Sestdien Mūsā Latvijas autokrosa čempionāta drāmas atrisinājums

 
1.septembris 2010 11:36

Sestdien, 4. septembrī pl.11:00 sāksies Latvijas čempionāta un Baltijas kausa autokrosā, kā arī folkreisa sacīkste. Tās uzdevums – sadalīt uzvaras un punktus minētajos vērtējumos.

Galvenā intriga: šis būs Latvijas čempionāta pēdējais posms. Tā kā nevienā no četrām čempionāta klasēm vēl nav zināms uzvarētājs, Mūsa sacīkste būs pēdējo gadu lielākās autokrosa drāmas atrisinājums.

Uz starta Latvijas čempionāta ieskaitē stāsies 1600, 2000 Super, Open un B600 bagiju kategorija. Baltijas kausa ieskaitē D-1A, 2000 Super un Open klase, kurā startēs arī pilnpiedziņas mašīnas, kā arī D-3A bagiju klase. Latvijas un Baltijas salonautomašīnu braucēji (1600/D-1A, 2000 Super un Open) startēs apvienotos braucienos, līdz ar to katrā klasē par uzvaru cīnīsies gandrīz divdesmit dalībnieku.
Pēdējais kausa posms arī VAZ Klasika klasei, bet priekšpēdējā lielā sezonas cīņa folkreisam.

Latvijas čempionāta četrās klasēs šajā sezonā maksimāla intriga. 1600 klasē divi titula pretendenti, Open un B600 – pa trim, bet 2000 Super – četri! Nav šaubu, ka pēdējais posms būs dramatisks ne tikai Mūsas trases smiltīs, bet arī kopvērtējuma tabulās. Šogad salonmašīnu cīņas aizvadītas piecos posmos: Smiltene-1, Brenguļi-1, Brenguļi-2, Priekule, Smiltene-2. B600 klasei abu Brenguļu sacīkšu vietā posmi Mūsā un Priekulē. Šobrīd laiks sestajam posmam Mūsā.

1600 klasē par čempiontitulu cīnīsies Andis Kļava (83 punkti) un Andris Priedītis (81). Starp abiem šobrīd ir divi punkti Kļavas labā, kas ir minimāls pārsvars. Pēdējo posmu tendences liecina, ka Andis nedaudz zaudējis pozīcijas, jo pēdējā laikā sasniegta viena ceturtā vieta Priekulē un trešā vieta Smiltenē-2. Tiesa, arī Priedītim iet kā pa kalniem – pēc pārliecinošas uzvaras Priekulē sekoja vāja sacensība Smiltenes-2 dubļos. Kurš no viņiem uzvarēs čempionātā, nav skaidrs. Iespējams, nedaudz priekšrocības ātrajā trasē būs Priedīša pusē.
Citi sportisti uz čempiontitulu nepretendē, lai gan teorētiskas iespējas pastāv vēl četriem (!) dalībniekiem: Reinim Lilienšteinam (69), Andim Vanteram (66), Jānim Liderim (66) un Kasparam Sileniekam (64). Par uzvaru, ja dalībnieku skaits ir lielāks par septiņiem, piešķir 20 punktus.

2000 Super klasē divi reālākie pretendenti ir Jānis Spīķis (29) un Jānis Berķis (28). Taču nopietni pretinieki būs arī sekotāji Māris Ločmelis (24) un Aldis Kasparovičs (23). Abu Jāņu duelis būs intriģējošs, jo, cik viens ir ātrs un pārgalvīgs, tik otrs stabili braucošs. Jāpiebilst, ka Spīķis iepriekšējā posmā izglāba cerības uz titulu ar veiksmes palīdzību: pirms Smiltene-2 posma Jānim gandrīz vairs nebija iespēju noturēties cīņā par čempiona titulu, taču līderu Berķa un Ločmeļa izstāšanās viņu negaidīti atgrieza līderpozīcijās.
Klases īpašā intriga ir iespējamā bijušā čempiona Ulvja Bujāna atgriešanās. Bez jau minētajiem sportistiem viņš noteikti būs favorītu pulkā.

Open klasē līderpozīcijā pirms pēdējā posma atrodas Jānis Kozlovskis (33), bet viņa sīvākie konkurent ir turpat tuvumā: pēdējo gadu Latvijas čempionam Raimondam Jerānam, kā arī tikai pirms gada debitējušajam Jānim Vanagam ir pa 30 punktiem. Lai gan Kozlovskim ir nelielas priekšrocības, titula dalīšana, lielākoties, nozīmēs – kurš uzvar pēdējā posmā, tas čempions. Šķiet, galvenais duelis notiks starp iepriekšējo sezonu titulu dalītājiem Kozlovski un Jerānu, taču Vanaga prasme izmantot līderu kļūdas kļuvusi uzkrītoša.

B600 klasē trīs čempiontitula kārotāji – visi gados jauni sportisti. Ģirts Zīle – pērnais vicečempions un šā gada favorīts – sakrājis 52 punktus, bet Otto Vočtavs un Jānis Baumanis guvuši pa 48 punktiem. Lai gan Zīle saglabā favorīta statusu, viņa cīņa ar konkurentiem, sevišķi Vočtavu, būs ļoti smaga.

VAZ Klasikas klases kausā pēc uzvarētām visām iepriekšējām sacīkstēm Imants Kolomenskis kļuvis neaizsniedzams konkurentiem. Taču klase būs interesanta milzīgā dalībnieku skaita dēļ – kopā ar lietuviešiem pieteikušies 17 braucēji.

Svarīga sacīkste arī folkreisā – Vasaras kausa priekšpēdējais posms, Zemgales kausa priekšpēdējā un Kurzemes reģiona pēdējā sacīkste. Vasaras kausā, kas ir Latvijas centrālais folkreisa seriāls, šobrīd līderis ir rīdzinieks Mārtiņš Lapsa (41), seko jelgavnieks Artūrs Bāriņš (40) un Jānis Nikels (39) no Strenčiem.

Latvijas sportistiem ir visas iespējas gūt panākumus arī šīs sezonas Baltijas kausā. Mūsā notiks priekšpēdējais – ceturtais – posms.

Atgādinām, ka sacīkstei, kura notiks sestdien, 4. septembrī, biļešu iepriekšpārdošana jau sākusies un tās iegādājamas „Biļešu Serviss” kasēs! Iespējams, aizraujošā sacīkste būs labākā dāvana jūsu skolniekam mācību gadu iesākot!

Informācija par autokrosu un folkreisu Mūsā: www.musa.lv un www.autocross.lv.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti