Skrundas Folkreisā uzvar Nikels, līdera auto pārdots! 1

 
6.jūlijs 2010 12:22

LAF Folkreisa Vasaras kausa trešajā posmā, Kurzemes kausa otrajā posmā Skrundā, Gruntskalnu trasē uzvaru izcīnīja strencēnietis Jānis Nikels, aiz sevis atstājot raunieti Gvido Miglinieku un rīdzinieku Mārtiņu Lapsu.

Sacīkste, kas bija arī folkreisa gada jubilejas svinību pasākums, ieies Latvijas folkreisa vēsturē ar pirmās pārdotās sporta automašīnas faktu. Uzvarētāja Nikela mašīna tika iegādāta par nolikumā atrunāto fiksēto samaksu 950 eiro. Pirkumu veica Feel Free komanda Andreja Uzulēna personā.

<250>Atgādinām, ka folkreisa viens no elementiem ir automašīnu pārdošana par fiksēto samaksu 950 eiro, kas palīdz kontrolēt automašīnu būves izmaksas. Sacīkstes dienā mašīnu var iegādāties jebkurš no klātesošajiem, savukārt sportists no darījuma atteikties nedrīkst.

Sacīkstei bija pieteicies 21 dalībnieks, taču līdz startam tika 18 sportisti, atkārtojot folkreisa vienas sacīkstes dalībnieku skaita rekordu. Nopietnajā konkurencē Jānis Nikels bija pārliecinoši ātrākais, izcīnot uzvaru visos četros savas grupas kvalifikācijas braucienos un ar drošu pārsvaru uzvarot finālā. Tikpat droša bija Gvido Miglinieka otrā vieta, kas ir šogad folkreisā debitējušā sportista augstākais sasniegums līdz šim. Trešo vietu sīvā cīņā dalīja jūdažnieks Ainārs Bogdanovičs un Mārtiņš Lapsa. Pēc atraktīvas cīņas trešo vietu sasniedza Lapsa.

Interesanti, ka vidzemnieki Kurzemes sacīkstē guva pirmās sešas vietas, spītīgi apstiprinot savu pārākumu pār citu reģionu sportistiem. Labākais kurzemnieks bija Sandis Džeriņš, kurš kļuva arī par Junioru vērtējuma uzvarētāju. Drāmu piedzīvoja folkreisa līderis jelgavnieks Artūrs Bāriņš. Zemgalietis, kurš pirms šī posma bija stabilā kopvērtējuma vadībā, dienas gaitā piedzīvoja motora defektu un gala rezultātā guva tikai 14. vietu, saasinot cīņu par kopvērtējuma uzvaru.

Komandu vērtējumā jau otro posmu pēc kārtas sacīksti ar vienādu punktu skaitu noslēdza Folkreisa Fabrika (Nikels, Mareks Dainis, Rihards Dainis) un Raunas Bruģakmens (Miglinieks, Lapsa). Par uzvarētājiem tika atzīti Folkreisa Fabrikas braucēji augstāka individuālā rezultāta dēļ.

Nākamā folkreisa sacīkste paredzēta jūlija vidū Jelgavā, Rullīšu trasē, kur notiks Kurzemes un Zemgales reģionu kārtējais posms.

FOTO: Jānis Nikels izcīnīja uzvaru folkreisa Vasaras kausa posmā, taču drīz pēc finiša palika bez automašīnas – to, atbilstoši folkreisa noteikumiem, iegādājās folkreisam pieteiktā komanda Feel Free Andreja Uzulēna personā.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 

 
Visi komentāri
 
277886. viesis 6.jūlijs 2010 19:45
0 0 Atbildēt

Nu un kur tad tas foto?????

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti