Folkreisa jubileja: bez maksas, ar meitenēm 4

 
12.janvāris 2010 10:46

Sestdien, 16. janvārī pl. 10:30 Raunā, „Raunas Bruģakmens” trasē sāksies LAF Folkreisa Ziemas kausa 2. posms. Šī būs Folkreisa jubilejas – desmitā – sacīkste. Skatītājiem uz pasākumu ieeja bez maksas.

Savukārt sportiski cīņu intriģējošāku un jaukāku padarīs Folkreisa pirmās dāmas starts – cīņā dosies 19 gadus vecā Evija Vītola. Tikmēr par kopvērtējuma līderpozīciju cīnīsies pirmā posma uzvarētājs jelgavnieks Artūrs Bāriņš un citi Folkreisa vadošie sportisti.

Raunas sacīkstē gatavi startam ir 16 dalībnieki, to skaitā četri autosporta debitanti. Galvenie spēlētāji, šķiet, būs Bāriņš, kā arī viņa principiālie konkurenti rīdzinieks Mārtiņš Lapsa, raunietis Artūrs Vecgailis un jūdažnieks Juris Sirko. Tiesa, prognozēt, vai tieši šie sportisti būs vadošie sestdienas cīņā, ir sarežģīti. Folkreiss kopš savas dzimšanas pagājušā gada jūnijā sagādājis ļoti mainīgus rezultātus. Ļoti iespējams, favorītu pulkā ielauzīsies cēsinieks Ritvars Kārkliņš, kurš debijas sacīkstē rudenī Ropažos guva trešo vietu. Ziemas sacīkste varētu būt Ritvara trumpis – viņš ir vairākkārtējs Latvijas ziemas autosprinta čempionāta medaļnieks, bet 2009. gadā arī čempions!

Favorītu pulkā jāieskaita krosā pieredzējušo valmierieti Andri Melngāršu, Strenču puses braucēju Jāni Nikelu un vēl vienu Raunas sportistu Armandu Zariņu. No minētājiem var uzvarēt jebkurš!

Komandu cīņās turpināsies „Raunas Bruģakmens” (Lapsa, Vecgailis, Zariņš) vienības duelis ar „Folkreisa Fabrikas” (Sirko, Andris Stulpiņš, Mareks Dainis) konkurentiem. Savukārt interesanta cīņa veidojas arī junioru ieskaitē – Vecpils braucējam Sandim Džeriņam konkurenci sastādīs Evija Vītola. Sandis jau aizvadījis pirmo Folkreisa Ziemas kausa posmu Ropažos, bet Evijai šī būs pirmā sacīkste autosportā. Tiesa, sacīkšu gars Vītolai nav svešs, jo abi brāļi daudzus gadus piedalās dažādos tehniskajos sporta veidos, bet pa autosporta līniju jau no mazotnes virzījies brālis Edgars Vītols. Edgars pērn startēja arī Folkreisā un kļuva par vienu no līderiem, taču viņa ziemas sezonu izpostījusi rokas trauma.

Raunā Folkreiss aizvadīs jubilejas sacīksti. Jaunais sporta veids dalībniekus uz kauju pulcēs jau desmito reizi. Deviņu sacīkšu laikā uzvaras guvuši seši dažādi sportisti, bet kopumā uz starta stājušies 35 dalībnieki. Līdz ar četru debitantu startu Raunā kopējais dalībnieku skaits tuvojas četriem desmitiem. „Raunas Bruģakmens” trasē sacīkstes notiks pirmo reizi – sportista Mārtiņa Lapsas (sacensību dienā dzimšanas dienas gaviļnieks) un viņa komandas uzņēmība ļaus aizvadīt pirmo neatkarīgo no citām disciplīnām Folkreisa sacīksti.

Informācija par trases atrašanās vietu un citām niansēm atrodama Autocross.lv. Dalībnieku saraksts »».

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 
Visi komentāri
 
274034. viesis 15.janvāris 2010 14:53
0 0 Atbildēt

Slinkums meklēt nolikumu - A šiten dugas/spectērpu vajag? es varu pieteikties ar savu veco šrotu, uzlikt ķiveri un pamēģināt, vai pamatīgi jāsaspringst ($$$) uz sagatavošanos?

274035. viesis 15.janvāris 2010 15:16
0 0 Atbildēt

Vajag. Sk. pie dokumentiem - www.autocross.lv/_folkreiss.html

274036. viesis 15.janvāris 2010 15:17
0 0 Atbildēt

Bet virsraksts gan labais - par bezmaksas meitenēm.. :D

274047. viesis 16.janvāris 2010 12:31
0 0 Atbildēt

Sajaaj auto, izjaaj meiteni! Bez maksas! :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti