Noslēdzies 2010. gada Baltijas Rallija čempionāts

 
13.oktobris 2010 12:53

Līdz ar "Saaremaa Rally" finišu noslēdzies 2010. gada Baltijas Rallija čempionāts. Trīs ralliju seriālā Baltijas čempiona titulus ir izcīnījušas Vitauta Šveda un Zilvina Sakalauska, kā arī Markusa Abrama un Maita Tammjarva ekipāžas.

Igaunis Markuss Abrams ir pierādījis sevi kā labāko jauno rallija pilotu Baltijā.

Šosezon Baltijas Rallija čempionātā bija trīs rallija posmi – pa vienam katrā Baltijas valstī - "BTA Rally Talsi" Latvijā, "300 Lakes Rally" Lietuvā un "Saaremaa Rally" Igaunijā. Pirmajā sezonā šim čempionātam pieteicās vairāk kā divdesmit ekipāžu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Somijas, taču visus trīs rallija posmus veica tikai dažas lietuviešu rallija ekipāžas, kas arī galvenokārt izšķīra šīs sezonas Baltijas Rallija čempionu titulu likteni.

Foto: Artūrs Bets
Foto: Artūrs Bets

Vēl pirms pēdējā Baltijas Rallija čempionāta posma starta bija skaidrs, ka tikai liela neveiksme var šķirt Vitautu Švedu un Zilvinu Sakalauski no čempiona titula 4WD klasē. Pirms "Saaremaa Rally" viņi savus tuvākos sekotājus apsteidza par deviņiem punktiem. Iespējams tieši šī iemesla dēļ Vitautas Šveds rudenīgajā igauņu salā brauca savā ritmā, sevišķi necīnoties par augstākajām pozīcijām un finišējot piektajā vietā Baltijas Rallija čempionāta ieskaitē, kas bija pilnīgi pietiekoši, lai nosargātu savas pozīcijas un kļūtu par Baltijas čempionu. Tik pat mierīgā garā finišējot "Saaremaa Rally" posmā, otro vietu čempionātā izcīnīja Rokas Lipeiķis ar Ingu Lipeiķīti. Trešo vietu čempionāta kopvērtējumā un pēdējā posmā izcīnīja Dominiks Butvils ar Renatu Vaitkeviču, kuri "Saaremaa Rally" zaudēja tikai 18,1 sekundi Baltijas Rallija čempionāta ieskaites uzvarētājiem – igauņiem Raulam Jētsam un Andrusam Toomam, kuri, pateicoties šai uzvarai, kopvērtējumā pacelās no desmitās uz ceturto pozīciju. Lielisku rezultātu Sāremā salā uzrādīja arī Jāņa Feldmaņa un Anrija Jeses ekipāža – viņi šajā Baltijas čempionāta posmā izcīnīja trešo vietu, kas nodrošināja piekto vietu čempionāta kopvērtējumā.

Īpaša intriga Baltijas Rallija čempionāta trešajā posmā bija jūtama 2WD klasē – pirms pēdējā posma starta līderu pozīciju dalīja Rokas Kvaraciejusa, Mariusa Samuoļa un Dmitrija Mjačina, Maksima Nefedova ekipāžas. Līdz pat pēdējam ātrumposmam lietuvietis Rokas Kvaraciejus atradās tādā pozīcijā, lai kļūtu par Baltijas čempionu, taču pēdējā ātrumposmā slodzi neizturēja viņa sporta automobiļa dzinējs un lietuvietis otro Baltijas Rallija čempionāta posmu pēc kārtas bija spiests izstāties. Savukārt Krievijas sportists Dmitrijs Mjačins viltīgajos Sāremas ceļos bija pārāk lēns un bija pieļāvis tik daudz kļūdu, ka čempionāta ieskaitē spēja finišēt tikai piektajā vietā, kas liedza noturēt līdera pozīcijas kopvērtējumā. Šo situāciju izmantoja Markusa Abrama un Maita Tammjarva ekipāža, kas čempionāta ieskaitē finišējot otrajā pozīcijā aiz pēdējā posma uzvarētājiem Sandera Pārna un Kena Jarveoja, izcīnīja Baltijas Rallija čempiona titulu 2WD klasē.

Situācija 2WD klasē tieši atsaucās arī uz junioru ieskaites rezultātiem, jo visi šīs klases piloti, izņemot Dmitriju Mjačinu, ir jaunieši, kuriem šīs sezonas sākumā nebija vairāk par 22 gadiem. Tādējādi Markuss Abrams papildu Baltijas čempiona titulam 2WD klasē izcīnīja arī uzvaru junioru ieskaitē.

Baltijas Rallija čempionāta kopvērtējums

4WD grupas TOP6
1. Vitauts Šveds, Zilvins Sakalausks – 47
2. Rokas Lipeiķis, Inga Lipeiķīte – 40
3. Dominiks Butvils, Renats Vaitkevičius – 37
4. Rauls Jēts, Andrus Toom – 33
5. Jānis Feldmanis, Anrijs Jesse – 30
6. Andis Neikšāns, Pēteris Dzirkals – 25

2WD grupas TOP6

1. Markus Abram, Maits Tammjarvs – 36
2. Dmitrijs Mjačins, Maksims Nefedovs – 35
3. Rolands Muraks, Svens Raids – 30
4. Rokas Kvaraciejus, Marius Samuolis – 25
5. Sanders Pārns, Kens Jarveoja – 25
6. Olivers Ojapervs, Raigo Molders – 12

Junioru ieskaite

1. Markus Abram – 36
2. Rolands Muraks – 30
3. Rokas Kvaraciejus – 25
4. Sanders Pārns – 25
5. Olivers Ojapervs – 12
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 31

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti