Rallijā «Latvija 2010» noskaidros labāko rallija junioru

 
23.septembris 2010 9:49

Vēl bez Latvijas čempionāta kopvērtējuma intrigām nedēļas nogalē notiekošajā rallijā „Latvija 2010” notiks sacīkstes atsevišķu nomināciju sadalē.

Rezultātiem būs jāseko līdzi arī rallija „Latvija 2010” Junioru kausā, kurā piedalīsies kā vienas ass piedziņas, tā pilnpiedziņas automašīnu piloti vecumā līdz 25 gadiem. Latviju Junioru kausā pārstāvēs mūsu valsts autosporta ārzemju audzēkņi brits Toms Keivs un krievu sportists Vasīlijs Grjazins. Abi startēs ar pilnpiedziņas automašīnām.

Lai arī vienas ass piedziņas klasē notiek junioru ieskaite visas Latvijas rallija čempionāta sezonas garumā, rallijs „Latvija 2010” atsevišķi izcels pēdējās sacīkstes ātrākos juniorus. Pērn, kas Junioru kauss tika izspēlēts tikai vienas ass piedziņas automašīnu grupā, par uzvarētāju kļuva Toms Keivs, kurš guva panākumu N3 klasē. Keivs aizstāvēs labākā rallija „Latvija” juniora godu arī šogad.

Toms Keivs ir Latvijas rallija līdzjutējiem vairākus gadus pazīstams jauns britu pilots, kura karjera sākās Latvijas rallija un rallijsprinta sacensībās. Šobrīd Keiva darbība attīstījusies līdz startiem ar pilnpiedziņas automašīnām. Keiva sezona šogad ir piesātināta ar sacensībām, taču Toms labprāt startēs arī rallijā „Latvija 2010”. Nedēļas nogales sacīkstē viņš cīnīsies pie Mitsubishi Evo X stūres.


FOTO: Vasīlijs Grjazins (foto autors: Fjodor Ritikoff)

Arī krievu sportists Vasīlijs Grjazins strauji kļūst par Latvijas autosporta kvalitatīvu audzēkni. Tikai pirms nepilna gada viņš iemācījās braukt ar automašīnu, taču ļoti nopietna un profesionāla treniņu programma Latvijā attīstījusi sportistu līdz pienācīgai gatavībai startam rallijā. Savulaik bieži Latvijā startējušā Staņislava Grjazina dēls aizvadījis ne tikai testus un treniņbraucienus, bet arī sacīkstes autošosejā, vasaras autosprintā, supersprintā un rallijsprintā.

Pieminot rallija „Latvija 2010” speciālās balvas, jāatgādina, ka Latvijas čempionāta pēdējā posma pēdējā ātrumposma uzvarētājs saņem Aleksandra Karamiševa ceļojošo kausu. 2008. gadā šo balvu izcīnīja Andis Neikšāns, bet pērn – Ivars Vasaraudzis.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti