Lēbs, Elena un «Citroën» – pasaules čempioni*

 
6.oktobris 2010 12:03

Kad Sebastjens Lēbs un Daniels Elena apturēja savu Citroën C4 WRC Hāgenavas pilsētas rātsnama priekšā, viņi nupat bija izcīnījuši savu 60.uzvaru pasaules rallija čempionātā un nodrošinājuši sev septīto pasaules čempionu titulu.

Līdzās sportiskajam sasniegumam, kas ir unikāls, Lēbs iekaroja vēl vairāk kā 300 000 vietējo skatītāju sirdis, kuri bija atnākuši paskatīties uz savu kaimiņu. Dani Sordo un Djego Valjeho otrā vieta palīdzēja Citroën Total World Rally team iegūt sesto pasaules čempionu titulu autoražotāju ieskaitē.



Pēc diviem gariem apļiem, Francijas rallija trešā diena tika aizvadīta uz ziemeļiem no Strasbūras. Pēdējā aplī, bez servisa pārtraukuma, sportistiem bija jāveic divi ātrumposmi Bičē militārajā poligonā un divi ātrumposmi Hāgenavā, pilsētā, kurā Lēbs uzauga. Nākamais septiņkārtējais pasaules čempions bija dziļi aizkustināts par arvien pieaugošo skatītāju entuziasmu pārbrauciena ceļos no Strasbūras un Hāgenavu pirms pirmā pilsētas ātrumposma. „Cilvēki bija visur, uz ceļa un ātrumposmos. Tas bija ļoti aizkustinoši.”


Sebastjens Lēbs un Daniels Elena Foto: www.citroen-wrc.com

Arī Dani Sordo diena sākās emocionāli, taču cita iemesla dēļ. „Tas īsais ātrumposms nemaz nebija viegls, turklāt mana stenogramma nebija sastādīta precīzi. Nelielu uztraukumu dabūjām, kad atvienojās viens no ūdens caurules stiprinājumiem, bet mums izdevās to salabot.”


Dani Sordo un Djego Valjeho Foto: www.citroen-wrc.com

Pārliecību par sevi Dani atguva, uzrādot ātrāko rezultātu Camp de Bitche ātrumposmā, apsteidzot pat Lēbu: „Mums nebija pieejami starpposmu rezultāti, līdz ar to bija grūti saprast, vai temps ir labs. Es biju diezgan pārsteigts, kad izrādījās, ka esam ātrākie.” Lēbs atzinās, ka viņš esot braucis piesardzīgāk, lai saglabātu līderpozīciju: „Bez starpposmu rezultātiem mēs esam kā akli, bet es ātrajās ceļa sekcijās negribēju pieļaut ne vismazāko risku.”

Pēc bezgalīgi ilgas sabīdīšanas pauzes Bičē organizatori nolēma atcelt otro šā ātrumposma izbraukšanas reizi caur militāro poligonu un rallijs līdz ar to beidzās Hāgenavas ielās. Pēc finiša līnijas šķērsošanas Lēbs ļāvās priekam, uzkāpjot uz sava C4 WRC jumta: „Mans pirmais pasaules čempiona tituls man vienmēr būs vislabākais, taču šim būs īpaša vieta manā sirdī. Mēs uzvarējām ļoti smagās sacīkstēs. Tas ir nepārspējami – šķērsot finiša līniju savās mājās, un tas ir neticami, redzēt te tik daudz cilvēku. Nedomāju, ka mēs jebkad esam redzējuši tik daudz skatītāju rallijā.”

„Ir labi nonākt galā,” piebilda tāpat aizkustinātais Lēba stūrmanis Daniels Elena. „Trase bija smaga, bet mums izdevās izvairīties no kļūdām un iegūt titulu gan sev, gan Citroën.”

Plati smaidīja arī otrās vietas ieguvējs Dani Sordo: „Vispirms es vēlos apsveikt Sebu un Danielu, kuri šonedēļ atkal bija nepārspējami. Arī mums izdevās labs rallijs un mēs esam lepni, ka palīdzējām Citroën iegūt sesto pasaules čempionu titulu. Ceru, ka pēc pāris nedēļām savās mājās man veiksies tikpat labi.”

Olivjē Kenels (Olivier Quesnel), Citroën Racin Team vadītājs, atklāj, cik lepns viņš ir par savu komandu un sportistiem: „Tas, ko šai nedēļas nogalē sasniedz Lēbs, ir neticami. Neviens nespēj iedomāties, kāds slogs bija uz viņa pleciem. Taču viņam izdevās par to nedomāt, koncentrējoties darbam un uzrādot ātrākos rezultātus. Lai kļūtu par pasaules čempionu, viņam pat nevajadzēja finišēt pirmajam, taču šis puisis ir dzimis uzvarētājs un neprot darīt savu darbu uz pusslodzi. Lēbs vēlreiz pierādīja, ka uz šo brīdi ir labākais braucējs pasaulē.”

„Šī Citroën bija kārtējā vēsturiskā diena,” piebilst Frederiks Banzē (Frederic Banzet), Citroën ģenerālmenedžeris. „Divi, turklāt pasaules čempionu titulu mums šeit, Francijā – tas ir vienkārši neticami! Šo rezultātu sasniedza labākā rallija komanda pasaulē. Es vēlos to veltīt visiem tiem, kas strādā Citroën Racing rūpnīcā Versaļā, kā arī partneriem, kas mums palīdzēja nokļūt līdz šīm uzvarām.”

* rezultātu nepieciešams apstiprināt FIA.

RALLIJS SKAITĻOS

Ātrākais rezultāts ātrumposmos
1. diena – SS1- 4: Lēbs (Citroën C4) – SS5: Latvala (Ford Focus) – SS6: Lēns – SS7: Sordo (Citroën C4) – SS8: Latvala

2. diena – SS9: Lēbs – SS10: Sordo – SS11: Lēbs – SS12: Latvala – SS13: Ožjērs – SS14: Sordo – SS 15 un 16: P. Solbergs (Citroën C4)

3. diena – SS17: P. Solbergs – SS18: Sordo – SS19: atcelts – SS20: Latvala.

Labākie rādītāji: Lēbs – 7 atrākie laiki, Sordo un Latvala – pa 4 katram, P. Solbergam un Ožjēram – 1.

Līderi: no SS1 līdz SS20: Lēbs

Rallija oficiālie rezultāti:
1.    Loeb / Elena        Citroën C4                     3:05:49.3s
2.    Sordo / Vallejo    Citroën C4                      +35.7s
3.    P. Solberg / Patterson     Citroën C4        +1m16.8s
4.    Latvala / Anttila    Ford Focus                    +1m29.3s
5.    Hirvonen / Lehtinen    Ford Focus            +3m43.8s
6.    Ogier / Ingrassia    Citroën C4                  +11m55.9s
7.    Villagra / Curletto    Ford Focus                +14m15.4s
8.    Wilson / Martin    Ford Focus                    +14m26.9s
9.    H. Solberg / Prevot    Ford Fiesta             +16m48.9s
10.    Sandell / Axelsson    Škoda Fabia        +17m12.3s

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti