ar visiem atļautajiem 90km/h , te pēkšņi ziemā "skrien" ar tiem pašiem 90km/h un viss ir OK ...

jo "likumu/noteikumus pārkāpis nav" ... tik par drošu braukšanu gan ir aizmirsis ...

spainis 8.augusts 2022 16:56
2 12 Atbildēt

Nesaprotu šito spiegšanu. Nu un, ka būs no +1? Vai tad obligāti jābrauc precīzi maksimālajā atļautajā ātrumā? Ja braucot pa ceļu sanāk aizdomātie un neredzēt ceļazīmes vai nekontrolēt ātrumu spidometrā, tad varbūt neajag braukt? Braucot tomēr uzmanība jāvelta braukšanai.

Tikko izbraukāju tūkstošiem km pa Zviedriju un Norvēģiju. Tur pamatā atļautais ātrums ir 80 km/h, arī uz pēc skata labākiem un pārredzamākiem ceļiem, nekā pie mums. Visi tā arī brauc, pat mazliet zem 80 km/h un nekas, visi dzīvi, veikali strādā, bizness notiek. Ne lidostā, ne pie prāmja neredz bariem tos, kas būtu nokavēkuši iepriekšējo reisu dēļ ātruma ierobežojumiem. Bet pie mums dirsā, kā neļauj pārkāpt noteikumus, tā visi mirsim, tā kaut kā... Tad izrādās, ka zviedri un norvēģi visi ir dumji, ka tik lēni brauc? Varbūt viņiem ar Timrotu par konsultantu piekomandēt?

Un jā, tā viennozīmīgi ir drošība. Ja sods būs no +1, tad standarta +10 braucēju būs krietni mazāk un arī krietni mazāk apdzīšanu. Dažs te bļauj, ka viņam pohuj, mauks tik. Sāks nākt sodakvītis par +1, gan jau pierausies.

MMX 8.augusts 2022 17:10
21 0 Atbildēt

Vismaz daļai komentētāju cepiens ir nevis par to, ka nevarēs pārkāpt, bet gan par to, ka risinājums, kā risināt problēmu ir reti sūdīgs. Sāksim ar to, ka CP par to +1 nesodīs, tikai elektronika. Tas savukārt nozīmē, ka +1 būs spēkā tikai fotoradara zonā, pēc tam visi brauks kā mācēs, kurš tālāk uz 80, kurš atpakaļ uz saviem +10, kurš uz saviem +40. Attiecīgi iedomājamies, kas notiks tālāk. Jūs pareizi norādāt, ka civilizētā pasaulē visi var braukt uz 80-90 un nav problēmu, bet šeit mērķtiecīgi tiek radīta situācija satiksmes čakarēšanai, jo pastāvīga satiksmes uzraudzība trafarētu ceļu policijas auto paskatā nav paredzēta, tikai attālināta bilde, ja nepaspēsi zem fotoradara nomest zem tā +1.

Ja mēs gribam civilizētu satiksmi, tad vajag trafarētu policiju vizināmies apkārt, šis ir tikai ķeksītis ministriju atskaitēs un naudas apgūšana.

650 8.augusts 2022 17:30
0 0 Atbildēt

Tu izlasīji Jautājumu par (TAVĀ valstī, kurā šobrīd izvērtusies diskusija par +1) aizkadrā noteiktajiem +13 ?? Vai TEV liekas, ka šis ir normāli tā iedibināts? Ir vai nav atšķirība starp 1 un 13 ?

Nejauši tas šitā te sanāca,ja? Kurš to te ieviesa, ar kādām tiesībām? Atklāti uzspļāva likumam,aizkadrā (infprmējot ne-Lohus) iestatīja +13, taču tagad (bez jebkādas vainas sajūtas!) vaino sabiedrību, kura (gadiem ilgi!) tikusi šādi "audzināta"? Kā (un/vai?) šīs gudrās +13 idejas Autors tiks sodīts?

Ja vajadzēs, ok, brauksim ar mīnus 1, taču (šobrīd!) ir jautājums par morāli un nekaunību! Neba jau normālie vadītāji kādam ko maksās.Redzēsim, kāda būs "plūsma", ja pie daudzmaz intensīvas satiksmes tā jau šobrīd knapi ap 70 svārstās.

Ceļu nav, bandīti jau tā (Nesodīti!) brauc cits/citam purnos un sānos,mobilo ierīču kontrole vispār nulle,policija "par +20" vispār ne nafig neinteresējas,joslu un tml ētikas ievērošana pakkaļā/bālajā, taču nee, vajadzētu vēl kaut ko izprovocēt.Lai jautrāk, un lai reāli (aizkadrā, kā parasti) būtu pamatojums/iemesls kaut kam pavisam "citam".Ok.

msh 8.augusts 2022 17:43
3 1 Atbildēt

Tu to Zviedriju un Norvēģiju izbraukāji pasažiera krēslā un pats neesi nekad braucis pie stūres, vai ne? Savādāk nevar izskaidrot tavu loģikas trūkumu - bet nu pareizi, tev tāds īpatnējs nicks, laikam saprotams, kāpēc. "Ja sods būs no +1, tad standarta +10 braucēju būs krietni mazāk un arī krietni mazāk apdzīšanu. " - nu kā, vēlreiz, KĀ var kaut ko šitādu izmurgot? Pirmkārt, krietni mazāk +10 braucēju nozīmēs ka +30 braucējiem būs jānokož nevis 5 braucēji bet 10 - kā tavu drošību ietekmēs tas ka pretī nākošā beha, mersis vai audī savu ļoti ciešo apdzīšanas manevru beigs ar vismaz 150, domā pats. Otrkārt, nekādu apdzīšanas manevru skaits nesamazināsies - vienkārši ja tagad +5 un +10 braucēji kož nost +0 braucējus, tad pēc tam +0 braucēji kodīs nost -5 un -10 braucējus. Nemaz nerunājot par to ka +10 braucēju skaits sevišķi nesamazināsies. Treškārt, neaizmirsti ka pie jaunās kārtības jaunie potenciālie apdzinēji būs fūres - es domāju ka tev ciešā apdzīšanas manevrā pretī nākoša fūre uz 89, jo kož nost kādu kas velkas uz 80, ļoti patiks.

Domā ar galvu. Nevis ar spaini.

WALA 8.augusts 2022 17:51
0 0 Atbildēt

Ka braucu iekš SE ar ~100km/h un atrak ta ari mierigi izbraucu cauri, kā braucu ieks NO taja paša stilā un kožot vietējos nost ta ari izbraukaju, skaidrs ka ne visur to var un ne visur vajag, bet vidējais vaditājs nafig nevienu CP no tam valstīm neinteresē, ja vien neesi pilnīgs pašnāvnieks ... Pie kam SE pilnigi normali uz tevi skatisies CP, ja apdzenot kravinieku vilksi ar visiem 120 km/h.

Pļurkt 8.augusts 2022 17:59
4 6 Atbildēt

Vakar braucu no Rīgas uz mājām.... un uz ceļa viens vienīgs pizdeCs!!! Pa Tīnužu šoseju 5 vieglo bariņš brauca akurāt 90 km/st!!! Tu kur zīme 100!

No Pļaviņām līdz Jēkabpilij pa tiem līkumiem patrāpījos uz sēņotāju kas muļļājās uz 80, 90 vietā!!

Nu pilnīgs piseC. Neesmu skrējējs, bet virs tie +10 braucu tikai lai ātrāk apdzītu.

650 8.augusts 2022 19:27
1 1 Atbildēt

KAMPAŅA strādā! Maksā/ragā! Bandīti! Call 911 or/vai 118 !

-es iedomājos, Maksāt vajadzētu par Katru gāzes uzspiedienu.Teiksim,pilottējamais Drrons nolūko pārkāpēju(grupu) un/vai pavada to no pašiem Teenūžiem līdz pat pašai J-pilij.Rēķins (katram) 4080 eur +pvn + (visiem) bikses/nost! Piestādīt rudenī, pēc 3mēn, kopā ar jaunās Sajmas mand'ātu.Lai paspēj vēl,kamēr (mums) lietas iet.Nākamgad- jau ar priekš apmaksu.Tagad arī LVijā.Jā.

ps, bet KURŠ (mums) iestatīja stacionāro fotoradaru toleranci uz +13km/h ?? Kā tā gadījās? Ka pirka (par Sabiedrības naudiņu) šos te (suuda) uzraudzības līdzēkļus, karināja (sabiedrībai) makakrōnus,ka cīnās. Bet realitātē še tev, izrādās ka pieļauts +13 un tagd (Valstī) bardaks neiz/mērojams.Un ne1pats itin neko par to NEjautā.Nav šite te nekas noskaidrojams.Pat šo(nebalt)dien (aug8/2022) viss TAS tāpat kā līdz šim tikpat skaisti darbojas.Driršam tik visi korī par +1, bet reku,ludzdzu,priekš ne-lohiem (mums,joprojām)ir +13.Jā.Nee.Kā tā?

Nu taču kaut kādi pietuvinātie treknBroileri taču to jau sākumā zināja, vane, ko? Tātad, viņi varēja mierīgi uzlikt p-īpi uz pārējiem Godīgajiem, ja? Un kā tad ar sodu/par Neziņošanu? Kā reku jUKejā, ūdens trūkst,bet kaimiņš laista dārzu- tev pienākas sods par neziņošanu.Kas neskaidrs?

Neviens Lohs vairs nekam netic.Kā tā.Kāpēc? Kuŗš diez to visu šite te šitā te ieviesa? Uzvārds ir?

ps,- sorī, ka Jautājums tik īsi un/vai nepietiekoš Dettalizēti uzstādīts ;P

Mjā.... 8.augusts 2022 21:18
0 0 Atbildēt

Liela brēka, maza villa. Pabļaustīsaities un maksāsiet kā pienākas. Kam nebūs naudas, dabūs kaklā parādu piedzinējus un maksās jau vairāk. Viss notiek kā pienākas, visi diedelnieki dabūs pēc nopelniem.

qwerty 9.augusts 2022 9:14
2 0 Atbildēt

Par Igauniju diršana.

Brauc līdzīgi tie, kas grib. Vienīgi varbūt ātrākbraucēju skaits ir mazāks.

Man pāris igauņi ir pazīstami.

Valdība 9.augusts 2022 11:01
4 0 Atbildēt

Vispār mēs te izspriedām, ka visi ir neganti pārkāpēji, tāpēc vajadzēs ieviest avansa maksājumus visiem pārkāpējiem un būs gada sākumā jāieskaita valsts budžetā soda avanss 12 minimālo algu apmērā.

Vēlālāk valsts iedzīvotājam būs jāiesniedz pierādījumi, ka viņš nav pārkāpis nevienu likumu un kopā ar gada ienākumu deklarāciju par nodokļu pārmaksu, varēs saņemt atpakaļ iemaksāto avansu. Lai pierādītu savu nevainību būs jāiesniedz 360 grādu video par visām attiecīgā gada dienām 24/7 režīmā un jāiesniedz sīki detaizēts apraksts par katru nodzīvoto dienu. Ja sodu komisija konstatēs kaut vienu pārkāpumu, deklarācijas iesniedzējam būs jāmaksā soda nauda 100 minimālo algu apmērā!

Tas ir vienīgais veids, kā tautu audzināt likumpaklausīgā veidā.

650 9.augusts 2022 11:57
1 0 Atbildēt

Bet prottams.Par katru -1km/h (godīgam)pilslonim pienākas Prēmija.Daļa,tāteikt, no SIjAi Kampaņai piešķirtajiem 39,400.00 EUR, Kampaņas veikšanai.Jā.

ps., sakiet Lūdzu.. KURŠ īstenībā bija TAS, kurš (jau pirms kādiem nezcik Gadiem) iestatīja (mums) stacionāro radaru toleranci uz 13km/h ? Kam tika domāts/paredzēts šis te visnotaļ AUDZINOŠAIS pasākuma elements?

Kurš bija tas meerglis, kas šito te farrsu ieviesa aiz (godīgo) autobraucēju mugurām kuri (lohi būdami) domāja, ka jau kopš fotoradaru ēras sākuma viņus "kontrolē" jau no paša pirmā pārsniegtā km/h ?

KĀ tas tā ir sagadījies, ka radari (mūs,izrādās!) kontrolē tikai "no 13", policija stādina (labi/ja) tikai "no 30", taču šobrīd (braucējiem) tiek pārmests jau pats pirmais 1km/h ? Viņi (braucēji) esot nekaunīgi un neko neievērojot princippā..Kas šis ir, kā to "kvalificēt"? Juridiski, medicīniski, vai vēl kaut kādā eksotiskākā veidā?

... 9.augusts 2022 13:32
1 0 Atbildēt

Pirms ļaut "kurš"!!! sākumā varbūt tiekam galā ar "kāpēc?"

Pirmkārt 3km/h no šī ir paša fotoradara pieļaujamā kļūda - tādad specifiska iekārta, kas paredzēta vienam mērķim un kam nav iespējama cilvēka kļūda nolasot mērījumus drīkst kļūdīties par 10 km/h - tātad kad FR nolasa Tavu ātrumu 50 km/h, tas reāli var būt 47..53 km/h.

10 km/h ir likumā noteiktais limits, kas nosaka, ka auto vadītājs saņem brīdinājumu nevis naudas sodu. Un skaidrs, ka neviens negrib tērēt līdzekļus lai sūtītu auto īpašniekam brīdinājumu.

Nākamais jautājums - vai šie 10km/h tolerance ir adekvāta, vai nē? IMHO ņemot vērā visu šo mehānismu kopsummā - t.i. ieskaitot vadītāju, kam jānolasa rādījums un jāreaģē + pašu auto kas atbilstoši paātrinās, palēninās un vēl atkarību no ceļa apstākļiem, vēja ātrumu, reljefu u.t.t. - jā.

Labi pieņemsim vairums "grēko" uz augšu un vidējais ātrums ir "+5" virs atļautā. Tad seko nākamais jautājums vai tiešām šie "+5" ir tik bīstami? Jā, zinu kā pieaug bremzēšanas ceļš, tikai te arī ir nianse - ja es vairāk koncentrēšos ceļam, nevis blenzīšu spidometrā, es noreaģēšu ātrāk un kopējais bremzēšanas ceļš sanāks pat mazāks. Ja tiešām ir pamats uzskatīt, ka te ir nāves briesmas, tad varbūt ir vērts nevis mainīt likumus, bet tiešām bīstamajās vietās vēl vairāk ierobežot ātrumu, kaut gan manuprāt viss jau ir tā sarobežots, ka vairāk nav kur...

Un varbūt tomēr pilicistiem vajadzētu beigt muldēt un sākt strādāt, lai izslēgtu no satiksmes patesi bīstabos elementus - alkoholiķus, agresīvos apdzinējus, neredzamos bojāgājējus u.c.

650 10.augusts 2022 3:49
0 0 Atbildēt

Paklau, tu izskaties visai adekvāts spriedējs, ja tev ir IMHO, tas ir ok.Man arī ir.Domājams, jebkurš adekvāts šeit saredz acīmredzamu nesakritību jēdzienos.

Ir likums, ir apstākļi, pieņēmumi un tehniskās iespējas un pārkāpuma smaguma adekvāts izvērtējums.Ok.Bet,šie te beidzamo dienu skaļie saukļi ir acīmredzama pretīga nekaunība.KAMPAŅA, kurai nav reāla sakara ar realitāti.Un kura IR domāta aizkadrā, lai truli pavērtu iespēju (kādam) iekasēt elektroniski bez (BEZ!) apstādināšanas.Un turklāt ar maksāšanas paziņojuma (MP) nosūtīšanu "kaut kad vēlāk".Tā, lai pārkāpējs "paspētu" (bez vainas sajūtas) kaut/ko pārkāpt vēl un vēl.Samaksāt,pats īsti nezinot par ko.Šis ir vistīrākais farss, acīmredzama demagoģija. Nepārkāp! Nu labi, ok,passkatīsimies...GADIEM ILGI karinam +13 pieļaujošus suudus pie katra staba, kliedzam, ka esam "sassnieguši paritāti", taču (izrādās!) kāreiz šādi ir iekultivēta šībrīža VisAtļautība! Par ko paši Kutivētāji tagad vientiesīgi "brīnās" un sauc Palīgā to pašu šādi pieradināto autobraucēju kopienu! Nu kā tā var? Tfu!

Tu paskaties, kas notiek uz AiNažu autostrādes- Desmitiem un Simtiem tur pa to apmali GADIEM ILGI brauc.Nav (nav!) neviens sodīts, mehānisms ir tā iegājies.Turklāt- (!!!)- tur ir (daudz!) indivīdu, kuri "domā", ka (viņu dēļ) "paņemt uz apmali" pienākas arī (pat!!) pretimbraucējiem! Tikai VIENS mums "nav to nekad/agrāk" novērojis (noprotestējis, saucis Palīgāāā)-tas ir šis te mūsu Cien.X-perts.Man būtu Kauns.Jā.Pamēģini tur tagad nepabraukt malā, ja tev nāk 2 rindas pretim! Divi paraujas nost, trešais izrādās vērīgi izskatījis X-perta rekomendācijas.....Ko?

2trdien, lūk, 9aug., ap plkst 1 (gaišā) dienā.Brauc pa pilsētu(!) CityBee bwm suuds, kura vadītājs "ietur" aptuveni +40 !! Vnz M*M 438.. Un šis nav vienīgais šāads gadījums! Zb jau! Kur operātora dati, kur izsludinātās "rūpes", lai šos te "īrniekus" pievaldītu? Kas šis ir, ja ne pilnīgs fufelis, pi....

Lauķis 10.augusts 2022 17:51
0 0 Atbildēt

Pačukstēšu: braucot nav visu laiku jāblenž spidometrā, iestādi kruizi (auto ir tāda podziņa) uz 90 km/h un ripini, kalnā, vai no kalna ātrums būs nemainīgs!

Lauķis 10.augusts 2022 17:42
0 0 Atbildēt

Likumi ir pieņemti, lai tos ievērotu, lai arī cik apsurdi būtu konkrētajā situācijā! Pēc sabiedrības nostājas var secināt ka LV neievērot noteikumus ir norma! Igaunijā jau sen ir sodi par pirmo pārsniegto ātruma kilometru un visi ir dzīvi, brauc un ekonomikas attīstības ziņā ir priekšā latvju skrējējiem...

WALA 10.augusts 2022 17:54
0 0 Atbildēt

Šito pasaciņu pataupi bērniem, ar likumu tam nav nekāda sakara, tā kā izteiktus "lidotājus" tas neiespaidos nekā, bet iespaidos tos kas tehniski brauc ļoti normāli, un nav noskaņoti kilometriem vilkties aiz kravas auto. Un manā gadijumā es vispār gribetu izteikt hipotēzi, ka man labāk patīk tad pārkvalificēties uz 20+km/h sodiem - mazāk stresa ... īpaši ja budžets jau būs "ierēķināts" ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti