Aizvadītas KTSK Ziemas Kausa 4.posma sacensības

 
16.februāris 2011 10:37

KTSK Ziemas Kausa ceturtais posms norisinājās Kuldīgā, autotrasē "Mieriņi".

Tā kā Mieriņu saimnieki, ieklausoties padomos pēc pagājušas sezonas, trasi bija izveidojuši ātrāku, segums kā vienmēr bija labs un visus priecēja auksta, bet skaista diena, sacensības izvērtās ļoti baudāmas

Šoreiz FWD klasēs iztrūka daži no ierastajiem līderiem, kuri bija devušies uz ralliju un rallijsprintu „Sarma 2011”. Rallijā Jānis Kārkliņš ar stūrmani Reini Pozņaku izcīnīja pārliecinošu uzvaru 2WD grupā. Rallijsprintā 1600 grupā Guntis Lielkājis ar stūrmani Vilni Miķelsonu finišēja otrie.  Apsveicam mūsu kausa braucējus, kā arī bijušos – Mārci un Armandu Ķenavus ar uzvaru jau pieminētajā 1600 grupā rallijsprintā.

Kamēr Gulbenē norisinājās „Sarma 2011”, tikmēr Kuldīgā, norisinājās tikpat aizraujošas un skatāmas cīņas KTSK Ziemas Kausa ietvaros.

Priekšpiedziņas klasē bez radzēm pirmais, kā ierasti Laukšteins. Vienīgi šoreiz Mairis Laukšteins, savu brāli Sandi atstājot otrajā pozīcijā (abi Golf III). Trešā vieta FWD bez radzēm Aivo Gailītim (Golf II).

Priekšpiedziņas klasē ar radzēm cīņas par uzvaru izvērtās ļoti spraigas. Uz pirmo vietu pretendēja 6 braucēji. Dažādu cīņu rezultātā pirmais - Guntis Lapiņš (Golf III), otrais - Sandis Laukšteins (Golf III), bet trešais - Varis Žentiņš (Honda CRX).

RWD klasē bez radzēm otrā dubultuzvara brāļiem Tīdmaņiem. Otro sacensību pēc kārtas ātru un stabilu sniegumu parāda Gundars Tīdmanis (BMW), aiz sevis atstājot brāli Aigaru Tīdmani (BMW).  Klasē bez radzēm trešais - Viesturs Valters (BMW). Abās RWD klasēs pagaidām novērojama BMW dominance. Tā klasē RWD ar radzēm pirmais - Gatis Orlovs (BMW), otrais bez radžu klases līderis - Gundars Tīdmanis (BMW) un trešais arī šajā klasē - Viesturs Valters (BMW).

Tikpat spraigas cīņas arī dāmu klasē. Signei Žentiņai arī šoreiz trešā vieta divu braucienu summā. Ar nelielu pārsvaru uzvara tika Baibai Ivanovskai, kas aiz sevis atstāja Lailu Dracmani.

Kā jau rakstījām pēc 3.posma, pilnpiedziņas klasēs cīņā par pirmajām vietām sāk iesaistīties arvien vairāk braucēju. Šoreiz cīņās iesaistījās arī „dokumenti”, taču "saldo ēdienu" skatītājiem tas nesabojāja. Neliela kļūme otrajā braucienā un līdz ar to trešā vieta klasē bez radzēm Jānim Ivanovskim (BMW). Pārsteigumu sagādāja abi pirmo vietu īpašnieki. Uzvarot pirmajā braucienā, pirmais - Artis Vicinskis (Subaru Impreza), otrais, stabili un ātri aizvadot abus braucienus, ir Ģirts Jagmins (Subaru Impreza). Klasē 4WD ar radzēm par pārsteigumu parūpējās Jānis Bruzinskis (Audi S2). Stabili aizvadot abus braucienus, Jānis posmā ātrākais. Otrais - Jānis Ivanovskis (BMW X), aiz sevis atstājot bez radžu klases uzvarētāju Arti Vicinski (Subaru Impreza).

Komandu vērtējumā pirmie - "3B motorsport/ Note team", otrie - "A komanda", bet trešie - "A un M motorsport".

KTSK Ziemas Kausa kopvērtējums pēc 4.posma:

Dāmas
   1. Baiba Ivanovska        109 punkti
   2. Signe Žentiņa              93
   3. Laila Dracmane          89

2WD bez radzēm
   1. Jānis Kārkliņš            102
   2. Sandis Laukšteins      97
   3. Aivo Gailītis                   94

2WD ar radzēm
   1. Sandis Laukšteins    108
   2. Modris Žentiņš           108
   3. Aivo Gailītis                 105

RWD bez radzēm
   1. Gundars Tīdmanis    131
   2. Nauris Klāviņš             83
   3. Aigars Tīdmanis          77

RWD ar radzēm
   1. Gundars Tīdmanis    117
   2. Viesturs Valters          105
   3. Gatis Orlovs                103

4WD bez radzēm
   1. Ainārs Eikerts             111
   2. Jānis Ivanovskis          99
   3. Mārcis Ivanovskis        84

4WD ar radzēm

   1. Jānis Ivanovskis        130
   2. Ainārs Eikerts             128
   3. Jānis Bruzinskis           92

Nākamais un arī pēdējais KTSK Ziemas Kausa, kā arī LRČ Kurzemes zonas posms - 19.februārī, Mērsragā. Visa informācija atrodama sacensību mājaslapā www.motorsport.lv.

Sacensības atbalsta:
Ramirent, Sessoma, Amazone, MOTUL, Reklāmdruka, pitstop.lv, Swedabank Kandavas Kartodroms, A-Loks, Palsams, Epos, Target Media, MKM Mežs.

Informatīvais atbalsts: Kurzemes Radio, Rietumu Radio, Kurzemnieks, www.autosport.lv, www.4rati.lv, www.delfi.lv/autosports, www.iauto.lv , www.tvnet.lv/auto.

Sadarbības partneri:
www.go4speed.lv , www.moor.lv

Organizē: KTSK
Foto: www.go4speed.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti