Kā sadalīt čempionāta godalgas rallijā «Latvija 2010»

 
15.septembris 2010 15:40

Latvijas autorallija čempionāta pēdējais posms, rallijs „Latvija 2010”, kas 25. un 26. septembrī norisināsies Jūrmalas un Kuldīgas apkārtnes ceļos, ļaus uzzināt ne tikai vēl nenoskaidrotos Latvijas čempionus, bet arī pārējo godalgoto vietu sadalījumu.

Atgādinām, ka pirms izšķirošās sacīkstes zināms vienīgi N4 klases čempionu duets – Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, bet viņu LMT Rallija komanda kļuvusi neaizsniedzama vienību vērtējumā.

Kā vakar tika lemts jūlijā aizvadītā rallija „Latgale 2010” komisāru sēdē, N4 klasē rezultāti šajā rallijā palikuši nemainīgi arī pēc degvielas paraugu nosūtīšanas uz pārbaudēm Vācijā. Sacīkstē tika ņemti paraugi no N4 klases pirmo trīs vietu ieguvēju mašīnām, to skaitā Latvijas čempionāta ekipāžām Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals un Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Līdz ar to Latvijas čempionāta kopvērtējumā situācija nemainās (pilns kopvērtējums -- www.autorally.lv, rallija „Latgale 2010” komisāru 14.09.2010. lēmums – www.laf.lv). Jāpiebilst, ka šīs sezonas Latvijas čempionāta kopvērtējumu veido katras ekipāžas pieci labākie rezultāti šīs sezonas septiņos posmos.

N4 klasē pēc jauno čempionu Neikšāna/Dzirkala priekšlaicīgas noskaidrošanas rallijā „Latvija 2010” atliek uzzināt pārējo medaļu likteni. Uz otro vietu pretendē trīs ekipāžas – no troņa gāztie čempioni Aivis Egle/Mārtiņš Jerums (Tieto Kronus Rally Team), Vorobjovs/Zicāns (Vorobjovs Racing) un Māris Neikšāns/Raivis Jansons (LMT Rallija komanda). Punktu skaita ziņā nedaudz izdevīgākā pozīcijā ir Egle/Jerums, taču konkurentu nonākšana priekšā ekipāžai pēdējā sacīkstē var sudraba medaļas likteni lemt par labu citiem.
Neikšānam/Jansonam cerības uz otro vietu var sarūpēt uzvara un konkurentu vājš sniegums. Gan viens, gan otrs elements rallijā vienmēr ir iespējams. Tātad cīņa par medaļām būs spraiga.

A Plus klasē jānoskaidro Latvijas čempions, turklāt līdzjutēji šo cīņu jau uztver visai principiāli: pirmkārt, vai čempiontituls paliks Latvijā, vai arī to sagrābs lietuvieši. Otrkārt, vai Latvijas ātrākā rallija mašīna formāli būs WRC automobilis, vai tomēr tehnikas brīnumu punktu skaita ziņā izdosies apspēlēt kādam ar nedaudz vājāku tehniku.
Runa ir par Ivara Vasaraudža/Pētera Spredža (Mitsubishi Lancer WRC, Skandi Auto Rallija komanda) un Roka un Ingas Lipeiķu cīņu par uzvaru A Plus kopvērtējumā. Pašlaik līderpozīcijā ir lietuvieši, jo Vasaraudzis/Spredzis nav startējuši visos sezonas posmos, turklāt cīņu saasināja Latvijas vadošās ekipāžas izstāšanās iepriekšējā posmā. Aprēķins gan ir salīdzinoši vienkāršs – ja Vasaraudzis/Spredzis uzvar rallijā „Latvija 2010”, viņi kļūst par Latvijas čempioniem.
Interesanta cīņa arī par trešo vietu starp Raimondu Kisielu (Skandi Auto Rallija komanda) un Mārtiņu Svili/Aivi Aizsilnieku. Atmetot sliktākos rezultātus nedaudz priekšā atrodas Kisiels, taču pārsvars pār konkurentiem ir niecīgs.

2WD klasē ir gandrīz skaidrs, ka čempiontituls pametīs Latviju, jo no sekotājiem atrāvušies ir lietuvietis Roks Kvarciejus un igaunis Rolands Murakass. Abi ir līdzīgās pozīcijās čempiontitula dalīšanā, kas lielā mērā nozīmē – kurš pirmais pēdējā posmā, tas uzvarētājs.
Taču ir teorētiskas iespējas čempiontitulam palikt arī Latvijā. Ja abas ārzemju braucēju ekipāžas piedzīvo neveiksmi un negūst punktus, bet uzvaru izcīna Arago Motorsport vienība Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds, kas gan vēl nav pieteikusies sacīkstei, par čempioniem kļūtu latvieši. Tiesa, tieši Kvarciejus un Murakasa stabilitāte un prasme tikt līdz finišam ir viena no šīs sezonas panākumu atslēgām.

Kvarciejus un Murakass ir līderi arī Latvijas čempionāta Junioru ieskaitē. Tāpat kā Latvijas čempionāta iznākums, arī uzvara šajā vērtējumā atkarīga no pēdējā posma. Starp citu, līdz ar Latvijas čempionāta Junioru ieskaites cīņām rallijā „Latvija 2010” notiks arī pašas sacīkstes Junioru kausu dalīšana, turklāt ne tikai vienas ass piedziņas klasē, bet arī pilnpiedziņas vērtējumā. Šajā sakarā veidojas pāris labas sacīkšu intrigas, tāpēc rallija par „Latvija 2010” junioru kausa situāciju informēsim plašāk.

Arī Super 1600 kausa izcīņā vēl jānoskaidro labākā mazās motoru darba tilpuma kubatūras ekipāža. Pašlaik vadībā atrodas Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš, kuram būs jācīnās ar Egilu un Māri Īlēm un Oskaru Lazi/Edgaru Ploni.

Vienīgais vērtējums, kurā viss kļuvis skaidrs, ir komandu ieskaite – LMT Rallija komanda pārliecinoši atrāvusies no saviem sekotājiem, priekšlaicīgi nodrošinot uzvaru komandu cīņās.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti