Šlēgelmilhs dodas cīņā uz Nīderlandi 1

 
20.augusts 2010 0:01

Zandvortas trasē Nīderlandē šīs nedēļas nogalē norisināsies "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" čempionāta sestais posms.

Sacensību norises vietā jau ieradies arī 22 gadus vecais latviešu autosportists Haralds Šlēgelmilhs, kurš jau trešo posmu pēc kārtas centīsies iekļūt labāko desmitniekā.

Zandvorta latviešu braucējam nav tik labi zināma kā citas trases, tostarp pagājušā posma norises vieta Nirburgringa, taču Šlēgelmilhs arī šeit savā karjerā ir braucis. Vēl 2007. gadā viņš Zandvortā startēja "F3 EuroSeries" sacensībās, kad pirmajā braucienā izstājās, bet otrajā spēja izcīnīt astoto vietu. Piektdien nedaudz vairāk kā 4 km garajā trasē, kā ierasts, tiks aizvadīti treniņbraucieni, sestdien risināsies kvalifikācija, bet sacensību starts tiks dots svētdien, 22. augustā, plkst. 11:25 pēc Latvijas laika.

Zandvorta var lepoties ar senu un bagātu vēsturi. Ziemeļjūras krastā sacīkšu trase tika uzcelta jau 1949. gadā un 30 reizes te notikuši arī pasaules čempionāta posmi Formulā 1. Uzvaras savā laikā Zandvortā guvuši tādi izcili braucēji kā Džims Klarks, Alēns Prosts, Džekijs Stjuarts, Nikijs Lauda un citi, bet mūsdienās trasē pārsvarā tiek rīkotas Formulas 3 un salonmašīnu sacīkstes, tostarp DTM. Šonedēļ Nīderlandē iegriezīsies arī Vācijā bāzētais "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" čempionāts, līdz kura izskaņai atlikuši vēl četri posmi.

Iepriekšējā čempionāta posmā Nirburgringas trasē Haralds Šlēgelmilhs savus līdzjutējus iepriecināja ar apskaužamu cīņassparu un finišā iegūtu astoto vietu. Ja ne tiesnešu apšaubāmais lēmums piešķirt sportistam 30 sekunžu sodu Norinringā, latvietis jau divu posmus pēc kārtas oficiāli būtu kvalificējams kā pirmā desmitnieka braucējs. Katrā ziņā, Konrad Motorsport komandas pārstāvis arī Zandvortā mērķēs uz desmitnieku un arī kopvērtējumā tiek liktas cerības pakāpties augstāk par 16. pozīciju.

Šlēgelmilha sniegumu debijas sezonā slavē gan sacīkšu komentētāji, gan arī pats Konrad Motorsport īpašnieks. Kļuvis zināms, ka Haraldam jau piedāvāts līgums nākamajā sezonā startēt līdzīgā čempionātā, kur par pamatu tiks izmantotas jaunā modeļa Mercedes-Benz SLS sacīkšu mašīnas. Konrad Motorsport jau ir pieteikušies šim čempionātam, taču Šlēgelmilhs pagaidām apstiprinošu atbildi nav sniedzis. Joprojām notiek darbs pie tā, lai karjeru sportists varētu turpināt formulās. Ja viss ritēs pēc plāna, sīkākas ziņas varēsim pavēstīt jau septembrī. Galvenais mērķis ir un paliek iekļūšana GP2 čempionātā, kas ir tikai viens pakāpies no Formulas 1.

"Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" kopvērtējums

Vieta Pilots Valsts Komanda Punkti
1. Nicolas Armindo Francija Attempto 83
2. Uwe Alzen Vacija Herberth 63
3. Nick Tandy Lielbritanija Konrad 61
4. Robert Renauer Vacija Herberth 52
5. Martin Ragginger Austrija Schnabl 48
6. Niclas Kentenich Vacija Farnbacher 43
7. Sean Edwards Lielbritanija Tolimit 40
8. Philipp Wlazik Vacija Attempto 36
9. Sascha Maassen Vacija Tolimit 35
10. Robert Lukas Polija Forch 28
11. Stefan Wendt Vacija Schnabl 27
12. Christian Engelhart Vacija MRS 26
13. David Sigacev Krievija Seyffarth 25
14. Hannes Plesse Vacija Schnabl 24
15. David Mengesdorf Vacija Seyffarth 23
16. Haralds Šlēgelmilhs Latvija Konrad 17
= Florian Scholze Vacija Attempto 17
18. Clemens Schmid Austrija Seyffarth 9
19. Tim Sandtler Vacija MRS 8
20. Ferdinand Stuck Austrija Farnbacher 6
21. Stefan Bilinski Polija Forch 4

 
Visi komentāri
 
278349. viesis 20.augusts 2010 7:27
0 0 Atbildēt

Lai veicas ātrāk tikt F-1....!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti