Pirmais NEZ Trofi reidu čempionāts noslēdzies

 
24.novembris 2010 12:10

Ar smagu un sarežģītu posmu Igaunijas Ziemeļu daļā „ Avo Sults Memorial” trofi reidu sezona noslēgusies visās frontēs gan Nacionālie čempionāti, gan NEZ čempionāts.

Pirmajā NEZ čempionātā trofi reidos diezgan izteikts pārsvars Latvijas pārstāvjiem - no 12 godalgotajām vietām 7 Latvijas ekipāžām, viena Krievijas pārstāvjiem, bet lietuviešiem un igauņiem pa divām godalgotajām vietām.

TR1 kategorijā vēl pirms pēdējā posma uz pjedestālu reāli pretendēja piecas ekipāžās. Pirmo divu vietu liktenis tika izšķirts Igaunijas un Lietuvas trofi reidu līderu - Tomasa Karpa [Toomas Karp] un Roka Daņiļeviča [Rokas Danilievičius] ekipāžu - starpā, kas līdz šim katra bija izcīnījusī pa vienai pirmajai un otrajai vietai. Mājas „sienu” priekšrocības izmantoja Tomas ar stūrmaņiem Ari Vest [Are Vest] un Margusu Poldemā [Margus Poldemaa], izcīnot arī pirmo NEZ čempiona titulu. Otro vietu izcīnīja Roks Daņiļevičs ar stūrmani Ģintautu Kazilioni [Gintautas Kazilionis], trešo - Igaunijas ekipāža Rene Deriks [Rene Derik], Prīts Keselau [Priit Keselau], pārspējot latviešu Ērika Eglīša un Alvja Pētersona ekipāžas, kas attiecīgi ceturtajā un piektajā vietā.

TR2 kategorijā pēdējā sacensībā bija kupls dalībnieku pulks. Latvijas godu šajā reizē aizstāvēja Gunta Nadļonoka un Ģirta Leimaņa ekipāža, kas, neraugoties uz tehniskajām problēmām, parādīja patiesu cīņas sparu un NEZ čempionāta kopvērtējumā izcīnīja augsto otro vietu, pārspējot Gundara Skudriņa ekipāžu, kas uz šo sacensību nebija ieradusies. Savukārt pirmo vietu šajā kategorijā izcīnīja TR2 pārstāvis no Kaļiņingradas apgabala Krievijā - Sergejs Šihotarovs [Sergej Shihotarov] ar ekipāžu.

OPEN kategorijā jau pirms pēdējā posma bija skaidrs, ka goda pjedestālu savā starpā sadalīs spēcīgākās latviešu ekipāžas. Atlika tikai noskaidrot, kāda būs secība un kuras divas paliks ārpus pjedestāla. Šoreiz labāko rezultātu uzrādīja Jaunpils ekipāža Aigars Mizga, Ints Marcinkēvičs, Alvis Reinšmits. Ar to viņiem pietika, lai izcīnītu otro vietu čempionāta kopvērtējumā. Nikolajam Boicovam ar Romānu Jermolājevu vien nedaudz sliktāks rezultāts un trešā vieta kopvērtējumā, bet Ivaram Rozem ar stūrmani Nilu Bernānu pietika arī ar piekto vietu sacensībās, lai kļūtu par čempioniem. Šoreiz tehnikas kļūmes cīņā par medaļām liedza iesaistīties jelgavnieku Inta Freiberga, Alda Beķera un Igora Kavecka ekipāžai, kā arī otrai Jaunpils ekipāžai - Jānim Siliņam, Arnim Pušam.

TR3 kategorijā cīņa par vietām izvērtās par īstu trilleri. Lai nosargātu iegūto pārsvaru, Edvīnam Vansovičam arī šajā sacensībā bija jāapsteidz Viļņa Zeizas ekipāža. Kaut arī viņš noķēra Vilni, tomēr apsteigt un aizmukt neizdevās. Latviešu uzkurinātajam tempam mēģināja turēt līdzi arī Igaunijas un Krievijas sportisti, tomēr noķert mūsējos nevienam neizdevās. Tā nu kopvērtējumā Viļņa un Aigara Zeizu ekipāža apsteidza Edvīna Vansoviča /Kaspara Kojaloviča ekipāžu tikai pateicoties lielākam augstāko vietu skaitam, jo punktu summas ekipāžām bija vienādas. Savukārt cīņā par trešo vietu iesaistījās ropažnieku ekipāža Normunds Bačinskis/Viktors Pahomovs un lietuvieši Ričards Malaiška [Ričardas Malaiška], Darius Meleška [Darius Meleška], Vaidots Paškevičs [Vaidotas Paškevičus]. Lai arī sacensībās latviešiem izdevās iegūt augstāku vietu, tomēr kopvērtējumā par nieka trīs punktiem mūsējos apsteidza lietuvieši. Lai apsteigtu lietuviešus vairāk kā 100 km garajā speciālajā posmā, kura veikšanai bija nepieciešamas vairāk kā septiņas stundas, pietrūka nieka 50 sekundes.

Šī gada čempionāts veiksmīgi noslēdzies un uzvarētāji saņēmuši kausus, taču jau pēc četriem mēnešiem - pirmajā aprīlī - Kurzemes pusē sāksies nākamā gada NEZ čempionāts, Latvijas čempionāts kā arī Krievijas čempionāts. Plašāka informācija jau tuvākajā laikā!

Latvijas Automobiļu federācijas
Trofi reidu komisijas priekšsēdētājs
Krišjānis Vīdušs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti