LMT rallija komanda uzsāk sezonu ar jaunu sacīkšu auto un jaunu stūrmani

 
26.janvāris 2011 11:24

Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda šajā sezonā startēs ar jaunu tehniku un jauniem komandas biedriem. Māra Neikšāna vadītās automašīnas stūrmaņa krēslā sēdīsies Ringolds Bērziņš.

„Rallijs man ir jauns izaicinājums,” atzīst Ringolds, „sevišķi tāpēc, ka ir iespēja pievienoties tik profesionālai un panākumiem bagātai komandai kā LMT rallija komanda. Ar Māri esam daudz strādājuši pie stenogrammas pieraksta, pirms sezonas aizvadīti ap 1200 km ar treniņu un sporta auto. Vēl ir daudz ko mācīties, bet sapratne un saskaņa ekipāžā ir, tātad arī panākumi neizpaliks.”


LMT rallija komandas stūrmaņi (no kreisās) Pēteris Dzirkals, Ringolds Bērziņš un piloti Andis Neikšāns un Māris Neikšāns pie jaunās Mitsubishi Evo X sacīkšu automašīnas. Foto: Zigismunds Zālamanis (Nikon).

2010. gada Latvijas rallija čempioni Andis Neikšāns / Pēteris Dzirkals 2011. gada sezonu uzsāks ar pilnīgi jaunu N4 klases rallija automašīnu Mitsubishi Lancer Evo X. „Jaunajā mašīnā maksimāli ir izmantotas N4 klases tehniskās iespējas, un auto ir ātrāks par Evo IX. Tomēr, lai pilnībā izmantotu mašīnas potenciālu, pie tās jāpierod un tas iespējams tikai veicot daudzus kilometrus testos, treniņos un sacensībās,” apgalvo A. Neikšāns.

Vasaras rallijos jaunā Evo X rallija automobilī kāps arī Māris un Ringolds. „Ziemas rallijus brauksim ar Evo IX, bet priecājos, ka esam raduši iespēju arī mūsu ekipāžai jau sākot ar vasaras posmiem startēt ar jaunākās paaudzes Evo.” saka Māris Neikšāns.

Arī 2011. gada rallija sezonā komandas ģenerālsponsors būs SIA „Latvijas Mobilais Telefons”. LMT prezidents Juris Binde: "Prieks, ka LMT sniegtais atbalsts šai komandai ir ļāvis kļūt par labākajiem rallija braucējiem Lavijā N4 klasē, un arī pasaulē oranžās komandas krāsas un Neikšānu uzvārds ir pamanīts. 2011.gada rallija sezona solās būt interesanta, jo LMT rallija komanda startēs ne tikai Latvijas čempionātā, bet arī divos pasaules rallija posmos. Novēlu sportisku azartu, komandas garu un lai tehnika nepieviļ!”

2011. gadam LMT rallija komanda noslēgusi līgumu ar patērētāju elektronikas kompāniju Samsung Electronics Baltic (Samsung). Uzņēmuma Korporatīvo komunikāciju vadītāja Iveta Bojāre: "Samsung vārds pasaulē ir nesaraujami saistīts ar tā īpašo atbalstu sportam, sporta notikumiem un cilvēkiem, kuri nevairās jaunu izaicinājumu un iedvesmojas no tehnoloģiju sniegtajām iespējām šos izaicinājumus pārvarēt. Rallijs ir dinamisks sporta veids, kur braucēju meistarību papildina jaunākie tehniskie sasniegumi, palīdzot par dažu sekundes simtdaļu starpību apsteigt konkurentus. Šī ir vide, kurā augstākā kvalitāte un tehniskā izcilība tiek testēta un novērtēta visaugstākajā līmenī. Tieši tāpēc Samsung ir pagodināts kļūt par atbalstītāju vienai no Latvijas labākajām un pieredzes bagātākajām rallija komandām un novēl komandai veiksmi.”

Komandu turpinās atbalstīt arī viena no Latvijas vadošajām būvkompānijām – LEC, kura ir kopā ar komandu visu tās pastāvēšanas laiku.

Šogad abas Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas ekipāžas startēs visos Latvijas čempionāta posmos. Pirmais no tiem „Halls Winter Rally 2011” notiks jau šajā nedēļas nogalē, 29. janvārī Lietuvas pilsētā Utenā. „Komandai šis rallijs būs divkāršs pārbaudījums,” saka Andis Neikšāns, „pirmo reizi sacensību režīmā izmēģināsim darbībā jauno rallija mašīnu, savukārt Māra stūrmanim Ringoldam šī būs debija rallijā.” 

Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals šogad papildus startēs arī divos Pasaules čempionāta posmos autorallijā – Somijā un Anglijā. P. Dzirkals: „Ja Somijā jau iepriekš esam startējuši, tad Anglijas rallijs mums būs jauns pārbaudījums. Migla, lietus, dubļi un kalnu ceļi ir šī rallija neatņemama sastāvdaļa. Šādos apstākļos ekipāžas precīza sadarbība ir īpaši svarīga.”

Bez sava tiešā uzdevuma – startiem LRČ un WRC, Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas dalībnieki turpinās piedalīties sabiedriskos, izglītojošos un sporta pasākumos. Pie tiem pieskaitāmi jauno mehāniķu konkurss „Automehānika 2011”, „Jaunais autovadītājs 2011” un citi.

LMT rallija komandas gaitām arī šogad varēs sekot komandas oficiālajā mājaslapā www.neiksans.lv, kurā sezonas gaitā tiks ieviesti vairāki interesanti jauninājumi, kā arī YouTube un Twitter.

Komandas ģenerālsponsors kopš 2004. gada ir Latvijas Mobilais Telefons. Sponsori ir LEC un Samsung Electronics Baltic, atbalstītāji – Neste Latvija, Inter-Riga, SHARP. Tehnisko nodrošinājumu sniedz Neiksans Rally Sport, ASRT, Samsonas transmission un ProRacing.

Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas preses sekretārs
Normunds Avotiņš

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti