Vasaraudzim un Neikšānam prātā tikai uzvara

 
23.septembris 2010 9:02

21.septembrī Jūrmalā, Līvu Akvaparkā notika preses konference, veltīta Latvijas autorallija čempionāta pēdējam posmam – rallijam „Latvija 2010”.


FOTO: Zigismunds Zālmanis (Nikon)
 

Konferencē piedalījās sacensību direktors Jānis Krastiņš, Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektors Valdis Vītoliņš, SIA „Akvaparks” izpilddirektore Velta Lasmane, kā arī sportisti Ivars Vasaraudzis, Māris Neikšāns un Ivars Caune. Rallijā „Latvija 2010” pieteiktie Vasaraudzis un Neikšāns uz sacīksti dodas ar vienu mērķi – uzvarēt katrs savā klasē, attiecīgi, A Plus un N4.

Ivars Vasaraudzis (Skandi Auto Rallija komanda) var kļūt par Latvijas čempionu, ja uzvarēs sacīkstē. Ja panākums tiks sasniegts, nebūs svarīgi, kurā vietā finišā būs pašreizējais kopvērtējuma līderis lietuvietis Roks Lipeiķis – Vasaraudzis un stūrmanis Pēteris Spredzis vienalga kļūs par Latvijas čempioniem. Taču pilots ir piesardzīgs prognozēs: „Kā pierāda iepriekšējās sacensības, tehniskajos sporta veidos visnegaidītākajā brīdī var uzrasties problēmas. Tā tas bija ar mūsu ekipāžu rallijā „Kurzeme”, kad bija jāizstājas pēdējā ātrumposmā. Taču defektu noskaidrojām un izlabojām, problēmām vairs nevajadzētu būt. Rallijā „Latvija 2010” ir jāuzvar, jo vēlamies būt Latvijas čempioni!”

Māris Neikšāns (LMT Rallija komanda), kurš sezonas pirmajā pusē pat bija kļuvis par N4 klases līderi, pēdējā posmā cer uzvarēt, jo tikai augstākais rezultāts var sagādāt kādu no seriāla medaļām. „Lai gan sezona sākās ļoti cerīgi, dažādu apsvērumu dēļ šobrīd ar stūrmani Raivi Jansonu esam iedzinēju lomā. Būs jābrauc tik ātri, cik vien iespējams. Taču man ir milzīgs gandarījums, ka N4 klasē jau noskaidroti čempioni un tie ir mūsu komandas biedri – brālis Andis un stūrmanis Pēteris Dzirkals! Kā noprotiet, viņiem atdot titulu nav žēl. Rallijā „Latvija 2010” darīsim visu, lai uzvarētu!”

Ivars Caune, kurš šoreiz darbojas rallija eksperta un šovmeņa lomā, atzīmēja, ka sezona ir interesanta, bet Neikšāna/Dzirkala čempiontituls nav liels pārsteigums: „Šī ekipāža vienmēr bijusi ātrāko vidū un šosezon apstākļi sakrita par labu Andim un Pēterim. Šajā konkurencē var uzvarēt jebkurš, bet Neikšāns/Dzirkals šosezon bijuši labākie.”

Caune arī veica demonstrācijas braucienus Līvu Akvaparka teritorijā, kur sestdien notiks rallija „Latvija 2010” pirmais ātrumposms. Lai arī paralēlā sacīkste bieži tiek uzskatīta par prologu, meistars atzīmēja: „Pirmkārt, šajā ātrumposmā būs ļoti viegli kļūdīties un pret apmalēm salauzt piekares daļas. It kā viss ir vienkārši, taču ātrumposms ir mānīgs. Turklāt tā nozīmi nedrīkst nenovērtēt: ja pavērojam iepriekšējā posma pilsētas ātrumposmu Liepājā, tieši tur izšķīrās N4 klases otrās vietas liktenis. Aivis Egle Jānim Vorobjovam rallija finišā zaudēja 1,23 sekundes, bet pirmajā ātrumposmā Aivis bija lēnāks par Jāni 2,2 sekundes. Šie ieskrējiena posmi nav formalitāte!”

Līvu Akvaparka izpilddirektore Velta Lasmane sacīja: „Mēs ar sajūsmu uzņemam Līvu Akvaparka teritorijā šo nozīmīgo sporta notikumu. Turklāt gribu atzīmēt, ka arī sacensību dienā parks darbosies ar pilnu sparu. Vēl vairāk – šķiet, nav daudz autosporta notikumu, kurus var vērot, atrodoties burbuļvannā. Sestdien katram Līvu Akvaparka apmeklētājam būs šāda iespēja! Veiksmi sportistiem un skatītājiem!”

Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektors Valdis Vītoliņš sacīja, ka Jūrmalai rallija ierašanās ir ļoti svarīgs notikums: „Šī sacensība ir vēl viena pilsētas iespēja pierādīt, cik Jūrmala ir skaista un viesmīlīga – arī rudenī. Šī nav pirmā reize, kad rallija posms notiks mūsu pilsētā, un līdzšinējā sadarbība bijusi lieliska. Aicinu visus uz Jūrmalu, lai savām acīm redzētu atraktīvo motoru sporta notikumu visas sestdienas garumā.”

Sacensību direktors Jānis Krastiņš atzīmēja: „Rallijs „Latvija” tradicionāli noslēdz čempionātu, tāpēc ir viena no sezonas nozīmīgākajām sacīkstēm. Arī šogad papildu intriga jau publicētajai rallija programmai būs pēdējā ātrumposma uzvarētājs – tas, kurš uzvarēs sezonas pēdējo braucienu, iegūs Aleksandra Karamiševa ceļojošo kausu. Līdz šim par tā ieguvējiem kļuvuši Andis Neikšāns un Ivars Vasaraudzis. Tāpat intriģējoša cīņa būs par rallija „Latvija 2010” junioru kausu, par kuru cīnīsies gan, tradicionāli, vienas ass piedziņas mašīnu braucēji, gan arī pilnpiedziņas jaunie speciālisti.”

Krastiņš arī vērsa uzmanību uz satiksmes ierobežojumiem rallija laikā: „Skatītājiem pašu ērtībām jāņem vērā ierobežojumi gan Jūrmalā, gan svētdien Kuldīgā un tās apkārtnē. Noteikti sekojiet līdzi norādēm un ceļa zīmēm, lai rallija skatīšanos padarītu ērtāku. Šajā ziņā palīdzēs mūsu izveidotais rallija ceļvedis, kurš iegūstams speciāli izveidotajā „Skatītāja komplektā”.”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti