Svētdien sāksies jaunā Openkart sezona

 
11.februāris 2011 10:58

Svētdien, 13.februārī, ar „B” un „Elites” līgas pirmajiem posmiem Swedbank kartodroma Ziemas trasē Kandavā sāksies amatieru kartinga kustības Openkart piektā sezona.

Ziemas trases garums ir 340 metri, tajā ir 5 pagriezieni un viena gara taisne. Trasē ir astoņi karti, kas aprīkoti ar speciālām ziemas riepām un ir pielāgoti braukšanai ziemas apstākļos.

Pirmie trasē dosies B līgas braucēji, kuriem treniņi sāksies no pulksten 10.30, reģistrācija sacensībām no pulksten 11.30, bet pirmie kvalifikācijas braucieni sāksies pulksten 12.00. Elites līgas braucēji treniņus sāks aptuveni pulksten 14.30, bet sacīkste ap 15.30.

Openkart ir zemo izmaksu demokrātiskas un ikvienam interesentam pieejamas amatieru kartinga sacensības, kas notiek ar speciāliem īres kartiem trasēs un kartinga hallēs, kur šādi īres karti tiek piedāvāti nomai. Latvijā sacensības notiek Swedbank kartodromā Kandavā, Sporta kompleksā 333 pie Rīgas apvedceļa, Kartinga hallē „Ātruma Cilts” Mežciemā un „GoPlanet” Purvciemā. Notiek arī izbraukuma posmi Igaunijā un Lietuvā.

Aizvadīto četru gadu laikā ir notikušas vairāk nekā 100 sacīkstes, bet kopējais dalībnieku skaits ir sasniedzis gandrīz 500 amatieru un īres kartinga entuziastu no visas Latvijas. 2011.gada sezonā kopumā plānota 41 Openkart sacīkste, tātad gandrīz katru nedēļu: piecpadsmit sacīkstes Elites līgā, 20 – B līgā, 5 komandu sprinta sacīkstes un tradicionāli sezona noslēgsies ar kausa izcīņu, kur piedalīsies labākie braucēji.

Sacensības notiek pēc „arrive and drive” (ierodies un brauc) principa, tāpēc dalībniekiem nav jārūpējas par tehnikas uzturēšanu, sagatavošanu un transportēšanu. Arī nepieciešamais minimālais ekipējums – ķivere, katrā trasē ir pieejams bez papildu samaksas.

Sacensību dalībnieki ir cilvēki, kuriem ir vēlme amatieru līmenī nodarboties ar autosportu, izbaudīt autosporta garšu, netērējot šim nolūkam nozīmīgus finanšu resursus un laiku. Sacensības ar īres akrtiem ir ļoti drošas, jo tehnika paredzēta, lai to varētu izmantot arī cilvēki bez iepriekšējas pieredzes autosportā.

Dalībnieku sastāvs ir ļoti raibs gan vecuma, gan ienākumu, gan brauktprasmes ziņā. Ar labiem panākumiem startē arī dāmas. Openkart ir startējuši arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, piemēram, bijušais Sauber F1 komandas testpilots igaunis Marko Asmers, viena no pasaulē ātrākajām sievietēm autosportistēm Karlīne Štāla, motobraucējs Mārtiņš Aleksandrovičs, Radio 101 ētera balss Egons Reiters u.c.. Sacensībās ir braukuši arī dalībnieki no Igaunijas un Lietuvas.

Iepriekšējā sezonā Elites līgas čempiontitulu aizraujošā cīņā izcīnīja Daniels Mančinskis, otrajā vietā palika 2009.gada čempions Dāvis Tobiass, kuram bija tikpat punkti, bet par vienu uzvaru mazāk. B līgā pārliecinoši uzvarēja Ivars Strencis.

Vairāk informācijas seriāla mājas lapā internetā www.openkart.lv, bet tiem, kas vēlas piedalīties, pieteikums, norādot savu vārdu un uzvārdu, jāsūta uz e-pastu openkart@openkart.lv .

Openkart „B” līgas 1.posma dienaskārtība
• no 10.30 treniņi
• 11.30 reģistrācija
• 11.50 dalībnieku sapulce
• 12.00 kvalifikācija
• ap 13.00 finālbraucieni
• ap 14.30 apbalvošana
Openkart „Elites” līgas 1.posma dienaskārtība
• no 14.30 treniņi
• 15.00 reģistrācija
• 15.20 dalībnieku sapulce
• 15.30 kvalifikācija
• ap 16.30 pusfinālu braucieni
• ap 17.30 finālbraucieni
• ap 18.30 apbalvošana

Dienaskārtībai ir tikai informatīvs raksturs, precīzi braucienu norises laiki var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti