Latvijas rallija čempionātā daudz ārvalstu sportistu pieteikumu

 
1.februāris 2011 14:12

Lietuvā noslēdzies Latvijas autorallija čempionāta pirmais posms – Halls Winter Rally 2011 – pēc kura apkopoti seriāla kopvērtējuma rezultāti. Pirmais posms nodemonstrējis, ka Latvijas čempionātam šogad pieteikušies daudzi ārvalstu sportisti – Lietuvas, Krievijas, Igaunijas un citu valstu pārstāvji.

Tas saasinās čempiontitulu dalīšanu un padarīs cīņu visās ieskaitēs principiālu. Pēc pirmā posma Latvijas sportisti ir vadošajās pozīcijās.

Rallijs Utenā noslēdzās ar ievērojamu Latvijas sportistu pārsvaru rezultātu tabulās – izcīnītas absolūtā vērtējuma pirmās četras vietas. Labākie bija Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš (abas ekipāžas – LMT Rallija komanda), Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse un Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks. Sacīkstes gaitā vadošajās pozīcijās atradās arī Aivis Egle/Mārtiņš Jerums un Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Šīs vienības gan zaudēja labus rezultātus rallija beigu fāzē.

Latvijas čempionāta N4 klasē līderpozīcijās izvirzījušies Neikšāns/Dzirkals, Neikšāns/Bērziņš un Feldmanis/Jesse. Eglem/Jerumam mūsu valsts ieskaitē ceturtā vieta. Seko lietuvieši Martins Samuitis/Ramūns Šaučikovs un ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtu licenci startējošais krievu juniors Vasīlijs Grjazins ar stūrmani Georgiju Troškinu (Sports Racing Technologies).

Sezonas gaitā interesantu pakaļdzīšanos centīsies uzsākt gan Vorobjovs/Zicāns, gan Ivars Vasraudzis/Pēteris Spredzis (Skandi Auto Rallija komanda), gan, iespējams, vēl kāda Latvijas braucēju ekipāža.

A Plus grupā lielisku sacīksti aizvadīja Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks, gūstot uzvaru, par spīti spēcīgāko lietuviešu ekipāžu startam rallijā un arī Latvijas čempionāta ieskaitē. Otrajā vietā Latvijas seriālā nonākusi Roka Lipeiķa/Ingas Lipeiķītes ekipāža, kurai seko Sauļus Girdausks/Audrjus Šošs, kā arī pērnā gada Latvijas čempioni 2WD grupā Roks Kvaraciejus/Marjuss Samolis. Vadošajā sešiniekā vēl divas Latvijas ekipāžas – Aivars Bērziņš/Māris Šeflers un Miks Ernstsons/Rihards Raviņš.

2WD grupā Latvijas čempionāta vadībā nonākusi lietuviešu Vitauta Baranauska/Mindauga Čepuļa ekipāža. Arī otrajā vietā ārzemnieki – jauktā Krievijas/Lietuvas vienība Dmitrijs Mjačins/Ķestutis Būzjuss. Līderiem seko vairākas Latvijas ekipāžas – lielisku sacīksti aizvadījušie Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, kā arī Normunds Verbelis/Igors Bartaščenoks un Egils Īle/Māris Īle.
Lielā mērā atkārtojas 2010. gada Latvijas čempionāta scenārijs – ātruma ziņā Latvijas braucēji droši varētu cīnīties par uzvarām, kā to Lietuvā nodemonstrēja Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš, taču potenciāli labos rezultātus likvidē tehnikas izturības trūkums.

Latvijas čempionāta komandu kausā pēc dubultuzvaras rallijā vadībā nonākusi LMT Rallija komanda, sasniedzot 27 kopvērtējuma punktus. Otrajā vietā ar tikai diviem punktiem ir Sports Racing Technologies, bet pagaidām bez punktiem ir trešā pieteiktā vienība – Skandi Rallija komanda.

Latvijas čempionāta kopvērtējums šeit: http://autorally.lv/2011/pid/08/docs/results/overall-after-1.pdf

Foto autors: Zigismunds Zālmanis (Nikon)
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti