Trīspadsmitās sacensības Portugālē neveiksmīgas

 
29.novembris 2010 9:55

27.novembrī Portugālē, Fronteira ciematiņā tika dots starts 92 ekipāžām, kas piedalījās trīspadsmitajās 24 stundu sacensībās. Šajās sacīkstēs sesto reizi dalību ņēma latviešu ekipāža ar OSCar O24H.

Sacensības latviešiem - Andris Dambis/ Igors Skoks/ Māris Saukāns - sākās ļoti daudzsološi - kvalifikācijā Andris Dambis uzrādīja ātrāko apļu laiku.


Foto: Rūdolfs Skoks

Startā ātrāki gan izrādījās portugāļu ekipāža, kuras sastāvā brauca tāds zināms sportists kā bijušais F1 braucējs Pedro Lamy un piloti J. P. Fontes, L. Silva, A. Coimbra ar automašīnu BMC-MBW. Pirmās sešas stundas Latvijas ekipāža Portugāles 17 kilometrus garajā, šaurajā trasē turējās ļoti labi, neatkāpjoties no līderiem.

Lai gan septītajā stundā latviešus apsteidza franču ekipāža L. Dornel/ H. Lacam/ M. Caze/ A. Garicoix, braucot ar automobili Case Buggy Nissan, pēc četrām stundām otro vietu izdevās atgūt. Tobrīd trasē bija pavadītas 11 stundas, liela daļa ekipāžu jau saskārās ar pirmajām tehniskajām problēmām un boksos atradās gandrīz puse no dalībniekiem. Arī galvenos konkurentus, kas pretendēja uz līdera pozīciju bija piemeklējušas neveiksmes.

Otrajā vietā pabijusī ekipāža trasē bija kūleņojusi un pagāja stunda līdz automašīnu atvilka uz boksa zonu, ceturtajā vietā esošajai ekipāžai bija problēmas ar stūres mehānismu, bet pirmajā vietā braucošie bija kļuvuši ievērojami lēnāki.

Andris Dambis, kas tobrīd pilotēja OSCaru, pirmajai vietai bija pietuvojies jau cerīgi tuvu un pēc degvielas uzpildīšanas aiztraucās naksnīgajā trasē. Diemžēl pēc mirkļa rācijā tika saņemta ziņa, ka ir problēma ar ātrumkārbu, kas atteikusies strādāt. Pēc automobiļa atvilkšanas uz remonta zonu un tā apskates, bija skaidrs, ka ir jāmaina ātrumkārba. Latvijas komanda pieņēma lēmumu sacensībās dalību pārtraukt, jo tās nomaiņa prasītu vismaz trīs stundas un pretendēt uz godalgotu vietu vairs nebija iespējams.

Iepriekšējo gadu Latvijas ekipāžas rezultāti: 2005. gadā 2. vieta, 2006. gadā astotie, 2007. gadā pēdējā aplī, nolūzuša motora klaņa dēļ izstāšanās, atrodoties ceturtajā vietā, 2008. gadā ekipāža Dambis/ Skoks/ Saukāns atkal kāpj uz goda pjedestāla, izcīnot 3. vietu, bet 2009. gadā izstāšanās treniņbrauciena pirmajā aplī, kad atteicās strādāt “OSCar24” motors.

Mērķis, sasniegt finišu pirmajiem 24 stundu sacensībās Portugālē, pilotiem Andrim Dambim/ Igoram Skokam/ Mārim Saukānam paliek nemainīgs.

Vairāk informācijas un rezultāti publicēti: www.24horastt.com

Iveta Kaminska
LAF 4x4 komisijas preses sekretāre

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti