Mediju rallijā «Latvija 2010» uzvaru izcīna EasyGet.lv komanda

 
28.septembris 2010 14:23

Latvijas čempionāta un kausa izcīņas autorallijā 2010. gada sezonas noslēdzošā posma – rallija "Latvija 2010", ietvaros pirmo reizi tika organizēts Mediju rallijs, kurā Latvijas mediju komandām bija iespēja iepazīties ar ralliju no dalībnieku skatu punkta.

Aicinājumam piedalīties atsaucās vienpadsmit mediju komandas, no kurām visveiksmīgākā izrādījās EasyGet.lv komanda.

Mediju rallija "Latvija 2010" dalībniekiem šoreiz nācās iepazīties ar rallija vēsturiskajām saknēm – rallija trasi, kurā uzvar precīzākā nevis ātrākā ekipāža. Lielākā sacensību daļa sastāvēja no ceļa posma, kuru Mediju rallija dalībniekiem bija jāveic, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus un organizatoru noteikto maršrutu, kā arī iepriekš noteiktos vidējos ātrumus. Tieši šī, 109 km garā sacensību daļa visvairāk iespaidoja kopējo rezultātu – neviena vien ekipāža kļūdījās aprēķinos vai arī slēptos kontrolpunktus sasniedza pārāk ātri vai pārāk vēlu. Ar šo uzdevumu vislabāk tika galā tieši EasyGet.lv komanda, kura slēptajos kontrolpunktos ieradās pārsteidzoši laicīgi, nopelnot tikai 17,9 soda sekundes. Ar līdzīgu precizitāti šajās sacensībās piedalījās gan Go4Speed.lv, gan LNT Auto ziņu/Rallyemotions.lv apvienotā komanda, taču abas šīs ekipāžas vienā no kontrolpunktiem ieradās aptuveni vienu minūti par vēlu, kas abām ekipāžām krietni sabojāja kopējo rezultātu. Visvairāk šajā uzdevumā nepaveicās žurnāla Otkrito komandai, kura pašā maršruta sākumā nešķērsoja vienu no slēptajiem kontrolpunktiem, un, lai arī pārējos sasniedza salīdzinoši laicīgi, rezultāts jau bija sabojāts.

Gan pirms, gan pēc šī regularitātes rallija posma mediju komandām bija jāsacenšas arī nelielā ātrumposmā, kas tika izveidots drošas braukšanas mācību poligonā. Nedaudz vairāk kā vienu kilometru garajā trasē abos braucienos vislabāko rezultātu uzrādīja Rīgas Viļņi komanda. Līdzīgi trasē finišēja arī LNT, EasyGet.lv, Plēsums un LNT Auto ziņas/Rallyemotions.lv komandas.
Aprēķinot Mediju rallija kopvērtējumu atklājās, ka, neskatoties uz saņemto sodu, uzvaru ir izcīnījusi EasyGet.lv komanda, kas tikai par 2,4 sekundēm apsteidza LNT Auto ziņu/Rallyemotions.lv apvienoto komandu. Trešo vietu Mediju rallijā "Latvija 2010" izcīnīja žurnāla Pastaiga komanda. Konkursā par rallijam visatbilstošāk noformēto automašīnu uzvaru izcīnīja Latvijas Lauksaimniecības universitātes žurnāla Plēsums komanda.

Mediju rallija "Latvija 2010" rezultāti

1. EasyGet.lv (Crysler LHS) – 03:39,7
2. LNT Auto ziņas / rallyemotions.lv (Seat Leon FR) – 03:42,3
3. Pastaiga (Toyota Land Cruiser) – 04:23,1
4. KasJauns (Toyota Land Cruiser) – 05:30,3
5. Go4Speed.lv (Opel Monterey) – 06:18,5
6. Plēsums (Audi A4) – 08:04,8
7. ReKurzeme (Škoda Fabia) – 11:13,1
8. TVNET (Alfa Romeo 166 TI) – 12:08,9
9. LNT (Mitsubishi Pajero) – 17:22,8
10. Rīgas Viļņi (Subaru Impreza) – 29:16,3
11. Otkrito (Toyota Land Cruiser) – 35:13,1
 

FOTO: Zigismunds Zālmanis (Nikon)
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti