«1000km Grand Prix Riga» pasākuma programma

 
16.augusts 2010 13:10

Jau pēc nepilna mēneša, 11.septembrī, Rīgā, Biķernieku Kompleksajā Sporta Bāzē norisināsies izturības sacensības un motorsporta šovs „1000km Grand Prix Riga”.

Šobrīd publicēta pasākuma provizoriskā programma, kā arī uzsākta biļešu tirdzniecība.

„1000km Grand Prix Riga” ir auto šosejas sacensības, kuru laikā komandām būs jāveic 1000km pa Biķernieku trasi, jeb precīzi 273 apļi. Paredzams, ka distances veikšanai būs nepieciešamas 8 līdz 9 stundas. Sacensību laikā auto apstāšanās pieļaujama vien degvielas uzpildei, riepu vai pilotu maiņas gadījumā, kā arī tehnisko defektu novēršanai.

Pirms sacensību starta, pirmo reizi Latvijā, Biķernieku trasē 10 apļus veiks Renault F1 formula, kuras mērķis būs pārspēt Biķernieku trases rekordu, kuru 2006. gadā ar F3 formulu uzstādīja Haralds Šlēgelmilhs. Savukārt paralēli 1000km sacensībām, jaunizveidotajā Biķernieku rallijkrosa trasē, norisināsies rallija, rallijkrosa un drifta šovi, kā arī „Ātruma Cilts” Zelta Mopēda sacensības.

„1000km Grand Prix Riga” biļešu cenas pieaugušajiem Ls 7, skolēniem un pensionāriem (pie ieejas uzrādot apliecību) Ls 6, bet bērniem līdz 6 gadu vecumam ieeja bez maksas. Ieejas biļetes iespējams iegādāties „Biļešu servisa” kasēs vai www.bilesuserviss.lv.

Uzrādot „1000km Grand Prix Riga” ieejas biļeti, būs iespēja apmeklēt „Rīgas Motormuzeju” par Ls 1, kā arī saņemt 20% atlaidi visiem „Ātruma Cilts” kartingalles sniegtajiem pakalpojumiem.

Ar ieejas biļeti būs iespējams apmeklēt arī "1000km Grand Prix Riga" treniņus un kvalifikācijas braucienus piektdien, 10. septembrī.

Provizoriskā pasākuma programma:

SESTDIENA, 11. SEPTEMBRIS
Ieeja Biķernieku trasē no plkst. 8:00
09:15 „Rekordu stunda” Biķernieku trasē - GAZ, Volga, VAZ, VW Golf, Cosworth Sierra, Formula Estonia15M
10:00 Biķernieku trases rekorda uzstādīšana ar Renault Formula1
11:00 „1000 km Grand Prix Riga” sacensību starts
09:00 – 18:00 Latvijas Gumijlēcēju kluba atrakcijas
09:00 - 20:00 Filmas par autosportu „Ātruma cilts” kartinga halles kafejnīcā
13:00 – 18:00 RC Drifta Latvijas čempionāta 5. posms
13:00 Rallijkrosa trasē – Drifta šovs - izrāde
14:30 Rallijkrosa trasē – „Ātruma Cilts” Zelta Mopēds sacensības
16:00 Rallijkrosa trasē - Rallija šovs
17:30 Rallijkrosa trasē - Rallijkrosa mini sacensības
19:30 - 21:00 „1000km Grand Prix Riga” uzvarētāju apbalvošana (precīzs laiks atkarīgs no pirmās „1000km Grand Prix Riga” sacensību finišējušās automašīnas)
22:00 Afterparty ar „1000km Grand Prix Riga” sportistiem Ātruma Cilts hallē

Sīkāka informācija par sacensībām, to norisi un dalībniekiem atrodama www.1000km.lv


„1000km Grand Prix Riga” oficiālais auto: Renault. Sponsorē: Ramirent un Konekesko. Atbalsta: Canon IB Serviss, Kafejnīca Silts, Uzvelckreklu.lv, Europa City Hotel, Statoil un riepu serviss R1. Ātrumu nodrošina: Ātruma Cilts. Informatīvie atbalstītāji: Neatkarīgā Rīta Avīze, TV6, Star FM, Draugiem.lv, Sportacentrs.com, TV Motors, Whatcar.lv, 4Rati.lv. Oficiālais foto: Go4Speed.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti