Feldmanis/Jesse pēc rallija «Sarma 2011» otrie labākie Latvijā

 
17.februāris 2011 11:44

Svētdien Gulbenē finišēja Latvijas rallija čempionāta 2.posms un Baltijas ziemas kausa izcīņas noslēdzošais posms, rallijs „Sarma 2011”, kur kopvērtējumā uzvaru guva igauņi Georgs Gross/Raigo Molders ar Ford Focus WRC.

Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse šajās sacensībās startēja N4 ieskaites grupā ar Mitsubishi EVO X.
Rallijam Feldmaņa/Jesses ekipāža „iesildījās” jau organizatoru rīkotajā testu ātrumposmā, kur, par spīti putenim, tika uzrādīts ļoti labs ātrums.

„Sarmas” pirmā diena sākās ar diviem nakts ātrumposmiem Alūksnes pusē. „Lieliski ātrumposmi, interesanta trase un perfekta stenogramma, ” atzīst pilots Jānis Feldmanis, pieļaujot, ka nakts ātrumposmos rezultāts būtu bijis vēl augstāks, ja ne kļūme ar riepu izvēli – pierakstot trasi, to klāja sniega kārta, tādēļ arī tika pieņemts lēmums braukt ar sniegotam segumam paredzētām riepām.

Tomēr, tā kā sacensību dienā ātrumposmi bija nošķūrēti, plānotā sniega vietā nācās braukt pa ledu. Braucot šo ātrumposmu ar ne pārāk piemērotām riepām pirmoreiz, kļuva skaidrs, ka ir nepieciešams agresīvāks braukšanas stils – un tas attaisnojās, veicot šo ātrumposmu otrreiz.

Nākamajā rallija dienā ar katru ātrumposmu Feldmaņa/Jesses ātrums pieauga, un beidzamos trīs ātrumposmus ekipāža stabili turējās kopvērtējuma pirmajā pieciniekā.

Elpu aizraujošus mirkļus skatītājiem un līdzjutējiem sagādāja Feldmaņa, Vorobjova un M.Neikšāna cīņa pēdējā ātrumposmā –šo pilotu rezultāti kopvērtējumā pirms 8.ātrumposma ietilpa vienas sekundes robežās.

Lai gan stūrmanis Anrijs Jesse noliedz, ka izšķirošajā ātrumposmā būtu braukts ātrāk, nekā savā ierastajā ritmā, rallija finišā Feldmanis/ Jesse apsteidza Vorobjova ekipāžu par 0,8 sekundēm.
Mājup Feldmanis.lv Racing ekipāža devās ar saņemtajiem kausiem rallija „Sarma 2011” N4 grupas trešajai vietai (Latvijas ieskaitē Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse „Sarmā” finišēja otrie).

Sportistiem ir prieks par sasniegto rezultātu, it īpaši tādēļ, ka tas gūts tik nopietnā konkurencē ar pieredzējušiem pilotiem.

Ar ralliju „Sarma 2011” noslēdzās Baltijas Ziemas kausa trīs posmu seriāls, kura sacensības notika Igaunijā, Lietuvā un Latvijā. Kaut gan no šiem trijiem posmiem Feldmanis/Jesse tika startējuši tikai divos, ekipāža tika sveikta kā otrās vietas ieguvēji klasē, sev priekšā palaižot vienīgi pagājušā gada Latvijas rallija čempionāta N4 grupas uzvarētājus Andi Neikšānu ar Pēteri Dzirkalu.

Pēc abiem ziemas ralliju posmiem Latvijas čempionāta kopvērtējumā N4 grupā Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse šobrīd ir otrajā vietā ar 22 punktiem.

Nākamās sacensības, kurās plāno piedalīties Jānis Feldmanis, ir Talsu rallijs maijā. Arī uz šo ralliju ekipāžas plāni saistībā ar pēc iespējas augstāku vietu pirmajā trijniekā, paliek nemainīgi.

Vairāk informācijas par Jāni Feldmani/Anriju Jessi, kā arī sacensību fotogalerijas atrodamas ekipāžas mājaslapā www.feldmanis.lv

Foto: Dace Janova, fotoaģentūra "4rati"

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti