Folkreisa fināls sestdien 333 trasē

 
18.oktobris 2010 13:06

23.oktobrī Ropažos, sporta kompleksā 333 notiks LAF Folkreisa Vasaras kausa pēdējais – izšķirošais – posms.

Sacīkstē par vienīgo uzvaru cīnīsies aptuveni 30 dalībnieki, bet folkreisa centrālā seriāla kopvērtējuma uzvarētājs noskaidrosies Artūra Bāriņa, Jāņa Nikela un Mārtiņa Lapsas cīņā. Tāpat vēl nav zināmi arī uzvarētāji junioru un komandu vērtējumā. Sestdienas sacīkste tiks vērtēta arī Zemgales un Vidzemes seriālu ieskaitē, līdz ar to kļūs zināmi laureāti arī šajos reģionos.


Jānis Nikels ir viens no galvenajiem Folkreisa Vasaras kausa pretendentiem. (Foto: Viesturs Saukāns)

Sestdien folkreisa dalībnieki cīnīsies 333 trases garajā versijā, kurā būs gan daudz asfalta, gan grunts daļas. Lielais dalībnieku skaits ļaus veidot arī vairākas kvalifikācijas grupas, kas finālā iekļuvušo dalībnieku sastāvu padarīs neprognozējamu. Jāņem vērā, ka sacīkstē savā ieskaitē cīnīsies arī autokrosa un rallijkrosa sportisti. Sacensību sākums skatītājiem – pl.12:00.

Matemātiski par LAF Folkreisa Vasaras kausa ieguvējiem var kļūt vienīgi Bāriņš (Jelgava), Nikels (Strenči) un veiksmes gadījumā arī Lapsa (Katlakalns). Reālākie pretendenti ir pirmie divi, kurus šķir tikai seši kopvērtējuma punkti – Bāriņam 60 punktu, Nikelam – 54. Seriālā, kurā posma uzvara kopvērtējumā nes 20 punktu, izredzes uz uzvaru saglabājas arī Mārtiņam Lapsam, kuram kopvērtējumā 41 punkts. Taču viņa uzvaru var sarūpēt ievērojama veiksmes deva.

Komandu vērtējumā pirms pēdējā posma vadībā atrodas Folkreisa Fabrikas vienība, kuru pārstāv Jānis Nikels un brāļi Mareks un Rihards Daiņi (Jūdaži). Komanda pirms pēdējā posma veikusi arī tehnisku bruņošanos, tāpēc saglabā favorītes statusu. Galvenie konkurenti – Raunas Bruģakmens vienība – atpaliek no līderiem par 11 punktiem (punktu maksimums, ko var gūt viena komanda sacīkstē – 37 punkti). Cīņa par šo vērtējumu noritēs līdz pēdējam sezonas aplim.

Junioru kopvērtējuma vadībā pašlaik atrodas Sandis Džeriņš (Vecpils), kurš sakrājis 57 punktus. Par pieciem punktiem mazāk Rihardam Dainim, kas nozīmē, ka arī šajā ieskaitē viss vēl nav beidzies. Turklāt paredzams, ka pēdējā sacīkstē junioru (1989. gadā un vēlāk dzimušie) būs vairāk – šosezon četriem startējušajiem pievienosies kroskartu braucējs Eliss Dukaļskis (Sigulda), pastāv iespēja, ka būs vēl kāds jaunais braucējs.

LAF Folkreisa Zemgales kausa kopvērtējuma vadībā pirms pēdējā posma atrodas Ivars Kerns (Rīga), no kura tikai par punktu atpaliek Raivis Riekstiņš (Turkalne). Taču teorētiski uz uzvaru kopvērtējumā pretendē 11 dalībnieki! Teorētiski desmit uzvaras pretendenti arī uz LAF Folkreisa Vidzemes kausu, taču reālākie favorīti ir Raivis Riekstiņš un Roberts Plūme (Valmiera).
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti