Tuvojas rallijs «Sarma 2011» ar neredzēti spēcīgu dalībnieku sastāvu

 
7.februāris 2011 9:51

Lai gan līdz rallija un rallijsprinta „Sarma 2011” startam vēl nedēļa, jau tagad ir skaidrs, ka sacensības būs ārkārtīgi interesantas.

„Sarma 2011” sāksies ar diviem nakts ātrumposmiem 12.februārī pie Alūksnes un turpināsies nākamajā dienā, 13.februārī Gulbene pusē, kur sportisti mērosies spēkiem vēl 6 ātrumposmos.
Bez visiem pašmāju ātrākajiem sportistiem savu dalību te ir pieteikušas arī vairākas igauņu, krievu, ukraiņu un lietuviešu ekipāžas, no kurām šobrīd par nopietnāko konkurentu Latvijas pārstāvjiem ir uzskatāms Ots Tanaks, kurš Gulbenē startēs ar Ford Fiesta S2000. Kā zināms, Tanaks ir panācis piecu gadu vienošanos ar "M-Sport" komandu un šosezon startēs septiņos SWRC čempionāta posmos.

Cīņā par godalgotām vietām N4 klasē un kopvērtējumā bez patreizējiem Latvijas čempionāta līderiem – abām LMT rallija komandas ekipāžām, noteikti iesaistīsies arī Jānis Feldmanis un Aivis Egle, kā arī Jānis Vorobjovs un Ivars Vasaraudzis, kuri pirmajā LRČ posmā Lietuvā diemžēl finišu nesasniedza.

Ne mazāk interesanta sacīkste gaidāma A+ klasē, kur šībrīža līderim Mārtiņam Svilim par zaudējumu „Halls Winter Rally” mēģinās revanšēties Roks Lipeiķis. Ar spēcīgo WRC tehniku šajā ieskaites grupā piedalīsies arī Raimonds Kisiels, kā arī rallija „Kurzeme 2010” uzvarētājs Georgs Gross ar Ford Focus WRC.

Daudz dalībnieku būs arī čempionāta 2WD klasē – šeit sacensībām ir pieteikušās 26 ekipāžas.
Ar „Sarmu” tiek atklāts Latvijas rallijsprinta čempionāts, te startēt plāno vairāk nekā 50 ekipāžas, kas sacentīsies septiņās ieskaites klasēs.

Tiem rallijsprinta 4WD+ un Open grupu dalībniekiem, kas vēlēsies pārbaudīt savus spēkus tehniku nakts sacensībās, organizatori piedāvā iespēju sestdien, 12.februārī, startēt arī abos ātrumposmos „Alūksne”, kuru rezultāti netiks vērtēti rallijsprinta ‘’Sarma 2011’’ ieskaitē.

Esošajiem ilggadējiem rallija un rallijsprinta „Sarma” atbalstītājiem šogad ir pievienojies automātisko degvielas uzpildes staciju līderis „Neste”. Korporācija „Neste Oil” ir pazīstama kā aktīvs motosporta un rallija atbalstītājs Somijā un visā pasaulē. Rallijs „Sarma 2011” ir pirmais „Neste” atbalstītais pasākums Latvijā, un, aizsākot rallija atbalsta tradīciju, „Neste” ir sagatavojusi arī dāvanu visiem rallija līdzjutējiem. Abās sacensību norises dienās, 12. un 13. februārī, „Neste” stacijās Alūksnē un Gulbenē degviela būs pieejama par īpaši draudzīgu cenu.

Sadarbībā ar žurnālu "AutoEuro” tiek turpināts iepriekšējās sezonās iesāktais foto un video konkurss “Visiem, kam patīk azarts un rallijs!”, kas šogad iecerēts visa gada garumā, tāpēc skatītāji tiek aicināti iemūžināt interesantākos rallija "Sarma 2011" mirkļus.

Kartes un ātrumposmu aprakstu atrodami www.4rati.lv

Dalībnieku saraksts, kā arī citi rallija oficiālie dokumenti – www.autorally.lv (rallijs) un www.autosport.lv (rallijsprints).

Ralliju un rallijsprintu „Sarma 2011” atbalsta: SIA „Sendija”, „Ikteri”, Neste, SIA „Kopa”, SIA „Alba”, „Vītola izdevniecība”, „Baltā pils”, kā arī Alūksnes un Gulbenes novadu pašvaldības.

Informatīvie atbalstītāji – draugiem.lv, 4rati.lv, „Dzirkstele”, „Alūksnes ziņas”, „Gulbenes televīzija”.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti