Svētdien Brenguļos turpināsies folkreisa un autokrosa Ziemas kauss

 
4.februāris 2011 9:12

Svētdien, 6. februārī pl. 10:30 Brenguļu autotrasē pie Valmieras norisināsies LAF Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa izcīņas trešais posms, kas būs Brenguļu autotrases izveidotāja Oļģerta Vērmaņa seniora piemiņas sacīkste.

Par uzvaru folkreisa klasē cīnīsies aptuveni 30 dalībnieki, bet īpaša izrāde ar desmit dalībniekiem norisināsies autokrosa cīņās.

Folkreisa Ziemas kausā pēc diviem posmiem vadībā atrodas Jānis Nikels (Strenči, Folkreisa Fabrika). Jānim šī būs, nosacīti, mājas trase, līdz ar to viņam ir labas izredzes uzlabot kopvērtējuma situāciju. Pēc pirmajiem posmiem viņa sīvākais konkurents ir Folkreisa Fabrikas komandas biedrs Mareks Dainis. Trešais – Artūrs Vecgailis (Rauna, Raunas Bruģakmens). Tomēr kopvērtējuma situācija ir visai mainīga, jo nevienam no līderiem sezonas sākums nav bijis perfekts – Nikels pirms uzvaras otrajā posmā Mūsā bija tikai piektais Raunā, Dainim ir viena otrā un viena ceturtā vieta, bet Vecgailis abas reizes bijis A finālā, taču ne reizi nav sasniedzis finišu! Turklāt kopvērtējums pēc Brenguļiem var kļūt vēl interesantāks, jo startēs pirmā posma uzvarētājs Ritvars Kārkliņš (Cēsis), kurš ir attiecīgās sacīkstes favorīts, taču neplāno aizvadīt pilnu Ziemas kausa sezonu.

Brenguļu posmā galvenie favorīti būs Ritvars Kārkliņš un Jānis Nikels, tomēr, iespējams, pārsteigumus sagādās arī citi dalībnieki. Atgriezies pie sava VAZ 2108 stūres būs cēsinieks Agris Upītis, kurš bija viens no Vasaras kausa līderiem.

Folkreisa dalībnieki sadalīs kausus arī Junioru un Komandu kausa izcīņās. Junioru cīņās favorītu pulkā Dāvis Tobiass (Ķeipene) un Eliss Dukaļskis (Sigulda), kā arī Rihards Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika) un Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda). Komandu vērtējumā galvenā favorīte būs Nikela un brāļu Daiņu pārstāvētā Folkreisa Fabrika.

Interesanta cīņa veidojas autokrosa klasē, kurā pieteikušies desmit dalībnieki. Pēc pāris sezonu pārtraukuma uz starta stāsies bijušais Latvijas čempions Oļģerts Vērmanis juniors, kuram pretī stāsies Latvijas čempionāta vadošie braucēji Andis Kļava un Andis Vanters, kā arī citi braucēji – Sandis Melngāršs, Jānis Tiltiņš, krosa debitanti Uģis Kaimiņš un Reinis Nitišs. Viena no svētdienas intrigām – krosā debitēs arī līdzšinējais folkreisa līderis Artūrs Bāriņš! Pasākumu krāšņāku padarīs arī aizmugures piedziņas VAZ automašīnu dalībnieki.

Sacensību sākums svētdien pl.10:30. Gan folkreisa, gan krosa braucējiem jāaizvada pa trim kvalifikācijas braucieniem un finālsacīkstes. Skatītājiem pasākuma apmeklēšanas izmaksas simboliskas – Ls 2. Informācija: Autocross.lv.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti