Latvijas rallija čempionāts iegriežas Gulbenē un Alūksnē

 
10.februāris 2011 11:10

Nedēļas nogalē tiks aizvadīts Latvijas rallija čempionāta otrais posms – rallijs „Sarma 2011”, kas notiks Alūksnes un Gulbenes apkārtnē.

Pēc pirmā posma, kas notika Lietuvā, čempionāts atgriezies dzimtenē, kas palielinājis Latvijas sportistu pārstāvniecību dalībnieku sarakstā, līdz ar to arī saasinās cīņu par čempionāta uzvarām. Pašlaik N4 klases vadībā atrodas Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (LMT Rallija komanda), A Plus grupas vadībā ir Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks, bet 2WD Latvijas čempionāta līdervienība ir lietuviešu Vitauta Baranauska/Mindauga Čepuļa vienība.

Rallijs „Sarma 2011” šogad būs īpaši aizraujošs, jo vēl bez principiālajām Latvijas čempionāta cīņām plānots spilgts vadošo Igaunijas ekipāžu demonstrējums – ierindā būs Marko Martina MM-Motorsport komandas braucēji Otts Tanāks, Georgs Gross un citi spēcīgie braucēji. Tiesa, priecējot rallija skatītājus, igauņi tomēr nebūs Latvijas čempionāta ieskaites dalībnieki.

Latvijas čempionāta N4 klasē galvenā intriga – vai brāļi Andis un Māris Neikšāni turpinās Lietuvā iesākto dominanci pār konkurentiem. LMT Rallija komandas braucēji guva dubultuzvaru Utenas rallijā, savukārt principiālie konkurenti Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (Vorobjovs Racing), Aivis Egle/Mārtiņš Jerums (R-evolution) un Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis (Skandi Auto Rallija komanda) varēja vēlēties spilgtākus rezultātus. Vai konkurentu pakaļdzīšanās oranžajiem sāksies jau „Sarmā”, uzzināsim svētdienas vakarā. Nopietns spēks šajā sacīkstē atkal var izrādīties Jāņa Feldmaņa/Anrija Jesses vienība.

A Plus automašīnu grupā sacīkstes uzvaras dalītāji, iespējams, būs Igaunijas braucēji, taču Latvijas čempionāta ieskaitē turpināsies jau vēsturiskais Sviļa/Aizsilnieka un lietuvieša Roka Lipeiķa duelis – Lietuvas rallijs pierādīja, ka abas ekipāžas arī šo sezonu nolēmušas uzsākt ar līdzīgiem rezultātiem, kā tas bijis jau vairākas sezonas. Taču papildu elements cīņā par Latvijas čempionāta punktiem būs Raimonda Kisiela/Arņa Roņa (Skandi Auto Rallija komanda) starts.

2WD grupā ir vairākas Latvijas ekipāžas, kuras var sasniegt maksimālo posmā iegūstamo punktu skaitu – Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš, Jānis Berķis/Edgars Čeporjus un citas. Taču grupas īpatnība gan pērn, gan šīs sezonas pirmajā posmā ir Latvijas braucēju tehnikas izturības trūkums, kas čempionāta vadošās pozīcijas liek atdot mūsu seriāla ieskaitē startējošajiem ārvalstu braucējiem. Pēc Ķilpja/Ceriņa izstāšanās Utenas rallijā par uzvarētājiem Latvijas čempionāta ieskaitē kļuva Vitauts Baranausks/Mindaugs Čepulis.

Rallijā „Sarma 2011” dalībniekiem jāveic astoņi ātrumposmi – četri posmi, katrs pa divām reizēm. Pirmajā sacensību dienā sestdien cīņas sāksies ar diviem ātrumposmiem Alūksnē, bet svētdien atlikušie seši ātrumposmi Gulbenes klasiskajos rallija ceļos. Sacensībām pieteikušās 118 ekipāžas – rallija, rallijsprinta un rallijreida ieskaitēs.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti