Šlēgelmilhs izcīna 11. vietu sacīkstēs Nīderlandē

 
23.augusts 2010 8:16

Notikumiem bagāts izvērtās "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" čempionāta sestais posms, kas šodien noslēdzās Nīderlandē.

Haralds Šlēgelmilhs sākumā bija spiests zaudēt trīs pozīcijas, taču vēlāk tika garām četriem sportistiem un finišēja 11. vietā, uzreiz aiz šī čempionāta līdera Nikolā Armindo. Uzvaru posmā izcīnīja Šlēgelmilha komandas biedrs Niks Tendijs.

Zandvortas trasē Haralds Šlēgelmilhs vienīgo reizi sacensībās bija piedalījies 2007. gadā, toreiz vēl startējot Formulā 3, tādēļ piektdienas treniņbraucienos bija daudz ko apgūt. Pirmajā treniņā piektdien trase izrādījās smilšaina, jo tā uzcelta Ziemeļjūras piekrastes kāpās, bez tam kādu laiku pirms 35 minūtes garās sesijas beigām ļoti iespaidīgu avāriju piedzīvoja Stefans Vents (mašīna pēc ietriekšanās drošības nožogojumā uzlidoja gaisā un apgāzās uz jumta), kā dēļ tiesneši izkāra sarkanos karogus. Šlēgelmilhs uzrādīja 11. labāko laiku un līderim zaudēja 2.9 sekundes.

Otrajā treniņā, kas arī ilga 35 minūtes, Šlēgelmilhs turpināja progresēt. Ja pirmajā sesijā viņa labākais laiks bija 1:47.774, tad tagad jau Konrad Motorsport pilots Zandvortas apli veica ar rezultātu 1:44.767. Pats savu rezultātu latvietis bija uzlabojis par 3 sekundēm, savukārt no līdera atpalika vairs tikai 1.9 sekundes. Kopsummā šajā treniņā tas viņam deva 12. vietu, turklāt atklājās, ka pirmo sesijas daļu sportists trasē pavadīja ar bojātām riepām. Kā zināms, tad šajā čempionātā treniņbraucienos tiek izmantotas iepriekšējās sacīkstēs jau lietotas riepas.

Sestdien notika kvalifikācijas braucieni, kas šoreiz bija mazliet citādā formātā. Jau pašā kvalifikācijas sākumā Olivera Tīlemana dēļ tiesneši atkal bija spiesti izkārt sarkanos karogus un tika nolemts cīņu par pirmo starta vietu neorganizēt divās daļās. Parasti ātrākie desmit cīnās atsevišķā sesijā, taču šoreiz pilnīgi visiem tika atļauts braukt līdz pašām beigām.

Sākums Šlēgelmilham diemžēl nebija veiksmīgs, jo sarkanie karogi tika izkārti brīdī, kad sportists veica savu trešo apli. Ar šīm riepām tieši trešais aplis ir svarīgākais, jo tad tās sasniedz savu optimālo kondīciju un iespējams uzrādīt vislabākos apļu laikus. Atstatums līdz vadošajiem braucējiem līdz ar to bija liels. Viss mainījās pēc pirmajiem sešiem apļiem, kad viņa "Porsche" automašīnai tika uzmontēts otrais riepu komplekts. Ar to tad arī sportists sasniedza savu personisko nedēļas nogales rekordu 1:43.116 un ieguva 11. starta pozīciju. Šlēgelmilha komandas biedri Niks Tendijs un Jāps van Lāhens, kurš šajā trasē strādā par instruktoru un Konrad Motorsport vienībai pievienojies uz vienu posmu, ieguva pirmās divas starta vietas. Jāpiemin, ka pirms aptuveni nedēļas Tendijs sava ar pārinieka palīdzību šeit bija veicis testus.

Sacensības, kas norisinājās svētdien rīta pusē, izvērtās aizraujošas, taču Haraldam Šlēgelmilham nebija iespēju pacīnīties par pirmo desmitnieku. Vienubrīd sportists pat bija atkritis uz 15. pozīciju, tomēr cīņas spars un arī konkurentu neveiksmes ļāva finišēt 11. vietā. Par uzvarētājiem tikmēr kļuva pieredzējušie Konrad Motorsport braucēji Niks Tendijs un Jāps van Lāhens, kuru sniegums Zandvortā bija patiesi sensacionāls. Tendijs jau ar pirmo apli sāka strauji atrauties no sekotājiem un finišā iebrauca 14 sekundes priekšā Van Lāhenam. Ārkārtīgi grūti klājās čempionāta līderim Nikolā Armindo, kurš startēja septītais, bet līdz finišam pazaudēja vairākas pozīcijas un galu galā palika desmitais, finišējot priekšā Šlēgelmilham.

Latvijas pārstāvis startā vienu vietu tomēr pazaudēja, jo garām tika treniņos avarējušais Stefans Vents, un atkrita uz 13. pozīciju, kurā arī noturējās līdz septītajam aplim. Tālāk savu agresīvo braukšanas manieri nodemonstrēja Roberts Lukass, kurš dzelteno karogu zonā uzstādīja savu tā brīža rekordu, lai gan tobrīd visiem bija jāpiebremzē, un mirkli vēlāk metās apdzīt divus priekšā braucošos, tostarp Šlēgelmilhu. Rezultātā mūsu sportists atkrita pat uz 15. pozīciju, taču jau dažus apļus vēlāk Lukasam tika piespriests sods un Haralds atguva vismaz 14. vietu. Turpinājums bija ne mazāk interesants.

11. aplī grantī izslīdēja Stefans Vents, līdz ar to Šlēgelmilhs ieguva vēl vienu pozīciju, bet 15. aplī latvietis pats saviem spēkiem apdzina krievu pilotu Davidu Sigacevu. Pēdējā aplī veiksme atgriezās vēlreiz, no trases izlidoja arī priekšā braucošais Kristians Engelharts, kas ļāva finišu Šlēgelmilham šķērsot 11. vietā, tikai pozīciju aiz čempionāta līdera Nikolā Armindo. Interesanti, ka arī Haralda sacīkšu ātrākais aplis bija labāks kā francūzim.

Kopvērtējumā pēc aizvadītiem sešiem posmiem vadību saglabā Hermes Attempto Racing līderis Nikolā Armindo, taču pēc šīs tik veiksmīgās sacīkstes nu jau vairs tikai 9 punktus atpaliek Niks Tendijs. Haralds Šlēgelmilhs sacensībās Zandvortā izcīnīja 6 punktus un kopvērtējumā tagad latviešu autosportistam jau 23 punkti. Nākošais "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" posms notiks 5. septembrī Brendshečā, Lielbritānijā.

Sacensību rezultāti

Vieta Pilots Komanda Apļi Laiks
1. Nick Tandy Konrad 19 -
2. Jaap van Lagen Konrad 19 +14.264
3. Uwe Alzen Herberth 19 +16.537
4. Robert Renauer Herberth 19 +17.146
5. Sean Edwards Tolimit 19 +26.107
6. Philipp Wlazik Attempto 19 +34.548
7. Sascha Maassen Tolimit 19 +36.284
8. Martin Ragginger Schnabl 19 +36.289
9. David Mengesdorf Seyffarth 19 +44.899
10. Nicolas Armindo Attempto 19 +45.567
11. Haralds Šlēgelmilhs Konrad 19 +46.131
12. David Sigacev Seyffarth 19 +46.246
13. Christian Engelhart MRS 19 +47.039
14. Florian Scholze Attempto 19 +47.378
15. Hannes Plesse Schnabl 19 +49.898
16. Clemens Schmid Seyffarth 19 +1:00.563
17. Robert Lukas Forch 19 +1:12.248
18. Oliver Tielemans MRS 19 +1:21.518
NF Stefan Wendt Schnabl 11 +8 apļi
NF Stefan Bilinski Forsch 6 +13 apļi

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti