Rallijā «Sarma 2011» Vorobjovs/Zicāns izcīna pirmos punktus šosezon

 
15.februāris 2011 12:54

Aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzās Latvijas rallija čempionāta otrais posms – rallijs „Sarma 2011”, kurā uzvarēja igauņu pilots Georgss Gross. Piektie absolūti un ceturtie N4 klasē palika Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.


Rallijs "Sarma 2011" - Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns  Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

Latvijas čempionāta ieskaitē ekipāžai trešā vieta un pirmie desmit punkti šosezon.

Rallija starts tika dots sestdien vakarā, kad piloti Alūksnes apkārtnē aizvadīja divus nakts ātrumposmus. Pēc tiem Vorobjovs/Zicāns kopvērtējumā ieņēma septīto vietu absolūti, bet sesto N4 klasē. Otrajā dienā ekipāža kāpināja tempu un pirms pēdējiem diviem posmiem kopvērtējumā atradās jau ceturtajā vietā. Pēdējos divos ātrumposmos izvērtās ļoti sīva cīņa ar Feldmaņa/Jesses ekipāžu, kurā beigās par mata tiesu ātrāks bija Feldmanis. Lai arī beigās tika izcīnīta ceturtā vieta N4 klasē, ekipāža ar aizvadīto ralliju kopumā ir apmierināta.

„Lai arī cerējām, ka Jānis tomēr izveseļosies un būs rallijam gatavs par visiem 100%, jāatzīst, ka viņš tomēr īsti vesels nejutās ne sestdien, ne svētdien. Kopumā pirmos divus nakts ātrumposmus aizvadījām normāli – braucām neriskējot un nedaudz piesardzīgāk nekā parasti,” par pirmajiem diviem nakts ātrumposmiem stāsta Zicāns.


Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

„Nākamās dienas pirmie četri ātrumposmi bija fantastiski. Šie bija īstie klasiskie „Sarmas rallija” ātrumposmi, kuri mums patika un kurus mēs izbaudījām. Taču jāatzīmē, ka pieļāvām vienu kļūdu sestajā ātrumposmā. Bija gara taisne, kur tobrīd ātrums mums varēja būt ap 180 km/h. Taisnes galā sekoja 90 grādu līkums (mums L5), taču sanāca par vēlu sākt bremzēt un mēs tajā līkumā aizbraucām taisni. Papildus vēl mums noslāpa mašīna, tāpēc, kamēr to iedarbinājām, kamēr padevām atpakaļ, tikmēr mums aizgāja apmēram 20 sekundes. Cik izdevās parunāt ar citām ekipāžām, tad viņas arī tajā pašā līkumā pieļāva nelielas kļūdas,” turpina Vorobjova stūrmanis. 

„Pirms pēdējiem diviem dopiem situācija kopvērtējumā bija ļoti saspringta. Ja nebūtu tā kļūda sestajā ātrumposmā, būtu rezervīte, taču - kā bija tā bija. Ja runājam par septīto un astoto ātrumposmu, tad mums šie divi posmi īsti negāja pie sirds, jo tie neatbilda mūsu braukšanas stilam. Septīto dopu aizvadījām savā tempā, bet pēdējā ātrumposmā gan gājām uz visu banku. Lai arī dopā uzrādījām labu laiku, ar to īsti nepietika, lai kopvērtējumā apsteigtu Jāņa Feldmaņa/Anrija Jesses ekipāžu (finišā starpība starp abām ekipāžām bija 0,83 sekundes),” pēdējo divu posmu notikumus stāsta Zicāns. 

„Kopumā ekipāžas vārdā varu pateikt to, ka „Sarmas rallija” ātrumposmi bija ļoti labi. Protams, bija vietas, kurās varēja iegūt kādas sekundes. Piemēram, ceturtajā ātrumposmā pirms mums braucošais igaunis Koitla bija ieskrējis kupenā. Kad tuvojāmies tam līkumam, tad skatītāji mums skrēja pretim un rādīja, ka jāapstājas. Protams, mēs uzreiz sākām strauji bremzēt, taču, kad pabraucām tam līkumam garām, secinājām, ka Koitla mums netraucēja, jo viņa mašīna atradās ārpus ceļa. Arī posmā, kurā avāriju piedzīvoja Ivara Vasaraudža ekipāža (Vorobjovs/Zicāns brauca tieši aiz Ivara ekipāžas), nedaudz sabremzējāmies, taču tas noteikti nebija izšķirošais,” turpina Guntars.  

„Nedaudz kliboja arī drošība trasē. It sevišķi tas attiecināms uz dažiem fotogrāfiem. Atceros, ka ar pieklājīgu ātrumu tuvojāmies vienam 90 grādu līkumam, bet tur krustojumā uz zemes guļ viens fotogrāfs un bildē mūs. Jā, saprotu, ka viņam iznāca labas un skaistas bildes, taču, ja mums kaut kas notiktu un mēs to līkumu neizbrauktu tā, kā vajadzēja? Ko tad? No viņa tur nekas pāri nepaliktu...”

„Tagad plānojam startēt rallijsprintā, kurš 12.martā notiks Cēsīs. Taču ir viens bet. Kā man pastāstīja šī rallijsprinta organizators, tad šis posms notiks tad, ja būs sniegs un ledus – redzēsim,” tā Zicāns.

''Vorobjovs Racing'' ekipāžu atbalsta BTV, Vorobjovs Racing, Vidzemes Betons, Ape Motors un AXIO Capital.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti