Egle/Jerums ekipāža pēc Lietuvas ar dalītām sajūtām

 
31.janvāris 2011 9:06

Šī gada 29.janvārī norisinājās pirmais Latvijas Rallija Čempionāta posms „Halls Winterrally 2011”, kas norisinājās Lietuvā, Utenas pilsētas apkaimes ceļos.

R-evolution Racing Team ekipāža Aivis Egle un Mārtiņš Jerums Latvijas rallija čempionāta ieskaitē izcīnīja 4 vietu N4 grupā.


Foto: Gatis Smudzis

Lietuvā notikušā rallijā pavisam uz starta devās 102 ekipāžas, no kurām finišu sasniedza tikai 68 automašīnas. Uz ralliju bija ieradušies vairāki desmiti tūkstoši skatītāju, kas bija patīkams pārsteigums mūsu sportistiem. R-evolution Racing Team ekipāža Egle/Jerums dienu pirms sacensībām prognozēja, ka sagaidāms būs sarežģīts un tehniski grūts rallijs. Pirms šī posma Egle/Jerums aizvadīja oficiālos testus, ko rīkoja Halls Winterrally posma organizatori. Diemžēl jau testu laikā Egles vadītais auto kādā no trases līkumiem sadūrās ar ledus gabalu, kā rezultātā tika pamatīgi sabojāts auto priekšējais bampers.

„Rallijs mūsu ekipāžai izvērtās nepatīkams,” iesāk Aivis Egle, „ralliju uzsākām piesardzīgi, jo testos gūtā pieredze deva papildus sajūtas, ka gar trases malām esošie ledus gabali varētu sabojāt mūsu sporta auto tik ļoti, ka līdz finišam netiksim. Sākot ar otro ātrumposmu kāpinājām savu tempu un mūsu rezultāti kļuva jau konkurētspējīgāki. Viss izdevās pietiekoši labi līdz iepriekš pēdējam posmam, kad ātrumposma laikā divas reizes auto iestiga sniega kupenās, kur pateicoties skatītāju palīdzībai tikām uz trases.” Šajā ātrumposmā ekipāža zaudēja pirmajai vietai veselas 37 sekundes, kas nozīmēja to, ka par godalgotām vietām cīņa ir beigusies.

„Kopumā par ralliju esmu vidēji apmierināts, patika trases konfigurācija, bet diemžēl lietuviešu organizatoriem neizdevās tik veiksmīgi novadīt starta tiesnešu darbu. Mūsu ekipāžai šis rallijs bija pirmā sacīkstes „kaujas” apstākļos kopš 2010.gada augusta beigām, kad pēdējo reizi startējām rallijā Kurzeme, tāpēc uzskatu, ka mūsu rezultāts šajā rallijā ir objektīvs,” tā rallija finišā pārdomās par aizvadīto sacīksti komentē Aivis Egle.

Arī ekipāžas jaunā Mitsubishi Lancer EVO X šis Lietuvas posms bija īsts pārbaudījums, ko tas izturēja godam. Līdz nākamajam posmam – rallija, „Sarma 2011”, kas norisināsies 12. un 13.februārī Alūksnes un Gulbenes pilsētu apkaimes ceļos ir atlikušas tikai 2 nedēļas, kur redzēsim R-evolution Racing Team ekipāžu Egle/Jerums.

Vairāk informācijas par nākamo posmu: www.autorally.lv un komandas mājas lapā www.r-evolution.lv
Ekipāžas atbalstītāji 2011.gada sezonā ir Tieto, AMG EKSPORTS, Aļņi AS, Prospeed, Latakko .
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti