Skandi rallija komanda nopietni gatavojas cīņai par uzvarām rallijā «Kurzeme 2010»

 
27.augusts 2010 10:11

Skandi rallija komanda, startējot ar trim ekipāžām, 27. un 28. augustā rallijā Kurzeme 2010, kas notiks Liepājā un tās apkārtnē, gatavojas cīnīties par uzvarām.

Viena no trijām komandas sporta automašīnām tiks uzticēta profesionālam rallija pilotam, trīskārtējam Lielbritānijas rallija čempionam, anglim Markam Higinsam un viņa stūrmanim, īram Rorijam Kenedijam. Šī ekipāža “Kurzeme 2010” startēs ar kompānijas MML Sports sagatavoto Mitsubishi Evolution X Group N rallija automobili.

Rallijs Kurzeme ir viens no interesantākajiem un ātrākajiem Latvijas rallija čempionāta posmiem. Lai arī ārvalstu sportistiem tajā parasti ir ļoti grūti cīnīties ar Latvijas rallija pilotiem, kuri vietējos ātrumposmus ļoti labi pazīst, Skandi rallija komanda cer, ka Marks Higins, pateicoties savai pieredzei, spēs mēroties spēkiem ar Latvijas sportistiem un "pielies eļļu ugunij" – ieviesīs nelielas korekcijas Latvijas čempionāta kopvērtējumā N4 klasē, kā arī pierādīs Mitsubishi Evolution X Group N rallija automobiļa, kas savu pasaules pirmizrādi pirms gada piedzīvoja tieši Latvijā, konkurētspēju.

Par uzvaru kopvērtējumā cīnīsies arī Skandi rallija komandas ekipāža – Ivars Vasaraudzis un Pēteris Spredzis ar savu Mitsubishi Lancer WRC sporta automobili. Vasaraudzis pirms došanās uz ralliju Kurzeme 2010 izteica cerības, ka vismaz šoreiz izdosies patiesi interesanta cīņa ar igauņu Georga Grosa un Raigo Moldera ekipāžu, kura startēs ar Ford Focus WRC. "Līdz šim mums nav izdevies kārtīgi pacīnīties, jo iepriekšējos rallijos vai nu Grosu vai mūs abus vajāja kādas likstas. Ceru, ka šoreiz nekas netraucēs mēroties spēkiem," pauž Ivars Vasaraudzis.

Ivars Vasaraudzis arī atzīst, ka N4 klasē šoreiz var izraisīties tik asas cīņas, ka rallija kopvērtējuma līderim var nākties braukt maksimāli ātri, lai nosargātu savas pozīcijas. "Lai arī mans jaunais komandas biedrs Marks Higins nav braucis Latvijas rallijos, viņa profesionalitāti un pieredzi nedrīkst nerespektēt. Šajā rallijā kļūdīties nedrīkstam, jo tas mums var maksāt uzvaru," piebilst Ivars Vasaraudzis.

Trešajā Skandi rallija komandas ekipāžā ar Mitsubishi Lancer WRC sporta automobili startēs Raimonda Kisiela un Arņa Roņa tandēms, kurš debitēja Mad-Croc Rally Estonia 2010 un izrādījās visai veiksmīgs, jo šajā grūtajā un sarežģītajā rallijā tika izcīnīta bronzas godalga A8 klases ieskaitē.

Pirms rallija Kurzeme 2010 visas trīs kompāniju LDz Cargo, Pata AB un Gjensidige atbalstītās ekipāžas Kurzemes pusē aizvadīja apjomīgu testu un treniņu dienu un ir apņēmības pilnas cīnīties par uzvaru.

Plašāku informāciju par ralliju Kurzeme 2010 ir iespējams atrast mājas lapā www.autorally.lv, bet par Skandi rallija komandu – www.skandirallyteam.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti