Rallijsprinta čempionāta intriga «Latvijā 2010» – Briedis vai Brencis?

 
24.septembris 2010 0:01

Šo sestdien un svētdien Jūrmalā un Kuldīgas apkārtnē tiks aizvadīts Latvijas rallijsprinta čempionāta pēdējais posms rallijs „Latvija 2010”.


Foto: Kaspars Brencis/Armands Ziemelis („Honda Civic Type-R”) pretendē uz 2010. gada Latvijas rallijsprinta čempionu nosaukumu 1600+ klasē. Autors: Dace Janova (Fotoaģentūra „4rati”).
 
 Jau pirms šīm sacīkstēm zināmi čempioni četrās no piecām ieskaites grupām: Rolands Mēnesis/Māris Ziediņš („Mitsubishi EVO”) 4WD+ klasē, Ali Jansons/Ivars Krievs („Subaru Impreza”) 4WD klasē, Nauris Bruņinieks/Agnese Ozoliņa („VW Golf II”) 1600 klasē un Māris Freibergs/Edgars Trūps („VW Jetta”) ROAD klasē. 1600+ uzvarētāji tiks noskaidroti Ulda Brieža/Monivda Austruma („Renault Clio”) un Kaspara Brenča/Armanda Ziemeļa („Honda Civic Type-R”) duelī.
   
Rallijs „Latvija 2010” šosezon būs jau ceturtais apvienotais rallija un rallijsprinta čempionāta posms un noslēdzošais abās disciplīnās. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm rallijsprinta braucējiem nav piešķirti trīsciparu starta numuri (izņemot „Road” klasi) un abu ieskaišu dalībnieki izvietoti kopīgā starta sarakstā.

Rallijsprinta rezultātiem atsevišķi būs iespējams sekot www.autosport.lv un wap.autosport.lv.

Kā pirmie sacensības uzsāks rallijsprinta „Road” klases braucēji, kuriem starts „Līvu Akvaparkā” tiks dots jau sestdien plkst. 10.30. Tiklīdz „Road” dalībnieki būs finišējuši (ap plkst. 16), gatavoties startam sāks arī sporta automašīnu ekipāžas. Pirmā ātrumposma, kas risināsies pie „Līvu Akvaparka”,  starts paredzēts plkst. 16.30. Šis pusotru kilometru garais asfalta „dops” būs vienīgais sestdien. Svētdien sacensību norise pārcelsies uz Kuldīgu, kur tiks veikti vēl astoņi ātrumposmi. Pirmajos piecos no tiem startēs arī rallijsprintisti.

Vienīgi 1600+ klasē vēl nav zināmi jaunie čempioni. Pēc kopvērtējuma līderu Ulda Brieža/Monivda Austruma („Renault Clio”) izstāšanās Kurzemes rallijā, izredzes uz zelta medaļu saglabājuši Kaspars Brencis/Armands Ziemelis („Honda Civic Type-R”). Lai aizstāvētu pērn izcīnīto titulu, Briedim gadījumā, ja Brencis uzvar, jāfinišē vismaz piektajā vietā. Duelis norisināsies arī par bronzas medaļām -  trešajā vietā esošie Jānis Berķis/Edgars Čeporjus („Ford Fiesta”) tikai par vienu punktu apsteidz ekipāžu Normunds Orlovs/Jānis Kollis („BMW Compact”). Šīs klases ieskaitē trasē redzēsim arī 16 gadus veco Ralfu Sirmaci kopā ar stūrmani Māri Kulšu. „Kalnamuižas” rallijsprintā iznīcinātā „Renault Clio” ir uzbūvēts jauns spēkrats. Jāatzīmē, ka talantīgais juniors pirms nedēļas kļuva par „Biķernieku” trasē notikušo autoslaloma „gymkhana” sacensību uzvarētāju.

Ātrākajā ieskaitē 4WD+ čempionu laurus jau nodrošinājuši Rolands Mēnesis/Māris Ziediņš („Mitsubishi EVO”). Ekipāža rallijā „Latvija 2010” startēs N4 klasē, ļaujot pārējiem braucējiem atlikušās vietas uz goda pjedestāla sadalīt savstarpējā cīņā. Izredzes uz medaļām saglabā pieci dueti, bet nelielu punktu handikapu iekrājušas trīs vienības: Gints Blaus/Kārlis Igals („Subaru Impreza”), Miks Ernstsons/Kārlis Kļaviņš („Mitsubishi EVO VI”) un Nauris Berķis/Arvis Piķis („Mitsubishi EVO”). Pretendentu pulkā arī Arvis Arums/Arnis Krasovskis („Subaru Impreza”) un Aleksandrs Grīva/Ritvars Vēveris („Mitsubishi EVO VII”).

Arī 4WD klases jaunie čempioni Ali Jansons/Ivars Krievs („Subaru Impreza”) pēdēja posmā startēs citā ieskaitē (4WD+). Nepiedaloties arī Intam Jeršovam („Subaru Impreza”), kļuvis skaidrs, ka sudraba un bronzas medaļas sadalīs Didzis Blūms/Aigars Rencis („Subaru Impreza”) un  2009. gada čempioni Mareks Švarcs-Švampāns/Gatis Cimdiņš („Subaru Impreza RS”). Astoņu punktu pārsvars ir Blūmam.

Izdarījuši visu nepieciešamo, lai kļūtu par čempioniem jau pēc sešiem posmiem, rallijā „Latvija 2010” nestartēs arī 1600 grupas uzvarētāji Nauris Bruņinieks/Agnese Ozoliņa („VW Golf II”). Atgādināsim, ka Nauris bija čempiona goda arī pērn, kā stūrmanis startējot kopā ar brāli Ati. Šosezon pie stūres pats, blakus sēdinot brāļa draudzeni. Sagaidāma sīva cīņa par otro un trešo kopvērtējuma ailīti starp ekipāžām Raivis Ozoliņš/Jānis Veilands („Honda CRX”) un Emīls Skaidrais/Edgars Grīns („Toyota Corolla”). Šobrīd četru punktu pārsvars ir Ozoliņam. Teorētiskas izredzes uz bronzas godalgām saglabā arī Jānis Junkers/Armands Dūdiņš („VAZ 2108”).

Vienīgie no jaunajiem čempioniem, kuri startēs „Latvijā 2010”, būs „Road” klases zelta medaļu ieguvēji Māris Freibergs/Edgars Trūps („VW Jetta”). Čempionu cienīgi sezonu būtu noslēgt ar sesto uzvaru šogad. Cīņā par pārejām medaļām viena punkta robežās atrodas Armands Lazdiņš/Itars Siliņš („Subaru Impreza”) un Kaspars Borgs/Andris Pāpe („Opel Vectra”).

Rallijsprinta kausa izcīņas ieskaitēs pirms pēdējā posma jau zināmi uzvarētāji „2WD Open” (Ivars Norberts („BMW M3”)) un „Junioru kausā” (Jānis Junkers). Norberts ir līderis arī „Klasikas kausā”, bet „4WD Open” vadībā atrodas Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns („Mitsubishi EVO X”).

Komandu vērtējumā uz pirmo pozīciju pretendē divas vienības - „Arsenal – R1” (piloti Mareks Švarcs-Švampāns, Miks Ernstsons, Nauris Bruņinieks) un „Quattro Ledlauži” (Ints Jeršovs, Didzis Blūms, Māris Freibergs). Savukārt kopvērtējuma trešā vieta tiks sadalīta sešu komandu cīņā.

Latvijas rallijsprinta čempionāta kopvērtējums pirms 7. (no 7) posma

4WD+
Rolands Mēnesis/Māris Ziediņš 58,  Gints Blaus/Kārlis Igals 29, Miks Ernstsons/Kārlis Kļaviņš 28, Nauris Berķis/Arvis Piķis 28.
4WD
Ali Jansons/Ivars Krievs 48, Didzis Blūms/Aigars Rencis 42, Mareks Švarcs-Švampāns/Gatis Cimdiņš 34.
1600+
Uldis Briedis/Monvids Austrums 44, Kaspars Brencis/Armands Ziemelis 37,  Jānis Berķis/Edgars Čeporjus 29.
1600
Nauris Bruņinieks/Agnese Ozoliņa 55, Raivis Ozoliņš/Jānis Veilands 36, Emīls Skaidrais/Edgars Grīns 32.
ROAD
Māris Freibergs/Edgars Trūps 56,  Armands Lazdiņš/Itars Siliņš 42, Kaspars Borgs/Andris Pāpe 41.
Komandas
„Quattro Ledlauži” (piloti Ints Jeršovs, Didzis Blūms, Māris Freibergs) 126,  „Arsenal – R1” (Mareks Švarcs-Švampāns, Miks Ernstsons, Nauris Bruņinieks) 117, „Ajags Latvija” (Rolands Mēnesis, Jānis Muižnieks, Ģirts Torgans) 80.

Kausa izcīņa

„Junioru kauss”
Jānis Junkers 39, Mārcis Ķenavs 11, Atis Līcis 8.
„4WD Open”
Jānis Vorobjovs 33. Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse 30, Konstantīns Koņuhovs/Ainārs Sļadzevskis 25.
„2WD Open”
Ivars Norberts/Modris Žeimuts 55.
 „Klasikas kauss”
Ivars Norberts/Modris Žeimuts 55, Normunds Orlovs/Jānis Kollis 49.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti