Rallijā «Kurzeme 2010» brauks Džeimsa Bonda tvarstītājs

 
17.augusts 2010 8:00

Šī gada Latvijas autorallija čempionāta sestajā posmā, rallijā Kurzeme 2010, uz starta stāsies ne vien pašmāju un tuvāko kaimiņvalstu spēcīgākie braucēji, bet arī cilvēks, kuram savulaik sanācis dzīties pakaļ britu slepenajam aģentam Džeimsam Bondam.

Savu piedalīšanos rallijā Kurzeme 2010 ir apstiprinājis Lielbritānijas autorallija braucējs Marks Higinss. 1971. gadā dzimušais autosportists, kurš savas gaitas motoru sportā agrā jaunībā sāka pie kartinga stūres, nu jau 22 gadus ir profesionāls autosportists un šobrīd ir godājams kā trīskārtējs Lielbritānijas autorallija čempions, pie tam pirmo titulu Higinss izcīnījis jau 25 gadu vecumā.

Rallijā Kurzeme 2010 Higinss uz starta stāsies ar MML sagatavotu Mitsubishi Lancer EVO X N4 klases mašīnu un brauks Latvijas čempionāta ieskaitē. Tas var radīt pamatīgas izmaiņas rezultātu tabulā, kur patlaban vadošos četrus braucējus šķir tikai desmit punkti.

Lai arī autorallijs arvien ir Higinsa pamatnodarbošanās, par vienu no aizraujošākajām ar auto saistītajām nodarbēm ārpus sacīkšu trases uzskata kaskadiera darbu, bet tā augstākais punkts bijusi piedalīšanās 2008. gadā iznākušās kinolentes Quantum of Solace filmēšanā.

Filmā viņš gan nepilda slepenā aģenta pienākumus, tomēr ir labi pamanāms kā sliktais puika vienā no filmu atklājošajām pakaļdzīšanās epizodēm - viņš cenšas panākt aktiera Daniela Kreiga atveidoto Džeimsu Bondu, kurš pa šauriem Itālijas ceļiem traucas pie sava dienesta automobiļa Aston Martin stūres.

"Marks Higinss ir pasaules klases braucējs, kurš savas karjeras laikā ir braucis faktiski ar visām WRC klases automašīnām. Uz ralliju Kurzeme 2010 mēs viņu uzaicinājām kā vienu no favorītiem N4 klasē. Protams, nav noslēpums, ka uz Latvijas ceļiem ļoti ātri ir vietējie rallisti un ārzemniekiem parasti klājas ļoti grūti, bet, ņemot vērā Higinsa pieredzi, šim vīram varētu izdoties uzvarēt," norāda rallija Kurzeme 2010 organizators Uldis Hmieļevskis.

Rallijā Kurzeme kā allaž ies ļoti karsti, jo bez Džeimsa Bonda vajātāja uz starta stāsies ne vien Latvijas, bet arī tuvāko kaimiņvalstu spēcīgākie braucēji un viņu vidū būs arī Ukrainas godalgotākā komanda Mentos Ascania Racing Team, kas Ukrainas čempionātā laurus plūkusi pēdējos astoņus gadus pēc kārtas un arī šogad ir uz pareizā ceļa, lai tradīcijas turpinātu. Tāpat uz starta stāsies arī spēcīgākie Baltijas WRC klases automašīnu piloti – Georgs Gross no Igaunijas, kā arī Ivars Vasaraudzis un Raimonds Kisiels no Latvijas. Dalību rallijā Kurzeme 2010 ir apstiprinājis arī viens no ātrākajiem liepājniekiem Dans Leščs, kā arī ātrākais lietuviešu N4 klases braucējs Vītauts Šveds.

Un vēl ir svarīgi atcerēties, ka šā gada rallijs Kurzeme būs kas vairāk nekā tikai rallijs - tas būs ātruma festivāls, kura laikā Liepājā būs ne tikai rallijs un rallijsprints, bet arī drifts, motokross, supermoto un arī ātrumlaivas, jo tieši vēju pilsēta izvēlēta par vietu, kur notiks pēdējais Latvijas čempionāta posms ūdens moto sportā ātrumlaivām.

Ātruma festivāls Rallijs Kurzeme 2010 notiks augusta pēdējā nedēļas nogalē. Tas sāksies ar testa ātrumposmu jeb tā dēvēto shakedown Kalvenē 26. augusta pēcpusdienā, ar plašu motoru sporta un izklaides programmu, kuras laikā rallija fanus ar grandiozu šovu priecēs Radio 101 dīdžeji un grupa Labvēlīgais tips, turpināsies piektdien un sestdien, un noslēgsies svētdien, 29. augustā ar Krievijas dziedātājas Pelagejas koncertu Liepājas Olimpiskajā Centrā.

Ieejas kartes par iepriekšpārdošanas cenu Ls 4,90 uz ralliju un visiem ātruma festivāla pasākumiem var iegādāties Skandi Motors Ģimenes autocentrā (Rīgā, Lielirbes ielā 32 un Liepājā, Brīvības ielā 146c). Savukārt visi, kas veiks remontdarbus Skandi Motors servisos vismaz 50 latu vērtībā, saņems divas ieejas kartes bez maksas (akcija spēkā no 05.08.-26.08.2010). Vairāk informācijas www.skandimotors.lv un www.skandimotorsliepaja.lv.

Ātruma festivālu Rallijs KURZEME 2010 piedāvā: Energoremonts Rīga, Lauma Fabrics, Liepājas pilsēta un Liepājas Osta, Cēsu alus, Canon IB Serviss. Oficiālais auto no Skandi Motors, sakarus nodrošina LMT. Info atbalsts – LNT, TVNET, Radio101 un Rietumu Radio.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti