Brenguļos uzvaras Vanteram un Kārkliņam, uzvarētājs zaudē mašīnu

 
8.februāris 2011 10:52

Svētdien LAF Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa izcīņas trešajā posmā uzvaru autokrosa klasē sasniedza mājinieks valmierietis Andis Vanters, bet folkreisa ieskaitē labākais bija cēsinieks Ritvars Kārkliņš.

Folkreisa labākais juniors šajā posmā izrādījās Rihards Dainis, bet komandu vērtējumā pirmā uzvara Štīm Rally Team vienībai.

Autokrosa klasē uz starta stājās desmit dalībnieki, dienas garumā kopīgos braucienos aizvadot trīs kvalifikācijas un finālsacīksti. Pēc kvalifikācijas pirmo starta vietu finālā izcīnīja Andis Vanters, aiz sevis atstājot vēl divus valmieriešus Sandi Melngāršu un Oļģertu Vērmani junioru.
Fināls ieviesa korekcijas šajā trijniekā – pēc veiksmīga sacensību sākuma otro vietu zaudēja Vērmanis juniors, līdz ar to šajā pozīcijā arī finālā atgriezās Melngāršs. Savukārt trešo vietu guva Lapmežciema braucējs Andis Kļava. Pēc neveiksmes braucienā Vērmanim junioram piektā vieta, piekāpjoties arī Reinim Nitišam. Andis Vanters uzvaru sasniedza pārliecinoši.

Autokrosa klasei, līdz ar to, uzsākta punktu skaitīšana Ziemas kausā, jo pirmajā posmā Raunā netika sasniegts dalībnieku kvorums (posma ieskaitei nepieciešami seši dalībnieki, Raunā startēja četri), savukārt otrajā sacīkstē Mūsā krosa klases posms nenotika.

29 dalībnieku konkurencē folkreisā trešajā posmā otro uzvaru sasniedza cēsinieks Ritvars Kārkliņš. Galvenais favorīts bija nekļūdīgs visas sacīkstes garumā, uzvarot arī savas grupas trīs kvalifikācijas braucienos. Labākos rezultātus folkreisa karjerā guva abi nākamo vietu ieguvēji: Agra Bahmaņa (Rīga, Štīm Rally Team) otrā vieta un Riharda Daiņa (Jūdaži, Folkreisa Fabrika) trešā pozīcija ir sportistu personīgie rekordi. Riharda Daiņa veiksmīgais starts ļāva sportistam gūt uzvaru arī Junioru kausa posmā, aiz sevis atstājot Dāvi Tobiasu (Ķeipene), Elisu Dukaļski (Sigulda) un Renāru Ēķi (Jelgava, Autocross.lv).

Komandu vērtējumā Štīm Rally Team (Bahmanis, Raimonds Bergmanis, Ermīns Vācietis) uzvaru izrāva pēdējos fināla apļos. Līdz ar to vienībai izdevies apturēt Folkreisa Fabrikas (Rihards Dainis, Jānis Nikels, Mareks Dainis) uzvaras gājienu. Abas vienības nonākušas pārliecinošā kopvērtējuma vadībā – Folkreisa Fabrika pirmā, Štīm Rally Team – otrā. Trešajā vietā Autocross.lv Folkreisa komanda (Viesturs Saukāns, Ritvars Bendziks, Renārs Ēķis).

LAF Folkreisa Ziemas kausa individuālajā kopvērtējumā līderis joprojām ir Jānis Nikels, lai gan Brenguļos tehnisku problēmu dēļ sasniegta tikai septītā vieta. Kopvērtējuma situācija ir īpaši sarežģīta, jo visi 46 startējošie dalībnieki satilpuši 42 punktu robežās. Ņemot vērā, ka Ziemas kauss jau sasniedzis ekvatoru, cīņas atrisinājums būs īpaši intriģējošs.

Brenguļos tika iegādātas divas folkreisa klases automašīnas, izmantojot folkreisa noteikumos paredzēto sistēmu. Uzvarētāja Ritvara Kārkliņa automašīnu par fiksēto cenu – 950 eiro – iegādājās līdz šim trofireidos braukušais Edvīns Vansovičs, savukārt Ivana Bergmaņa VW Golf III iegādājās Jānis Matulēns.

LAF Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa 4. posms notiks 19. februārī Vecpils autotrasē (Rīga – Liepāja šosejas 162. km). Informācija: Autocross.lv.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti