Bijušais čempions Vērmanis juniors uz starta Brenguļos!

 
3.februāris 2011 8:35

6.februāra LAF Folkreisa un Autokrosa Ziemas kausa trešajā posmā Brenguļos autokrosa klasē uz starta plāno iziet 2007. gada Latvijas čempions 1600 klasē Oļģerts Vērmanis juniors.

Sava tēva Vērmaņa seniora piemiņas kausā viņš būs uz starta un aicina pievienoties arī pārējos autokrosa klases iespējamos pārstāvjus.

Interesanti, ka Vērmanis juniors startēs ar Peugeot 205 automašīnu. Šo mašīnu nesen iegādājās folkreisa šīs sezonas līderis Jānis Nikels, uz vienu sacīksti nododot Vērmaņa rīcībā. Mašīna savulaik sagatavota rallijam un Nikels to iegādājās par īpaši izdevīgu cenu, ar mērķi turpināt darboties folkreisā.

Taču, izvērtējot mašīnas kvalitāti, Jānis nolēma nesasteigt mašīnas debiju sporta veidā ar fiksētu pārdošanas summu…

Oļģerts Vērmanis juniors pēdējo autokrosa sacīksti aizvadīja 2009. gadā. Par savām gaidāmās cīņas izredzēm viņš sacīja: „Ļoti labprāt cīnīšos un cīnīšos par augstākajām vietām. Šo mašīnu gan es absolūti nepazīstu, nekad neesmu stājies uz starta ar Peugeot. Ceru, ka būs iespēja patrenēties, jo šobrīd pat nenojaušu savu ātrumu un iespējas. Noteikti uzaicinu visus autokrosa braucējus nākamsvētdien uz Brenguļiem, liekas, ka sacīkste varētu būt interesanta. Nojaušu, ka dalībnieku skaits būs patīkams ar krosa klasē!”

Autokross: Bāriņš Brenguļos debitēs autokrosā!

Jaunu pavērsienu ieguvis svētdienas Brenguļu Ziemas kausa folkreisā un autokrosā posms – 2010. gada folkreisa līderis Artūrs Bāriņš pieteicies startam autokrosa klasē. Viņš joprojām turpinās braukt ar VW Golf II, kuru dalīs ar citu jelgavnieku Lauri Vidži, taču sportisti nolēmuši veikt nepieciešamās riepu maiņas, lai viens ar sporta riepām varētu startēt krosā, bet otrs ar ielas riepām – folkreisa ieskaitē.

Artūrs Bāriņš pērn kļuva par Ziemas kausa un Vasaras kausa uzvarētāju, taču šī sezona sākusies neveiksmīgi – pēc tehnikas problēmām Raunā sekoja diskvalifikācija Mūsā, līdz ar to meistars pēc diviem posmiem palicis bez kopvērtējuma punktiem un cerībām uz augstu vietu šajā Ziemas kausā.
Autokrosa klasei tikko pieteicies arī oficiālo sacensību debitants Jānis Smirnovs. Viņš Brenguļos startēs ar ZAZ automašīnu, ar kuru kādreiz krosa gaitas uzsāka bijušais Latvijas čempions Raimonds Jerāns. Iespējams, Smirnovs turpinās cīņas Latvijas čempionātā Open klasē.

Folkreiss: Rangs: Gaidām 100. folkreisistu!

Apkopojot jaunāko folkreisa rangu konstatēts, ka folkreisā līdz šim piedalījušies kopumā 90 dalībnieki, kas nozīmē, ka pavisam drīz pusotru gadu vecais sporta veids sagaidīs savu 100. sportistu. Tikmēr gandrīz puse no šiem 90 – 43 – startējuši jau šā gada pirmajās divās sacīkstēs. Jāpiebilst, ka Mūsā tika svinēta folkreisa 25. sacīkste.

2011. gada ranga vadībā izvirzījušies tie paši sportisti, kuri ir līderpozīcijās arī Ziemas kausa kopvērtējumā – Jānis Nikels, Mareks Dainis un Artūrs Vecgailis. Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu ievērojamu progresu veicis Mareks Dainis, jau trīs sacīkstes pēc kārtas (rudenī 333, Raunā un Mūsā) finišējot vadošajās pozīcijās.
Folkreisa kopējā rangā, kurā apvienoti visu 25 folkreisa sacīkšu dalībnieki un to rezultāti, vadībā joprojām atrodas jelgavnieks Artūrs Bāriņš. Viņam pietuvojies Nikels, bet uz trešo vietu pacēlies Vecgailis.
Reģionu vērtējumā turpina iezīmēties Vidzemes sportistu vairākums un arī rezultātu kopējais pārākums – zemgaliešu kļuvis vairāk, taču pagaidām uzvaras atņemt nespēj, bet kurzemnieki, šķiet, gaida savu posmu Vecpilī, kas sekos Brenguļu cīņām, lai ierastos kuplākā skaitā. Šogad divos posmos Kurzemes pusi pārstāvējis vienīgi Sandis Džeriņš, kurš Mūsā guva otro vietu.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti