Aizvadīts supersprinta kausa Smiltenes posms

 
15.septembris 2010 9:02

Smiltenē, Tepera trasē aizvadīts Auto Stils supersprinta kausa izcīņas priekšpēdējais – ceturtais – posms. Uzvaras klasēs guva Kārlis Nebars, Zigurds Kalniņš, Jānis Ivanovskis, Sandis Laukšteins, Jānis Cielēns, Egils Īle, Andris Vovers un Gatis Liepiņš. Labākais U18 junioru ieskaitē – Atis Līcis.

Supersprinta sacīkstes kopvērtējumā uzvaru guva Kārlis Nebars, kurš pārstāv 4WD+ klasi. Arī nākamajās vietās klašu uzvarētāji – otrais Zigurds Kalniņš no 4WD Open klases, trešais – Jānis Ivanovskis no 4WD klases. Interesanti, ka Zigulrds Kalniņš bija ātrākais visos trijos braucienos, tomēr supersprinta rezultātu vērtēšanas specifika – vērtēt braucienu laikus, nevis vietas – uzvaru nodeva Nebara rīcībā.

4WD+ klasē aiz Nebara otro vietu sasniedza Valts Zvaigzne, bet trešais – Ainārs Eikerts. Šis trio iekļāvās trīs sekunžu robežās. Klases kopvērtējumā līderpozīcijā nedaudz atrauties no sekotājiem izdevās Agrim Bredikam, neskatoties uz sasniegto ceturto vietu Smiltenē. Viņa galvenie konkurenti pēdējā posmā būs Ints Jeršovs un Kārlis Nebars.

4WD klasē kārtējā Jāņa Ivanovska uzvara nozīmē, ka posmu pirms kausa finiša viņš jau ir nodrošinājis uzvaru kopvērtējumā. Smiltenes sacīksti Ivanovskis aizvadījis pārliecinoši, par sešām ar pusi sekundēm pārspējot lieliski pilnpiedziņas klasē debitējušo Vilmāru Krivadu. Astoņas sekundes no līdera atpalika trešās vietas ieguvējs Edgars Tralla. Kopvērtējumā aiz Ivanovska sarindojušies Tralla un Mārcis Ivanovskis.

4WD Open klasē rallijā zināmais braucējs Zigurds Kalniņš guva uzvaru, par piecām sekundēm apsteidzot ārpus ieskaites vērtēto Danielu Balto. Ieskaitē vērtēto braucēju pulkā labākie aiz Kalniņa bija Kārlis Goldmanis un Ints Jeršovs.
Kopvērtējuma vadībā atrodas Jeršovs, kam seko Goldmanis un Mārtiņš Mietiņš.

FWD 1600 klasē pārliecinošu sniegumu demonstrēja Jānis Cielēns, aiz sevis atstājot kopvērtējuma līderus Gunti Lielkāji un Ati Riekstiņu. Starp Lielkāji un Riekstiņu pēdējā posmā norisināsies cīņa par uzvaru, bet teorētiskas izredzes uz titulu ir arī Raivim Bartušauskim.

FWD 1600+ klasē svarīgu uzvaru kopvērtējuma kontekstā izcīnīja Sandis Laukšteins, aiz sevis atstājot šajā sacīkstē pārsteigušo Jāni Cielēnu, kā arī divus galvenos konkurentus Jāni Kārkliņu un Ati Līci. Kopvērtējumā Laukšteins palielinājis pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem un, lai arī situācija vēl ne tuvu nav droša, Laukšteins kļuvis par galveno uzvaras pretendentu.

RWD klasē atkal pirmās divas vietas – kā katrā sacīkstē šosezon – sagrāba klases līderi Andris Vovers un Normunds Orlovs. Tiesa, Orlovs otro vietu izrāva, tikai par trešdaļu sekundes apsteidzot trešajā vietā esošo Aigaru Tīdmani. Klases rezultāti ļoti blīvi, jo Tīdmanis uzvarētājam zaudēja tikai 1,13 sekundes.
Arī kopvērtējumā Vovers ir pirmais un Orlovs otrajā vietā. Sīva cīņa būs par trešo vietu, uz kuru visreālāk pretendē Edgars Vāvers un Aigars Tīdmanis.

2WD Open klasē uzvaru Smiltenē sasniedza Egils Īle, par gandrīz piecām sekundēm pārspējot Arti Bruzīti. Interesanti, ka trešās vietas ieguvējs Edgars Balodis no Bruzīša atpalika par 0,01 sekundi.
Kopvērtējumā pēc uzvaras Smiltenē Egils Īle atrāvies no sekotājiem Mārtiņa Vītola un Edgara Baloža.

VAZ Historic Open klasē pēc uzvaras pēdējā posmā Gatis Liepiņš ir gandrīz nodrošinājis uzvaru kopvērtējumā – par kausa ieguvēju viņu nevar dēvēt vienīgi pāris trūkstošu punktu dēļ. Sacīkstē otro vietu guva Raivis Grīnfelds, bet trešais – Ivars Kalniņš.
Kopvērtējumā aiz Liepiņa otrajā vietā atrodas Ingus Kalniņš-Kalenieks, trešais – Nauris Grīntāls.

U18 junioru ieskaitē pirmais trijnieks kopvērtējuma vadošo pozīciju secībā: Atis Līcis, Mairis Laukšteins, Ģirts Vītiņš. Komandu vērtējumā vadībā Quattro Ledlauži, seko MDT un Uzlīmes.net vienība.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti